آرتیست‌ شو

یادگیری میکس و مسترینگ را چگونه به صورت اصولی شروع کنم؟

شروع یادگیری میکس و مسترینگ

امروزه کمتر کسی را می‌شناسید که واژه‌ی «میکس و مسترینگ» به گوشش نخورده باشد. حتی اگر در محله‌ی بزرگی به اسم موسیقی، سر و گوشی آب نداده باشید، باز هم کلمه‌ی «Mix & Mastering» را جایی در این حوالی شنیده‌اید. به دلیل محبوبیت موسیقی در بین افراد جامعه، افراد بسیاری سعی دارند که در این راه قدم بگذارند و دوست دارند که در قسمت‌های مختلفی از آن فعالیت کنند.

دروغ چرا؟ میکس و مسترینگ شغلی پولساز و جذاب است و اگر علاقه‌ی کافی به آن داشته باشید و صدالبته، تلاش و استمرار هم به خرج دهید، می‌توانید به عنوان یک «میکس‌من» (Mixman) حرفه‌ای و کاربلد مشغول به کار شوید و زندگی خوبی را برای خودتان رقم بزنید.

یادگیری میکس و مسترینگ برای بسیاری از افراد دشوار است چون مفاهیم مربوط به آن را به خوبی درک و تجربه نمی‌کنند. امروز در آرتیست شو می‌خواهیم ببینیم که چطور می‌توان این حرفه جذاب و محبوب را به اصولی‌ترین شکل ممکن یاد گرفت و سپس در بازار کار مربوطه، مشغول به کار شد. همراه ما باشید تا در مورد مفاهیم زیر، صحبت کنیم:

میکس و مسترینگ به چه معناست؟

قبل از این که بخواهیم نقشه‌راه میکس و مسترینگ را برایتان نشان دهیم، بهتر است کمی در مورد خود Mix & Mastering صحبت کنیم و بدانیم که دقیقا به چه معناست چون ممکن است تعریف درستی از آن نداشته باشید. همان‌طور که در مقاله‌ی «مراحل ساخت یک آهنگ» به آن اشاره کردیم، میکسینگ و مسترینگ، آخرین مرحله‌ی تولید یک اثر موسیقی است.

اگر بخواهیم تعریف کوتاه و مناسبی برای آن داشته باشیم، باید بگوییم زمانی که تنظیم آهنگ تمام می‌شود، تمامی لاین‌های آهنگ تحویل «میکس‌من» (Mixman) داده می‌شود تا او با استفاده از ابزارهایی مانند کمپرسور، اکولایزر و … جایگاه هر صدا را مشخص کند و فرکانس‌ها را کنترل کند. فرض کنید یک اتاق داریم که در آن 4 ساز را بدون هیچ فاصله‌ای در کنار هم قرار داده‌ایم . حال اگر این سازها را مرتب کنیم و یکی را در وسط قرار دهیم، دیگری را در راست و … که متفاوت شنیده شوند، در این صورت است که میکس انجام داده‌ایم.

پس از میکس، آهنگ وارد مرحله‌ی مسترینگ می‌شود. در این مرحله، یک‌ سری افکت‌ها و تغییرات جزئی بر روی کل کار اعمال می‌شود تا آهنگ آماده‌ی انتشار شود. پس تفاوت میکس و مسترینگ در این است که در میکس، تغییرات بر روی تک‌تک لاین‌ها اعمال می‌شود؛ اما در مسترینگ، تغییرات به صورت کلی اعمال می‌شود.

آیا می‌توان بدون شرکت در دوره‌های آموزشی، میکس و مسترینگ را یاد گرفت؟

راستش را بخواهید بله! سطح اینترنت پر است از اطلاعات خوب و زیاد که اکثرا رایگان هم هستند. این اطلاعات که اغلب پراکنده هستند، می‌توانند به شما کمک کنند که یادگیری را شروع کنید؛ اما مدت زمانی که طول می‌کشد تا شما به یک میکس‌من حرفه‌ای تبدیل شوید، زیاد است و ممکن است سوالات بی‌پاسخ زیادی برایتان پیش بیاید که سال‌ها ذهن‌تان را مشغول کند.

مزیت کارگاه‌ها و یا دوره‌های آموزشی در این است که شما در مدت زمان کوتاهی می‌توانید به مطالب حرفه‌ای و منظم که فصل‌بندی شده است، دسترسی پیدا کنید و دانش‌تان را ارتقاع دهید؛ در صورتی که اگر بخواهید خودتان این مطالب رو یاد بگیرید زمان زیادی طول می‌کشد. همان‌طور که می‌دانید، زمان بزرگ‌ترین دارایی یک فرد است و باید در آن صرفه‌جویی کرد.

یوتیوب یا دوره‌های آرتیست‌ شو؟

آموزش حضوری بهتر است یا آنلاین؟

حقیقت این است که هرکدام مزیت‌های خودشان را دارند. مدت زمان کارگاه‌های حضوری، کم است و معمولا در یک هفته به صورت فشرده برگذار می‌شود؛ اما از آن طرف، هنرجو می‌تواند با مدرس از نزدیک صحبت کند و همین‌طور اگر سوال یا اشکالی داشت، می‌تواند به صورت مستقیم از او بپرسد. آموزش حضوری تایم مشخصی دارد و اگر شما نتوانستید سر وقت در کلاس حاظر شوید و یا مدرس نیامد، مطالب آن جلسه را از دست می‌دهید. هزینه رفت و آمد هم که جداست!

در آموزش آنلاین، هر زمان و در هرجایی که هنرجو دلش خواست، می‌تواند یادگیری را شروع کند و محدودیتی وجود ندارد. سوالات و اشکالاتش را می‌تواند به صورت آنلاین از مدرس بپرسد و پشتیبانی هم برایش وجود دارد. آموزش آنلاین هزینه‌ی به مراتب کم‌تری دارد و راحتی هنرجو همیشه لحاظ می‌شود.

آموزش حضوری بهتر است یا آنلاین؟

همان‌طور که می‌دانید، همه‌چیز به سمت اینترنتی شدن حرکت می‌کند و آموزش هم همین‌طور. با کمی سبک سنگین‌ کردن می‌توان متوجه شد که آموزش آنلاین از هر لحاظ به نفع هنرجو است و می‌تواند راحتی و ارتقاع دانش و تخصص را برای او به همراه داشته باشد.

یادگیری میکس و مسترینگ چقدر طول می‌کشد؟

همه‌چیز به خود شما و میل به یادگیری‌تان بستگی دارد و نمی‌توان زمان خاصی را در نظر گرفت؛ اما با توجه به تجربه خودمان و هنرجوهایمان، مدت زمان یادگیری بین 6 ماه تا 1 سال است. اگر برای یادگیری وقت کافی بگذارید و تمرین و تکرار کنید و منابع خوبی را هم در این زمینه مطالعه کنید، می‌توانید در کم‌ترین زمان ممکن، به سطح خوب و حرفه‌ای برسید. برای این که علم خودتان را بروز نگه دارید، نیاز دارید تا هر روز اطلاعات مفید و دست اولی را ببینید. «مقاله های میکس و مسترینگ» موجود در آرتیست شو می‌تواند راهنمای خوبی در این مسیر جذاب برایتان باشد.

زمانی که یادگیری را شروع می‌کنید، طبیعتا قرار است با چالش‌های متفاوتی روبه‌رو شوید و شاید در این بین، دل‌سرد هم بشوید؛ اما این را بدانید که چالش‌ها برای قوی‌تر شدن انسان‌ها بر سر راه آن‌ها سبز می‌شوند. پس نباید ناامید شد وگرنه، رویایی که هر روز انتظارش را می‌کشید، ممکن است به فراموشی سپرده شود!

نقطه‌ی صفر یادگیری Mix & Mastering؛ قدم اول چیست؟

اولین قدم، یادگیری اصطلاحات و مفاهیم Mix & Mastering است. به همین دلیل، ما کتابی رایگان آماده کرده‌ایم که در آن، مفاهیم ضروری و پایه میکس و مسترینگ به زبانی ساده به همراه تصاویر گویا و مفهومی موجود است. هرآنچه برای شروع نیاز دارید در این کتاب به صورت منظم و فهرست‌بندی شده وجود دارد. برای دانلود رایگان این کتاب ارزشمند بر روی عکس زیر کلیک کنید و به صفحه دانلود منتقل شوید تا قدم اول‌تان را پرقدرت برداشته باشید. 😎💪🏻

دانلود کتاب رایگان میکس و مسترینگ

پس از یاد گرفتن مفاهیم پایه باید چه کاری انجام دهم؟

امروزه، پروسه‌ی ساخت موسیقی، تماما در کامپیوتر و در «نرم‌افزارهای میزبان (DAW)» انجام می‌شود؛ بنابراین حتما باید تا حدودی به کامپیوتر مسلط باشید و همین‌طور یک نرم‌افزار برای خودتان انتخاب کنید(اف ال استودیو و کیوبیس از محبوب‌ترین‌ها هستند.)

پس از این که تا حدودی به DAW و کامپیوتر مسلط شدید، باید پلاگین‌ها و ابزارهای مورد استفاده در میکس و مسترینگ را بشناسید. باید به خوبی یاد بگیرید که چگونه از پلاگین‌ها استفاده کنید تا پروژه‌ی خوب و استانداردی داشته باشید. در «دوره‌های آموزش آموزش میکس و مسترینگ آرتیست شو» با تمام پلاگین‌های ضروری و موردنیاز کار کرده‌ایم. اگر شما هم دوست دارید بر تمامی پلاگین‌های Mix & Mastering مسلط باشید، دیدن این دوره را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

دوست دارید به یک میکس‌من همه‌فن‌حریف تبدیل شوید؟🔥 دوره‌ی 4در1 آرتیست شو دقیقا همانی است که دنبالش می‌گردید. برای بررسی این دوره باارزش بر روی متن قرمز زیر کلیک کنید👇🏻
پکیج آموزش جامع میکس و مسترینگ

برای پیشرفت در Mix و Mastering چه کاری را باید انجام دهم؟

تمرین، تمرین و تمرین! داشتن تمرین و تکرار کافی، کلید موفقیت در هر چیزی است. گوش، مهم‌ترین ابزار یک میکس‌من است و باید از آن به خوبی مراقبت کنید. برای این که پیشرفت کنید، باید آهنگ‌های مختلف را از لحاظ کیفیتی آنالیز کنید، تکنیک‌هایی که در آن‌ها به کار رفته است را بررسی کنید و مهم‌تر از همه، به خودتان زمان بدهید. یک شبه نمی‌شود به فرد ماهری تبدیل شد و این را باید مدنظر داشته باشید.

سعی کنید از «رفرنس ترک (Reference Track)» استفاده کنید تا از آن الهام بگیرید و پروژه‌تان به خوبی پیش برود. همچنین داشتن رفرنس ترک باعث می‌شود تا نگاهی واقع‌بینانه به پروژه داشته باشید.

آیا رشته میکس و مسترینگ در دانشگاه وجود دارد؟

رشته‌ی «فناوری صدا» یا «مهندسی صدا» می‌تواند عنوان درست‌تری برای این موضوع باشد. همان‌طور که در مقاله‌ی «مهندس صدا کیست» به آن اشاره کردیم، یک مهندس صدا می‌تواند در استودیوهای مختلف به Mix & Mastering مشغول شود و از این راه، کسب درامد کند. در خارج از ایران، رشته‌ای تحت عنوان «Audio engineering» یا «Sound engineering» وجود دارد که در آن، به پردازش سیگنال‌های صوتی به صورت مفصل پرداخته می‌شود.

یکی از مواردی که می‌تواند به افزایش اعتبار نام یک میکس‌من یا مهندس صدا کمک کند، داشتن مدرک تحصیلی یا مدارک معتبر مربوط به دوره‌های آموزشی بزرگ و بین‌المللی است؛ اما این را در نظر داشته باشید که مهم داشتن تجربه و تخصص کافی است نه مدرک! شما اگر کارهای باکیفیتی منتشر کنید و هر روز روی خودتان و دانش‌تان کار کنید، می‌توانید اعتبار و محبوبیت زیادی کسب کنید؛ اعتباری که شاید با داشتن هزاران مدرک به دست نیاید!

خب توی این مقاله سعی کردیم به صورت کامل و جامع توضیح بدیم که چه‌طور می‌تونید میکس و مسترینگ رو یاد بگیرید و توی اون پیشرفت بکنید. اگه سوالی در این مورد دارید، حتما برامون در قسمت کامنت‌ها بنویسید و اگه نیاز به مشاوره دارید به صفحه‌ی «مشاوره رایگان» حتما سری بزنید❤️

امید

    نوشته‌های مرتبط

    دیدگاه‌ها

    *
    *

    0