آرتیست‌ شو

نکاتی که قبل از استخدام مدیر برنامه هنری باید بدانید

استخدام مدیر برنامه هنری

بسیاری از کسانی که وارد صنعت موسیقی می‌شوند در همان ابتدای راه می‌گویند: «من به یک مدیر برنامه نیاز دارم» و فکر می‌کنند که از همین لحظه قرار است با انبوهی از پیشنهادات روبرو شوند که خودشان نتوانند مدیریت کنند. آیا واقعا فکر می‌کنید که زمان استخدام مدیر برنامه شخصی فرا رسیده است؟

در این مقاله از «آرتیست شو» می‌خواهیم بدانیم که چه زمانی برای استخدام مدیر برنامه هنری مناسب است؟ آیا شما به عنوان یک هنرمند یا خواننده به یک مدیر برنامه نیاز دارید یا نه؟ اگر شما هم سوالاتی از این قبیل ذهنتان را حسابی مشغول کرده است و نمی‌توانید تصمیمی درست بگیرید، حتما تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا به دنبال راه حلی برای دغدغه‌های شما برویم.

مدیر برنامه کیست؟

یک Manager، اطلاعات خوبی از بازاریابی و بیزنس دارد. او می‌تواند خواننده یا بند را به مسیر درستی هدایت کند. واقعیت این است که شغلتان قرار است تا سالیان سال شما را از لحاظ مادی بی‌نیاز کند؛ پس نیاز است که با دید تجاری به آن نگاه کنید.

یک مدیر برنامه خوب و باتجربه کسی است که به هنرمند برای رسیدن به اهداف مالی کمک می‌کند. علاوه‌براین، می‌تواند به شکل‌گیری شخصیت آن‌ها کمک کند. مدیران معمولا با لیبل‌ها، عوامل برگذاری تور و کنسرت، تنظیم قرارداد، مذاکره با نوزاندگان، مهندسان میکس و … سروکار دارند. این‌ها مواردی هستند که شاید شما نتوانید به تنهایی از پس آن بربیایید ولی مدیر برنامه‌ها به خوبی می‌دانند که چه کاری باید انجام دهند.

مدیر برنامه موسیقی

همان‌طور که گفتیم، موسیقی یک تجارت است. مانند هر کسب‌وکار دیگری، برای رشد، مواردی که در آن‌ها کارآمد یا موثر نیستید یا زمانی برای آن ندارید را واگذار کنید تا فقط روی هسته اصلی کارتان تمرکز کنید. یعنی هنرتان!

یک مدیر برنامه چه وظایفی دارد؟

امروز وظیفه یک منیجر به طور خلاصه، جست‌وجوی فرصت‌ها و مدیریت فرصت‌های تجاری و تبلیغاتی هنرمند است. هرچقدر که هنرمند معروف‌تر باشد، طبیعتا فرصت‌های ارزشمند بسیار زیادی برای او پیش خواهد آمد و نیاز است که او حتما یک مدیر یا دستیار شخصی داشته باشد.

انواع خاصی از مدیران هم وجود دارد که بر روی موضوعات خاصی عمیق هستند. برای مثال، مدیر تور، لجستیک تور را هدایت می‌کند. او می‌تواند موارد مورد نیاز برای سفر، مثل گرفتن بلیط، هماهنگی‌ها و … را فراهم کنند یا وسیله نقلیه هنرمند را مدیریت کنند.

وظایف یک مدیر برنامه

یک مدیر، بسته به این که هنرمند در چه شرایطی است و در چه مرحله‌ای از شغل خود قرار دارد، وظایف مختلفی را انجام می‌دهد که در ادامه می‌خواهیم به آن‌ها اشاره کنیم.

  • مدیریت بودجه
  • رزرو تور یا مدیریت آژانش‌های رزرو
  • مدیریت تدارکات تور یا کنسرت
  • کمک به پیدا کردن لیبل و مذاکره در قراردادها
  • مدیریت تدارکات پروژه‌های ضبط (برنامه‌ریزی زمان استودیو، هماهنگی با نوازندگان و …)
  • مدیریت رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی
  • مدیریت پخش موسیقی
  • مدیریت حواشی هنرمند
  • کمک به تصمیم‌گیری در موضوعات حقوقی
  • کمک به تصمیم‌گیری‌های شغلی مانند پیدا کردن آهنگساز، میکس‌من و …
  • مدیریت رویدادها و کمک به ساده‌سازی زندگی هنرمند

چه زمانی یک مدیر استخدام کنیم؟

حقیقتا نمی‌توان زمان مشخصی برای آن تعیین کرد؛ اما یک‌سری از هنرمندان پیشنهاد می‌کنند که اگر به مراحلی از حرفه خود رسیدید که دیگر نتوانستید مدیریت کنید، احتمالا زمانش فرا رسیده است. یک هنرمند معمولا زمانی مدیر برنامه استخدام می‌کند که در به نقطه عطف پیشرفت خود رسیده باشد.

در مواقع دیگر، یک هنرمند شاید نداند که از کجا باید یک منیجر استخدام کند، بسیاری از هنرمندان و مدیران باتجربه می‌گویند که همه‌چیز به شهود مربوط می‌شود. یعنی زمانی که وقتش رسیده باشد، خودتان متوجه خواهید شد. اگر هدف شما این است که به عنوان یک هنرمند به رشد حرفه خود کمک کنید و به دنبال فرصت‌های بیشتری برای کسب درآمد باشید – از فروش آلبوم گرفته تا برگذاری تور و کنسرت و … – پس باید به دنبال کسی باشید که این اقدامات را انجام دهد.

استخدام مدیر برنامه هنری

پیشنهاد می‌شود برای مدت کوتاهی خودتان این کار را انجام دهید تا با چم‌وخم قضیه آشنا شوید. برای مثال می‌توانید به دنبال پخش کردن آهنگ خود باشید. این موضوع را در مقاله «چطور آهنگ خود را منتشر کنم؟» به صورت کامل بررسی کرده‌ایم. اگر بدانید که یک مدیر دقیقا چه کارهایی انجام می‌دهد، بهتر می‌توانید با او ارتباط داشته باشید یا ایده‌های خودتان را با او در میان بگذارید.

چطور Manager پیدا کنیم؟

اگر به دنبال استخدام یک مدیر موسیقی باتجربه هستید، بهترین راه این است که از همکاران خود بپرسید که با چه کسانی تجربیاتی مثبت در این زمینه داشته‌اند. دوستان و همکارانتان احتمالا مدیرانی را می‌شناسند که به شما معرفی کنند. می‌توانید در مورد مدیران هنرمندان دیگر تحقیق کنید و متوجه شوید که آیا می‌توانید باهم همکاری کنید یا نه.

همچنین می‌توانید در «لینکدین» که محلی برای کارفرمایان و متقضیان است، دنبال منیجرهای خوب و باتجربه باشید. مطمئنا با کمی جست‌وجو به گزینه‌های خوبی می‌رسید.

پیدا کردن Manager

صرف‌نظر از تجربه، فردی که پیدا می‌کنید باید قابل اعتماد، اهل برنامه‌ریزی و همچنین متعهد به نظم باشد. او باید با استراتژی‌های مختلف در زمینه کاری خودش آشنا باشد، ارتباطات خوبی داشته باشد و بتواند به خوبی مذاکره کند. داشتن مهارت بازاریابی و همچنین ارتباط صمیمی با افراد، می‌تواند برای مدیر برنامه‌ها یک امتیاز محسوب شود.

توجه داشته باشید زمانی که به دنبال اولین مدیر خود هستید، پیدا کردن فردی با خصوصیاتی که ذکر کردیم، شاید سخت باشد؛ اما نیاز نیست همه‌ی این خصوصیات و مهارت‌ها را داشته باشد. چون هنوز اول راه هستید و می‌توانید با فردی که تا حدودی به این کار آشناست، همکاری کنید. یادتان باشد که باید در کنار هم رشد کنید. حتی می‌توانید از دوستانتان هم کمک بگیرید. (البته اگر فکر می‌کنید از پس این کار برمی‌آیند.)

حقوق مدیر برنامه موسیقی چقدر است؟

عدد ثابتی نمی‌توان گفت؛ اما معمولا 10 تا 20 درصد از حق امتیاز هنرمندان را مدیر برنامه‌ها دریافت می‌کنند که می‌تواند از این مقدار، بالاتر یا پایین‌تر هم باشد. توجه داشته باشید که یک مدیر صرفا فقط برای یک خواننده کار نمی‌کند، بنابراین حقوق دریافتی‌اش می‌تواند بالاتر برود.

حقوق منیجر موسیقی

حقوق منیجر به توانایی‌ها و تجربه او وابسته است. هرچقدر مهارت بیشتری از خود نشان دهد، طبیعتا هنرمندان زیادی تمایل پیدا می‌کنند تا با او همکاری کنند.

به عنوان یک هنرمند، همیشه یادتان باشد که اول همکاری، قرارداد ببندید. حتی اگر آدم بسیار قابل اعتمادی باشد. قراردادها را می‌توان بر اساس سال تعریف کرد. یک قرارداد معمولی با یک منیجر می‌تواند حدود سه‌سال باشد؛ اما می‌توان کمتر یا بیشترش کرد.

سخنان پایانی

حفظ یک رابطه سالم و صادقانه می‌تواند به رشد و پیشرفتتان حاصل شود. یک ارتباط درست و شفاف، بسیار ارزشمند است. وقتی به دنبال مدیر می‌گردید، وقت بگذارید و به خوبی تحقیق کنید. قبل از امضای هر قراردادی، با کسی که قصد همکاری با او را دارید، به صورت کامل آشنا شوید.

اگر فرد قابل اعتمادی را می‌شناسید، سعی کنید قبل از انجام پروژه‌های بزرگ، یک پروژه کوچک را باهم جلو ببرید و ببینید که آیا واقعا می‌توانید همکاری خوبی داشته باشید یا نه! اگر او را نمی‌شناسید، قبل از ملاقات با او سوالاتی را آماده کنید و از او بپرسید. نگذارید معمایی حل نشده در ذهنتان باقی مانده باشد.

اگر امکانش فراهم باشد با مشتریان قبلی او صحبت کنید و موضوع را از هر لحاظ بررسی کنید. شهود خود را دنبال کنید؛ اگر فکر می‌کنید که چیزی سرجایش نیست، احتمالا باید بیشتر تحقیق بکنید و تیزبین‌تر باشید.

تو این مقاله سعی کردیم هرچیزی که مربوط به مدیر برنامه هنری هست رو بگیم. اگه سوالی در این مورد دارین، حتما تو قسمت کامنت‌ها برامون بنویسید.

امید

    نوشته‌های مرتبط

    دیدگاه‌ها

    *
    *

    0