آرتیست‌ شو

تفاوت خروجی صدا از ترک (Track) و چنل (Channel) چیست؟

تفاوت خروجی ترک و چنل - Track & Channel

کار با نرم افزار‌های میزبان، نیازمند دانستن نکات ریز و درشت بسیاری است که ندانستن هر کدام از آن‌ها می‌تواند تجربه‌ی متفاوتی را برای هر کدام از ما رقم بزند. آگاهی و شناخت لازم از محیط کاربری این نرم افزار‌ها، می‌تواند سرعت کاربری و همچنین میزان خلاقیت ما را بسیار افزایش دهد.

در این آموزش از آرتیست شو قصد داریم تا شما را با یکی از قابلیت‌های مهم نرم افزار‌های آهنگسازی آشنا کنیم و آن‌ هم تفاوت Track و Channel است که شناخت آن می‌تواند کنترل ما را در روند ساخت آهنگ افزایش دهد و همچنین در هنگام خروجی گرفتن (Export)، ما را به نتیجه دلخواه برساند.

آموزش آشنایی با تفاوت ترک و چنل در نرم افزار آهنگسازی

اصلا تفاوت TRACK و CHANNEL در چیست؟

تفاوت Track و Channel

اگر به طور خلاصه و کاربردی بخواهیم در این رابطه صحبت کنیم، می‌توانیم بگوییم که Track مانند یک خانه‌ای می‌ماند که خود می‌تواند شامل چند اتاق (Channel) باشد. به عنوان مثال، شما یک Track وی اس تی درامز را در نظر بگیرید که خود شامل اعضای مختلفی (مثل کیک، های هت، اسنیر و …) است. درهنگام میکس صدا‌ها، برای هر کدام از اجزای این درامز، Channel های متفاوتی را در نظر می‌گیریم تا کنترل بهتر و بیشتری بر ساز خود داشته باشیم و تغییرات را جداگانه اعمال کنیم.

فایده استفاده از Channel های متفاوت چیست؟

فایده استفاده از Channel های متفاوت چیست؟

فایده استفاده از channel های متفاوت، افزایش قابلیت کنترل ما بر روی موزیک خود است و این موضوع می‌تواند یکی از مهم‌ترین مسائل در هنگام میکس یک آهنگ باشد. در ضمن ما انواع مختلفی از Channel ها را داریم که استفاده از آن‌ها در نهایت می‌تواند بر صدای Track ما تاثیر بگذارد. برای مثال، ما می‌توانیم با استفاده از یک سری از Channel ها برای چندین Track خود یک خروجی تعیین کنیم تا در نهایت در مرحله Export، در زمان خود صرفه‌جویی کنیم.

تفاوت خروجی گرفتن از Channel و Track

تفاوت خروجی گرفتن از Channel و Track

در نرم افزار‌های میزبان، ما در هنگام خروجی گرفتن با با گزینه‌های مختلفی روبرو هستیم که با دقت نکردن در انتخاب این گزینه‌ها عملا به نتیجه دلخواه نمی‌رسیم. ما در خروجی گرفتن باید این نکته دقت کنیم که Channel های خود را به گونه‌ای تفکیک کنیم که پلاگین‌های افکت مانند ریورب و دیلی، به همراه Channel صدای اصلی خروجی گرفته نشوند تا در هنگام اکسپورت ترک‌ها، دچار مشکل و آسیب فایل نشویم.

در نهایت برای خروجی پایانی موزیک بعد از مسترینگ می‌با‌یست یکسری نکات اساسی را رعایت کنیم تا بعد از منتشر کردن آهنگ پشیمان نشویم. این نکات و تکنیک‌ها را در مقاله زیر مرور می کنیم: 👇
نکات حیاتی قبل خروجی گرفتن از مسترینگ

برای جلوگیری از ایجاد این وضعیت، می‌توانیم از FX Channel ها و همینطور Bus Channel ها، استفاده کنیم و صدا را به دلخواه دسته‌بندی کنیم. معمولا تعداد Channel ها از تعداد Track ها بیشتر است و ما باید این نکته را در نظر داشته باشیم که Channel های دلخواه را علامت بزنیم تا به نتیجه دلخواه برسیم و خروجی نهایی خود لذت ببریم.

امیدواریم که این آموزش به دردتون خورده باشه و خروجی گرفتن رو براتون آسون‌تر کرده باشه. در ادامه می‌تونین در بخش آموزش رایگان آهنگسازی، جواب باقی سوال‌هاتون رو در زمینه‌های مختلف مربوط به ساخت موسیقی، بگیرین.

maosud883559390

    نوشته‌های مرتبط

    دیدگاه‌ها

    *
    *

      سروش پاسخ

      درود و وقت بخیر
      ممنون از شما
      اگر می‌شد در مورد صوت شناسی هم مختصرا مقاله ای تدوین کنید، و به توضیح واحدهای مربوط به اون که در نرم افزار استفاده می‌شه و حتی در مورد اشکال مختلف و تأثیر آنها بر صدای تولید شده و تفاوت آنها( مثل saw, sin, ...) عالی می‌شد.

        علی قاسمی راد پاسخ

        درورد بر شما،
        بله حتما. البته در مقاله‌ی آکوستیک روانشناختی و سری مقالات ابعاد میکس کمی درباره‌ی ویژگی‌های فیزیک صوت صحبت کردیم؛ اما قطعا نیاز هست به طور تخصصی به همچین موضوعاتی پرداخته شود.

    0