اگر معنی میکس و مسترینگ را نمیدانید و مقاله یا آموزشی پیدا نکردید که به سادگی مباحث کلی و پایه آن را توضیح داده باشد، در آرتیست شو یک سری مقاله برای یادگیری میکس و مسترینگ حرفهای آماده کردهایم. در این سری مقاله مرحله به مرحله از تعریف میکس تا آشنایی با نرم افزارها و پلاگین های میکس و مستر و نحوه استفاده از آنها را، فرا خواهید گرفت. امیدوارم حسابی تمرکز کنید چرا که قرار است واردِ دنیای میکس و مسترینگ شویم و با توضیحات خیلی ساده، همراه با مثالهای تصویری، صوتی و ویدیویی بیشتر با این مرحلهی جذاب از ساخت موسیقی آشنا شویم. عنوانهای سری مقاله های میکس و مسترینگ به شرح زیر است که اولین آن را در همین مقاله بررسی میکنیم.
میکس و مسترینگ چیست؟
آشنایی با ابعاد صدا در میکس و مسترینگ
بُعد اول میکس و مسترینگ: عمق صدا
بُعد دوم میکس و مسترینگ: ارتفاع صدا
بُعد سوم میکس و مسترینگ: عرض صدا
برای راحتی بیشتر تمام این مقالات را در قالب یک کتاب الکترونیک برای شما آماده کردیم. برای دانلود کافی است
روی لینک زیر کلیک کنید
دانلود پی دی اف آموزش میکس و مسترینگ
میکس و مسترینگ چیست؟
میکس و مسترینگ آهنگ دو عملیاتی است که به صورت جداگانه انجام میشود و با استفاده از آن میتوانیم به پروژهی موسیقیِ خود نظم و یکپارچگی بیاوریم. در پروسهی ساخت و تولید موسیقی، بعد از ایدهپردازی و گذراندن مراحل آهنگسازی و تنظیم، به سراغ ضبط پروژه میرویم و هر کدام از لاینها را ضبط میکنیم (لاین یا تِرَک به هر کدوم از صداهای موجود در آهنگ میگیم، مثل لاینِ گیتار، لاینِ وکال و …). اما کار همینجا به اتمام نمیرسد. اگر آهنگی که ضبط کردهایم را گوش کنیم، بینظمی و آنبالانسیِ (Unbalance) زیادی بینِ لاینها خواهیم داشت که گوش دادن به آن برایمان خوشایند نیست. طبیعی است. همهی لاینها را نمیتوان در یک سطح ضبط کرد و بعد از آن باید حتما یک نظم و تعادلی بینِ صداها ایجاد شود. باید صدایی که میشنویم دلنواز باشد و هر صدا در جای مناسبِ خود با بقیهی صداها به خوبی شنیدهشود.
برای این که این نتیجه حاصل بشه نیاز به یک معماری برای چیدن لاینها و لِوِل کردن آنها است و همینطور مشخصا نیاز به ابزارهایی برای این کار داریم.
درواقع هدف این است که بهترین صدای ممکن را از لاینها به تنهایی و صدالبته در کنارِ هم درآوریم. بله! این کار برعهدهی شخصی است که پروژه آهنگ را میکس و یا مستر میکند. حال ما در آرتیست شو هر کدام را مفصل برای شما توضیح خواهیم داد و ابزارهای موردِ نیاز برای میکس و مسترینگ را معرفی خواهیم کرد. همینطور به شما ثابت خواهیم کرد آنقدرها هم که فکر میکنید، کارِ دشواری نیست 😉
میکسینگ چیست؟
میکس یعنی چه؟ اولین مرحله بعد از ضبط کردنِ صداهای آهنگ، میکسینگ است. همانطور که گفته شد، پس از ضبط کردنِ لاینها، آهنگِ ما بسیار نامنظم است و داینامیکِ خوبی ندارد ( خلاصه همچی شلوغ پولوغه). هدفِ ما در این مرحله ابتدا منظم کردنِ لاینها است. در مرحلهی میکس، قرار است همهی لاینها را برداریم و ایرادهای آنها را برطرف کنیم.
علاوه بر آن با هنر خود و با استفاده از پلاگینهایی که دراختیار داریم، با انجام پردازشها و افکت های متنوع روی لاینها ، بهترین صدای ممکن را از آنها بگیریم. درواقع لاینهای ما حکم مصالح، و سختافزار و نرمافزارهایی که برای میکسینگ استفاده میکنیم، حکمِ ابزارِ کارِ ما را دارند. همانطور که معمار برای چیدمانِ خود نیاز به یک طرح و ذوق هنری دارد، پروسهی میکسینگ (Mixing) نیز، ترکیبی از هنر و دانش است. یعنی در عین این که ساختمان محکمی میسازیم باید به زیبایی آن نیز توجه کنیم.
نباید نگران باشیم!! چرا که این هنر با تمرین و گوش دادنِ زیاد به دست میآید!
در کل پروسهی میکسِ آهنگ از مراحلِ مهم و تاثیرگذار در ساخت و تولیدِ آهنگ است. با تمرین و تکرارِ زیاد و همینطور شناختِ ابعادِ میکس، میتوانیم صدایی دلنشین از دلِ پروژهی خود دربیاوریم.
ما تو آموزشهای میکسینگ، همهی ابعاد و ابزارها رو بررسی کردیم و همراه با دو پروژه صفر تا صد میکس و مستر رو آموزش دادیم! برای حترام به تصمیم شما قسمتهای ابتدایی بهصورت رایگان قرار گرفته! روی لینک زیر کلیک کن
آموزش کامل میکس و مسترینگ پکیج 4 در 1
مسترینگ چیست؟
مسترینگ یعنی چه؟ Mastering آخرین پروسهی تولیدِ آهنگ است. درواقع در این مرحله ما بهترین صدای ممکن را از لاینها در کنارِ هم خواهیم گرفت. در پروسهی مسترینگ (Mastering)، نکتهی بااهمیت این است که همهی صداها در کنارِ هم به بهترین شکلِ ممکن قرار گرفته باشند. مشخصا بعد از مرحلهی مسترینگ، پروژه آمادهی پخش میشود. پس باید تمامِ تلاشِ خود را انجام دهیم تا لاینها از صدای ایدهآل و باکیفیتی برخوردار باشند.
مسترینگ را به عنوان پولیشکاری و صیغل دادنِ مرحلهی آخر درنظر بگیرید. قرار است لاینها در این مرحلهی پایانی بدرخشند و همه در کنارِ هم بهترین صدای ممکن را بدهند. از صدای اسپیکر مانیتورینگِ خود، تا اسپیکر کوچکِ موبایلها و اسپیکرهای بزرگ و قویِ مهمانیها. فرقی نمیکند، باید آهنگِ خود را برای همهی سیستمهای صوتی درنظر گرفته و آماده کنیم.
اصطلاحِ مسترینگ برگرفته از واژهی مستر کپی (Master Copy) است. همهی نسخههای آهنگ، از کانال مسترینگ خروجی گرفته میشوند. حال این نسخهها را میتوان در قالبِ واینِل (Vinyl همون دیسکهای گرامافون)، سیدی و دیویدی یا در قالبِ سرویسهای موسیقی مانند اسپاتیفای ، ساندکلود یا آیتیونز، عرضه کرد.
به کمکِ مسترینگ میتوانیم صدایی کامل و یکپارچه از همهی لاینها، چه در قالبِ سینگلترک و چه در قالبِ آلبوم، ایجاد کنیم.
اما یک سوالِ اساسی:
فرقِ میکس و مسترینگ چیست؟
درست است که در مرحلهی میکس و مسترینگ از تکنیکها، ابزارها و پلاگینهای تقریبا مشترکی استفاده میشود و گاها گیجکننده است؛ اما فرقهایی بینِ دو مرحلهی میکسینگ و مسترینگ وجود دارد. ببینید، در مرحلهی میکسِ آهنگ، توجهِ ما به هر لاین به صورتِ فردی است؛ تا ایرادات آن گرفته شود و به تعادل برسد. درواقع در این مرحله مطمئن میشویم که هر لاین در جای مناسبِ خود قرار دارد. یک میکسِ خوب باعث میشود میشود به آسانی واردِ مرحلهی مسترینگ شویم.
در مسترینگ چه کاری انجام میدهیم؟ حال مرحلهی مسترینگ را به عنوان کارواش درنظر بگیرید. میخواهیم اتوموبیلمان حسابی تمیز و براق شود. در مرحلهی مسترینگ ما لاینها را با هم میشنویم، نه به صورتِ فردی؛ و سعی میکنیم برآیندِ این لاینها بهترین صدای ممکن را به ما بدهد. تمیز، شفاف و گوش نواز…
قبل از اینکه با ابزارهای میکس و مسترینگ آشنا شویم، میخواهیم با ویژگیهای صوت و ابعادِ میکس و مستر آشنا بشیم. بعد ببینیم که با چه ابزارهایی به میکس و مسترینگِ لاینها میپردازیم و چطوری ابعاد میکس و مستر رو کنترل میکنیم. اصلا نگران نباشین همچی مرحله به مرحله توضیح داده میشه
ابتدا با صدا و ویژگیهای آن کمی آشنا شویم:
آشنایی با فیزیکِ صوت برای میکس
مگر میشود بدون شناخت ویژگیهای صوت به میکس و پردازش صداها بپردازیم؟ صدا یا صوت همانطور که میدانیم یک انرژی است. وقتی واژهی انرژی را میشنویم، یادِ این جملهی معروف میوفتیم.
انرژی نه به وجود میآید، نه از بین میرود، بلکه از حالتی به حالت دیگر تغییر میکند.
صدا به صورت موج منتشر میشود! و موجهای صوتی ویژگیهایی دارند. ویژگیهایی مانندِ دامنهی صدا (Amplitude)، فرکانس (Frequency) و طولِ موج (Wave Length). هرکدام از این ویژگیها تاثیرِ خاصِ خود را روی صدا میگذارد. بیایید مقداری آنها را بررسی کنیم.
فرکانس در موسیقی
فرکانس، تکرارِ نوسان در واحدِ زمانی است و آن را با واحدِ هرتز اندازه میگیرند. (مثلا اگه من تو یه ثانیه دستم رو دوبار به جلو و عقب ببرم، فرکانسِ دستِ من میشه 2هرتز). هرچه تعداد نوسانها در واحد زمان بیشتر باشد، صدا زیرتر میشود و هر چه تعداد نوسانها در واحد زمان کمتر باشد، صدا بَمتر میشود.
طولِ موج
طولِ موج (Wave Length) فاصلهی دو قله یا دو دره از هم است. حاصلضربِ فرکانس و طولِ موج برابر با سرعتِ صدا است؛ در طول موج قسمتهایی که قلهی آن را تشکیل میدهند همان نقاطی است که هوا فشرده شده (Compression) و قسمتهای دره مربوط نقاطی است که هوا رقیق شده (Rarefaction) است. مشخصا فشارِ هوا در نقاطی که مولکولها فشرده شدهاند، بیشتر است.
دامنهی صدا
دامنهی صدا (Amplitude) به فاصلهی وسطِ موج صدا تا قله یا دره میگویند. دامنهی صدا، بلندیِ صوت را مشخص میکند. هرچه دامنهی صدا بیشتر باشد، بلندیِ صدا هم بیشتر میشود.
نمیخوایم خیلی واردِ بخشِ فیزیکیِ صدا بشیم (چرا که یه مقاله مفصل دربارش مینویسیم) قصدمون این بود که ویژگیهای صدا رو بشناسیم و بدونیم قراره تو میکس و مسترینگ با این ویژگیها قراره چیکار کنیم
حالا همین صدا در دنیای میکس و مسترینگ شاملِ ابعادی میشود؛ که برای اینکه بتوانیم موسیقی و آهنگِ خود را میکس و مستر کنیم باید ابعادِ آن را بشناسیم و بدانیم با کدام ابزارها میتوانیم این ابعاد را کنترل کنیم. “مرحله به مرحله”
ابعادِ میکس و مسترینگ
در دنیای میکس و مسترینگ میتوانیم صدا را به مثل یک تصویر 3-بُعدی در نظر بگیریم. تصویری که دارای عمق، ارتفاع و عرض است. این ابعاد هرکدام با ابزارهایی کنترل میشوند. منظورمان از این ابعاد چیست؟ هنگامی که در روی صندلی مقابل اسپیکر مانیتورینگهای خود نشستهایم (سوئیت اسپات) صدا را در 3بُعد میشنویم. به این شکل که از جلو تا پشتِ اسپیکر را به عنوانِ عمقِ صدا میشنویم، از بالا تا پایینِ اسپیکر به عنوانِ ارتفاعِ صدا و از چپ تا راستِ اسپیکر به عنوانِ عرضِ صدا میشنویم.
پردازشگرهای میکس و مسترینگ (Mixing Processor)
حال ببینیم با چه ابزاری میتوانیم این ابعاد میکس و مستر را کنترل کنیم. به ابزارهای کنترلکنندهی این ابعاد، پردازشگرهای میکس و مسترینگ میگوییم. هرکدام از این پردازشگرها هم به صورتِ نرمافزار و هم به صورت سختافزار وجود دارند. بیایید کمی با آنها آشنا شویم.
بُعدِ اول: کنترل عمق ِصدا (Dynamic)
لاینهایی که پس از مرحلهی ضبط کردن دراختیارِ ما برای میکس و مسترینگ قرار میگیرد، بسیار نامنظم و غیرداینامیک است. در بخشِ بُعدِ عمق، با استفاده از ابزارهایی میتوانیم جلو یا عقب بودن صداها را تنظیم کنیم. همینطور داینامیکِ صدا که تفاوت بین بلندترین و آرامترین نقطهی صداست را کنترل و تنظیم میکنیم. درواقع در این مرحله با حجم صدا (Volume) سر و کار داریم. ابزارهای اصلی کنترلِ بعدِ عمق شامل موارد زیر میشود:
- میکسر (Mixer)
- کمپرسور (Compressor)
- لیمیتر (Limiter)
- مکسیمایزر (Maximizer)
- اکسپندر (Expander)
- گیت (Gait)
- دیاسر (De-Esser)
با استفاده از کنترل داینامیک میتوانیم لاینها را در هر قسمت از عمقی که میخواهیم قرار دهیم. به عنوانِ مثال صدای وکال (خواننده) میتواند جلوتر باشد
یا میتوانیم صدای خواننده یا هر لاین دیگری را با استفاده از پردازشگرهای داینامیک به عقبتر ببریم
در کل میتوانیم برای همهی لاینها همین کار را انجام بدهیم. این بستگی به سلیقه و سبکِ موسیقی است که کار میکنیم. به عنوان مثال در موسیقیِ راک صدای کیک و گیتار دیستورشن میتواند جلوتر باشد و صداهای دیگر مانند پیانو میتواند عقبتر باشد.
کمپرسور
کمپرسور از ابزارهای اصلیِ کنترل داینامیک است؛ در این مرحله ما به داینامیکِ لاینها، از بلندترین تا کوتاهترینِ آن توجه میکنیم. قسمتهای کوتاهِ آن را بوست کرده، و قسمتهای بلندِ آن را کات میکنیم. به نوعی شبیه به تنظیمِ فیدرها در DAW است. با استفاده از کمپرسور میتوانیم بالانسِ بیشتری به آهنگِ خود اضافه کنیم. برای مطالعه بیشتر درباره کمپرسورها و نحوه کارکردشان مقاله زیر را مطالعه کنید.
کمپرسور در موسیقی و میکس چیست؟
بُعدِ دوم: کنترل ارتفاعِ صدا (Equlizer)
اکولایزر ابزاری است که هم به صورتِ سختافزار و هم به صورت نرمافزار موجود است. همانطور که گفتیم، امواجِ صدا از فرکانسهایی تشکیل شدهاند. این فرکانسها معمولا به 3 بازهی بم، میدرنج و تریبل (Trible) تقسیم میشوند. اکولایز کردن یعنی با استفاده از تجربه و هنرِ خود قسمتهای مختلفِ فرکانسِ لاینها را تقویت کنیم یا ببُریم؛ درواقع سعی کنیم ارتفاعِ آنها را بالانس کنیم. به طور کلی در بُعد ارتفاع، صداهای بم پایین و صداهای زیر (تریبل)، بالا قرار میگیرند. اما این که کدام لاین در کدام قسمتِ ارتفاع قرار بگیرد به ماهیت صدا بستگی دارد؛ برای مثال نمیتوانیم صدای کیک را که بم است بوست کنیم، تا در ارتفاع بالاتری قرار بگیرد؛ اما میتوانیم با اکولایزر مقداری آن را جابهجا کنیم. این هم از اکولایزر:
بُعدِ سوم: کنترل عرضِ صدا (Paning)
پنینگ اصلا یعنی چه؟ پنینگ ابزاری است برای کنترلِ عرضٍ صدا. فرض کنیم که در نقطهی سوئیتاسپات نشستهایم. دو اسپیکر مانیتورینگ در زاویه چپ و راستِ ما درحالِ پخش است و ما میخواهیم پروژهی خود را میکس و مستر کنیم. صدا به صورتِ طیفی گسترده از اسپیکر چپ به راست پخش میشود. حال ما در قسمتِ پنینگ، مشخص میکنیم که هرکدام از لاینها در کجای این طیف قرار بگیرند. و در آخر هم میتوانید درباره پنینگ بخوانید.
یک خبرِ خوشحال کننده براتون داریم!! ما قسمتایی از دوره های آموزش میکس و مسترینگ رو برای شما رایگان قرار دادیم. اینم از لینکِ آموزشها 👇
آموزش رایگان میکس و مسترینگ
آشنایی با ابزارهای میکس و مسترینگ
همانطور که گفتیم یک معمار برای چیدنِ آجرها نیاز به ابزارهایی دارد. چیدمان و تنظیمِ لاینها نیز از این قاعده مستثنی نیست. ما ابزارهای میکس و مسترینگ را در دو بخشِ سختافزاری و نرمافزاری برای شما آماده کردیم که با هم به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
لوازم مورد نیاز برای میکس و مسترینگ
اولین و مهمترین سختافزاری که به آن نیاز داریم یک کامپیوتر یا لپتاپ است. نرمافزارهای میکس و مسترینگ روی کامپیوتر نصب میشوند و تمامِ پردازشها درونِ آن انجام میشود. پس بدونِ شک، حتما به آن نیاز داریم.
تو این مقاله دربارهی مشخصاتِ کامپیوتر در استودیو خانگی، آهنگسازی و میکس و مسترینگ گفتیم. حتما ببینید! البته بعد از خوندنِ این مقاله
کامپیوتر در استودیو خانگی
سختافزارِ بعدی که بودنِ آن بسیار اهمیت دارد، اسپیکر مانیتورینگ یا یک هدفونِ خوب است (البته ترجیحا اسپیکر مانیتورینگ). قرار است تمامِ لاینها را به صورتِ گسترده بشنویم تا بتوانیم ایرادهای آن را بیایبم و سعی کنیم صدا را به بهترین شکل تنظیم کنیم. مشخصا بدونِ شنیدن درست این کار دشوار خواهد بود.
البته یک کارت صدا (Audio Interface) خوب هم برای اتصال میانِ کامپیوتر و اسپیکر مانیتورینگ نیاز است. کارت صدا باعث تقویتِ صدای اسپیکر مانیتورینگ میشود.
درباره اسپیکر مانیتورینگ و هدفونها تو این مقاله حسابی توضیح دادیم. دلیلِ این که میگیم اسپیکرمانیتورینگ بهتر از هدفونِ هم گفتیم. از دست ندین!
اسپیکر مانیتورینگ
آکوستیکتریتمنت از دیگر مواردِ مهم در پروسهی میکس و مسترینگ و کلا در پروسهی آهنگسازی است. آکوستیکتریتمنت یعنی کنترلِ صحیحِ انعکاسِ امواجِ صدا. اگر در اتاقهای معمولی درحالِ میکس و مسترِ پروژه خود باشیم، به خوبی صداها را نخواهیم شنید. شاید متوجه آن نشویم؛ اما اگر در اتاقی که آکوستیکتریتمنت در آن رعایت شده، به پروژهی خود گوش کنیم، متوجهِ تغییراتِ زیادی خواهیم شد. حتی اگر بهترین سیستمِ اسپیکر مانیتورینگ را داشته باشیم، بدونِ آکوستیکتریتمنتِ مناسب به مشکل خواهیم خورد. اینکه چگونه مواردی که باعث اختلال در درست شنیدن میشود را بشناسیم و از آنها جلوگیری کنیم را در مقالهی آکوستیک تریتمنت مطالعه کنید.
برای میکس و مسترینگ همین سختافزارها کارمون رو راهمیندازه، ولی اگه میخواین به صورتِ خلاصه بدونین برای استودیو خانگی چه ابزارهایی نیازه بهتون پیشنهاد میکنم حتما مقالهی ابزارهای استودیو خانگی رو مطالعه کنین!
نرمافزارهای میکس و مسترینگ
امروزه نرمافزارها در همهی زمینهها، از جمله در زمینهی موسیقی حرفِ اول را میزنند. تکنولوژی باعث شده تا ابزارهای کلاسیک و دستی نقشاشان کمتر و کمتر شود و جای خود را به نرمافزارهای دیجیتالی بدهند. میبینیم که بدونِ نیاز به نوازنده میتوانیم صدای سازهای مختلف مانند پیانو، درامز، گیتار و … را در آهنگهای خود داشته باشیم.
نرمافزار میزبان یا DAW
در قسمتِ نرم افزارهای آهنگسازی و میکس و مسترینگ، مهمترینِ آنها Digital Audio Workstation یا DAW است. تنها با نصبِ همین نرمافزارِمیزبان روی کامپیوترمان میتوانیم نه تنها پروسهی میکس و مسترینگ، بلکه آهنگسازی و تنظیم هم انجام دهیم؛ که بسیار راحتتر و فراهمتر نیز میباشد. کمپانیهای بزرگِ آهنگسازی نرمافزارهای میزبانِ مختلفی را روانهی بازار کردهاند که میتوانیم یکی از آنها را انتخاب و روی سیستمِ کامپیوترمان نصب کنیم. ویژگیِ این نرمافزارها تقریبا شبیه به هم است و تفاوتِ اصلیِ آنها بیشتر در رابطِ کاربریِ آنها است. به طور کلی این ویژگیها عبارتاند از:
- تولید، طراحی و ویرایش صدا
- تنظیم و ساخت ملودی و آهنگ
- ضبط صدا
- پردازش صدا، میکسینگ و مسترینگ
شما نیز یکی از ایننرمافزارها را انتخاب کرده و سعی کنید به همان دل ببندید و حسابی آن را بشناسید تا کار با آن نرمافزارِ میزبان برایتان راحت و راحتتر شود. محبوبترین نرم افزارهای میزبان آهنگسازی و میکس و مسترینگ عبارتاند از:
- نرم افزار Cubase
- نرم افزار fl studio
- نرم افزار ableton
- نرم افزار studio one
در این قسمت میتونین نرمافزارای میزبانِ مختلف دیگر را ببینین، دربارشون یکم مطالعه کنین یا حتی به صورت رایگان دانلود کنین!!
نرمافزارهای میزبان
این که میگوییم برای میکس و مسترینگ نصبِ نرمافزارِ میزبان کافی است به این علت است که این نرمافزارها خود دارای پلاگینهایی هستند که هرکدام وظایفی دارند؛ به این پلاگینها Stuck Plugin میگویند.
اما اصلا:
پلاگین چیست؟
پلاگینها (Plugin) نرمافزارهایی هستند که روی نرمافزارِ میزبان نصب میشوند و قابلیتهای جدیدی را اضافه میکنند و یا آنها را توسعه میبخشند. پلاگینها را معمولا به اسمِ وی اس تی میشناسیم؛ درحالی که وی اس تی (VST) یک فرمت از پلاگینها است. پلاگینها خود میتوانند به دو دسته تقسیم شوند:
پلاگینهای صوتی (Audio Plugin)
پلاگین های صوتی میتوانند صدا را پردازش کنند. حال این پردازش یا میتواند اعمالی مثلِ اکولایز و کمپرس باشند؛ یا میتواند افکتهایی مانندِ ریورب، دیلی و فیزر و … باشد. پلاگینها امروزه از ابزارهای اصلیِ ما هنگامِ میکس و مسترینگ و دیگر پروسههای ساختِ موسیقی به حساب میآیند؛ چرا که دیگر ابزارهای قدیمی که به صورت آنالوگ کار میکردند، امروزه نقشِ کمتری دارند.
جمعبندی
حال با میکس و مسترینگ آشنا شدیم، ابعاد و نرمافزارها و سختافزارهای آن را شناختیم. الان با خیالِ راحتتری به دنبال یادگیریِ مراحل میکس و مستر خواهیم رفت. قرار است به زودی مقالهای برای نحوهی انجامِ میکس و مستر به صورت پله به پله برای شما دوستان آماده کنیم.
اما قبل از آن
شما میتونین به جدیدترین آموزشها و مقالهها و همینطور به روزترین پلاگینهای میکس و مسترینگ، از صفحهی زیر دسترسی داشته باشین کافیه روی لینک زیر کلیک کنین
جدیدترین مطالب میکس و مسترینگ
امیدوارم از مطالعهی این مقاله لذت برده باشین و جواب سوالاتون رو گرفته باشین. مقالهی بعدی که پیشنهاد میکنم مطالعه کنید “ابعاد میکس و مسترینگ” هست. یادتون نره منتظر نظراتون هستیم زیر پستها مرسی که مثل همیشه همراه ما هستین 💜
پس از آهنگسازی و ضبطِ صداها، پروسهی میکس و مستر انجام میشود. میکس و مسترینگ هنرِ چیدمان و بالانس کردنِ لاینها است. در این مرحله با استفاده از ابزارهایی که داریم تک تک لاینها را بررسی و تنظیم میکنیم تا از همهی صداها در کنارِ هم، بهترین نتیجه را بگیریم.
پروسهی میکسینگ بعدِ ضبط آهنگ و قبل از مسترینگ انجام میشود. در این مرحله با استفاده از ابزارهای میکس، تمام صداها را از لحاظ حجم صدا، تنظیم فرکانسهای صدا و جایگاه هر کدام از صداها در ابعاد میکس و … بررسی و کنترل میکنیم. یک میکس خوب، پروسهی مسترینگ را راحتتر میکند.
پروسهی مسترینگ مرحلهی نهاییِ ساختِ موسیقی است. در این مرحله مطمئن میشویم که همهی لاین در کنار هم گوش میکنیم تا با استفاده از ابزارها و پردازشگرهای مسترینگ، آهنگی یکپارچه و جذابی ایجاد کنیم. مسلما در این مرحله باید مطمئن شویم که آهنگ آمادهی پخش در بازار موسیقی است.
با وجودِ شباهتهایی در مراحل و ابزارهای میکس و مسترینگ، تفاوتهایی بینِ آنها وجود دارد که از مهمترینِ آنها میتوان به این نکته اشاره کرد؛ در پروسهی میکسینگ تمرکز بیشتر روی لاینها به صورت فردی است، اما در مسترینگ قرار است همهی لاینها را درکنارِ هم بررسی کنیم تا به آهنگ ایدهآلِ خود برسیم.
سختافزارهای میکس و مسترینگ شامل یک کامپیوتر، هدفون یا اسپیکر مانیتورینگِ مناسب میشود؛ نرمافزارهای میکس و مستر هم شاملِ DAW (نرمافزار میزبان) و یک سری پردازشگرهایی برای کنترل ابعادِ میکس هستند که در قالب سختافزار و هم در قالبِ نرمافزار (پلاگین های صوتی) میتوان از آنها استفاده کرد.
در پروسهی میکس و مسترینگ صداها را در 3-بُعد در نظر بگیریم، صدا در دنیای میکس و مستر شاملِ عمق، ارتفاع و عرض میشود. اگر مقابل اسپیکرها در نقطهی سوئیتاسپات بشینیم، از جلو تا پشتِ اسپیکرها را به عنوانِ عمق، از بالا تا پایینِ اسپیکر را بعنوانِ ارتفاع و از چپ تا راست اسپیکر را به عنوانِ عرضِ صدا درنظر میگیریم.
dametun garm daghighan hamunie ke donbalesh budam
سلام دوست عزیزم
خوشحالم که مورد پسندت بود. ممنونم که انرژی میدی بهمون