میکسینگ و مسترینگ
میکس و مسترینگ چیست؟
میکس و مسترینگ ترکیبی از مهندسی و هنر است. پس از ضبط و تنظیم تمام لاینهای صدا و سازهای مختلف در آهنگسازی، خروجی تمام لاینها در آخرین مراحل توسط مهندس میکس ترکیب و پردازش میشوند.
این پردازشها از تنظیم حجم صدای سازها(همان ولومِ معروف) تا اعمال پیشرفتهتر را شامل میشود.
مقالههای میکس و مسترینگ
مطالعه مباحث عملی کار سادهای نیست. برای حل این مسئله ما در تمام مقالات با تصویر و صوت و با زبانی روان تلاش کردیم که مطالب را کامل قابل فهم به شما ارایه کنیم. در ادامه میتوانید بسیاری از مفاهیم مهم میکس و مسترینگ را بصورت یکپارچه و دنبالهدار مطالعه کنید.
لیمیتر چیست و چه موقع باید از آن استفاده کنیم؟
در سری مقالههای میکس و مسترینگ، با کمپرسور (Comressor) آشنا شدیم و حالا میخواهیم به سراغ یکی دیگر ابزارهای مهم میکس و مسترینگ یعنی لیمیتر (Limiter) برویم. برای مطالعهی این […]دیلی چیست و چه تفاوتی با ریورب دارد؟
بیایید با هم روراست باشیم. هیچ کدام از ما دوست ندارد آهنگ خستهکنندهای گوش کند. همه به دنبال آهنگها و میکسهای جذاب هستیم؛ چه در نقش تنظیم کننده و آهنگساز، […]کمپرسور چیست؟ آشنایی با پارامترها + چند نکته اجرایی
کمپرسور از ابزارهای پرکاربرد میکس و مسترینگ به حساب میآید. پس به عنوان یک میکسمن باید بدانیم کمپرسور یعنی چه؟ با کاربردهای آن آشنا شویم و المانهای آن را بشناسیم. […]همه چیز درباره ریورب را بدانید
درواقع ما معمولا در طول روز با آن مواجه میشویم و صدای ریورب شده را میشنویم؛ اما شاید به آن توجه نکنیم. چرا که این برای ما تبدیل به عادت […]گین استیج یعنی چه؟ + راهکارهای اجرایی
درود بر همهی همراهان آرتیستشودوستانی که به آهنگسازی و میکس علاقه دارند، احتمالا واژهی گین استیج را بارها شنیدهاند. یا جملههایی مثل “باید حتما برای هدروم فضا بذارید” یا “مواظب […]بُعد سوم: کنترل عرض صدا در میکس و مسترینگ
در سری مقالههای میکس و مسترینگ پس از آشنایی با ابعاد میکس و مستر و این که یاد گرفتیم چگونه به صدا عمق دهیم و چگونه ارتفاع صدا را با […]
برای مطالعه مقالهها پیشنهاد میکنیم از مقاله اول شروع کنید. انتهای هر مقاله قسمت بعدی را مشخص کردیم و میتوانید مطالب رو مرتب مطالعه کنید.
پلاگین های میکس و مسترینگ
ابزارهای میکس و مسترینگ به صورت نرمافزار و سختافزار وجود دارند. امروزه با پیشرفت دنیای تکنولوژی تمرکز بسیاری روی پلاگینهای میکس است که با نام وی اس تی هم شناخته میشوند. در ادامه برخی از این پلاگین ها برای شما قرار داده شده است.
دانلود پلاگین تیونر Antares Auto-Tune Pro
امروز در آرتیستشو، قبل از معرفی این تیونر، بهتر است در مورد فالشگیری و یا همان تیون کردن آشنا شویم. بهطور خیلی ساده فالش یعنی غلط! در تئوری موسیقی هر […]دانلود پلاگین کمپرسور Soundevice Digital Royal Compressor v1.10
شبیهسازی و ساخت پلاگین از روی نسخه سختافزاری این کمپرسور بارها صورت گرفته است . چراکه این کمپرسور یک دیوایس محبوبِ بریتیش(British) است که از دوره گروه معروف بیتلز روی […]دانلود پلاگین افکت CableGuys HalfTime
آیا تاکنون به این موضوع فکر کردهاید که چطور میشود ملودیهای خیلی ساده (Basic) را تبدیل به ملودیهای خفن و حرفهای کرد؟ آنهم فقط با یک کلیک! شاید عجیب بهنظر […]دانلود پلاگین دیستورشن Tek’it Audio Winkl Distortion Unit
بنابر گفتهی سایت سازنده، Winkl یک دیستورشن معمولی نیست! این پلاگین را با دیگر محصولات مشابه مقایسه نکنید. چراکه کاری که این وی اس تی با صدای شما میکند، باورکردنی […]دانلود پلاگین BeatSkillz ReeLight v2.0.0
ReeLight یک پلاگین سچوریتور با قابلیتهای بسیار زیاد است که صدای واقعی Tape Machineها و برخی از افکتهای همراه با آنها (Noise و Air) را در اختیارتان قرار میدهد. در […]دانلود پلاگین انالایزر NUGEN Audio MasterCheck Pro v1.7.0.1
پلاگین MasterCheck Pro، از محصولات محبوب و معروف شرکت NuGen Audio، مناسبترین راه برای حل مشکلات و بهبود بخشیدن به میکس و مسترینگ کار شماست. این وی اس تی از […]
در ادامه این بخش، تمام پلاگین یا وی اس تی های میکس را برای دانلود رایگان قرار دادیم. (به امید روزی که همه نسخه اورجینال نرمافزارها رو داشته باشیم!)
اگر تازه قصد ورود به حوزه میکس و مسترینگ را دارید، برای شروع مجموعه پلاگین Waves گزینه مناسبی است. چرا که تمام ابزارهای لازم مانند کمپروسر، اکولایزر و… را شامل میشود.
آموزش میکس و مسترینگ
بیش از 25 ساعت آموزش صفر تا صد میکس و مسترینگ با متدها و مباحث روز دنیا در این بخش برای شما آماده شدند. با کلیک روی عنوان هر دوره، اطلاعات کامل همان دوره را مشاهده کنید.
4 دوره مهم برای شروع یادگیری میکس بهترتیب در ادامه لیست شدهاند. البته شما میتوانید کل پکیج میکس و مسترینگ را با تخفیف ویژه، ارزانتر تهیه کنید.
1- آموزش ابزارشناسی میکس و مسترینگ
11 ساعت آموزش کامل شناخت ابعاد اصلی و ابزارهای هر کدام از ابعاد میکس و مسترینگ به صورت ویدیویی و فارسی با کیفیت بالا
2- آموزش پروژه محور میکس و مسترینگ
میکس کامل یک آهنگ از ایمپورت فایلها به پروژه تا مرحله مسترینگ به صورت قدم به قدم. در این دوره طی بیش از 6 ساعت آموزش میکس قدم به قدم یک آهنگ حرفهای را خواهید دید.
3- آموزش صفر تا صد میکس و مسترینگ
دومین دوره پروژه محور میکس و مسترینگ باز هم بالای 360 دقیقه آموزش کامل برای یک پروژه کاملا متفاوت از آموزش شماره دوم است که جزییترین لاینهای درامز، گیتار، وکال و… بصورت عملی میکس و بررسی خواهند شد.
4- آموزش اختصاصی میکس وکال (صدای خواننده)
میکس وکال یکی از چالش برانگیزترین بخشها برای میکسمنها است. با وجود بررسی کامل میکس وکال در دو دوره پروژه محور در این دوره بصورت اختصاصی میکس وکال را بررسی میکنیم.
اگر دنبال دورهای از میکس هستید که در لیست بالا مشاهده نکردید، در ادامه سری به تمام دورههای آموزش میکس آرتیست شو بیاندازید. بعضی از این دورهها، آموزشهای با کیفیت خارجی هستند که توسط تیم ما ترجمه شدهاند.
اگر قصد ورود به حوزه میکس و مسترینگ، یا آهنگسازی و تنظیم دارید، بخشی از دورهها را بصورت آموزش رایگان تهیه کنید.
فرق میکس و مسترینگ چیست؟
در میکس شما به لاین ها بصورت جداگانه توجه میکنید و هر لاین را با توجه به جایگاهش در کل آهنگ پردازش میکنید. برای مثال، در سادهترین حالت صدای پیانو را مقداری کم و صدای خواننده را زیاد میکنید.
در مسترینگ شما روی یک لاین که تمام لاینهای پروژه را شامل می شود کار می کنید. در واقع مسترینگ به نوعی میکس کل آهنگ بصورت یک لاین است.
بهترین نرم افزار میکس و مسترینگ کدام است؟
نرم افزارهای آهنگسازی و میکس و مسترینگ زیادی وجود دارند که کاملا نیازهای حرفهای ساخت و تولید یک آهنگ را برطرف میکنند.
تفاوت خاصی میان نرمافزارهای میزبان یا DAW وجود ندارد. کیوبیس، اف ال استودیو، پروتولز، لاجیک پرو، ایبلتون و … همه کیفیت خروجی یکسان و بالایی دارند(مخصوصا برای فرمت Wav). انتخاب شما فقط بر اساس امکانات جزیی، دسترسی و راحتی کار با این نرم افزارها خواهد بود.
فرق وی اس تی و پلاگین چیست؟
وی اس تی همان پلاگین است!
به طور کلی، هر نرم افزاری که روی نرم افزار دیگری بارگذاری و اجرا شود پلاگین (Plugin) نام دارد. برای مثال شما پلاگینها را برای نرم افزارهای ادیت تصویر و گرافیک هم پیدا میکنید.
وی اس تی، یک فرمت از پلاگینها است که در ابتدا توسط کمپانی اشتنبرگ (کمپانی سازنده کیوبیس) ساخته شد و به همین دلیل در ادامه بسیاری، پلاگین ها را به اسم وی اس تی میشناسند.
برای اطلاعات کامل پیشنهاد میکنم:
همه چیز درباره نرمافزارهای آهنگسازی، پلاگین، سمپل، لوپ و… مطالعه کنید.
میکس و مسترینگ کدام مرحله از ساخت آهنگ است؟
مراحل ساخت آهنگ شامل آهنگسازی، تنظیم و طراحی صدا، ضبط و صدابرداری و در نهایت میکس و مسرینگ است.