آرتیست‌ شو

معرفی 8 پلاگین آتوتیون Auto Tune معروف برای میکس و مسترینگ

معرفی پلاگین های آتوتیون معروف

چند ده سال پیش، زمانی که هنوز تکنولوژی وارد دنیای موسیقی نشده بود، هنرمندان و خواننده‌ها خودشان سعی می‌کردند که تا حد زیادی خارج از گام نخوانند. اگر هم «فالش» می‌خواندند، عملا چیزی وجود نداشت که بتوان «وکال» را در گام درستی تنظیم کرد؛ اما امروز شرایط خیلی بهتر شده است و دیگر هیچ نگرانی بابت این موضوع وجود ندارد.

این‌طور به نظر می‌رسد که دیگر خواننده‌ها هیچ تلاشی برای داشتن صدای درست و ایده‌‌آل نمی‌کنند. این حرف برای تمام خوانندگان صدق نمی‌کند چرا که افراد باتجربه تا حد زیادی سعی دارند در گام بخوانند و از پلاگین «آتوتیون» فقط برای کنترل استفاده می‌کنند.

امروز در آرتیست شو می‌خواهیم به معرفی هشت وی اس تی مطرح «Auto Tune» بپردازیم که در بین نمونه‌های مشابه، بیشترین استفاده را دارند. اگر شما هم می‌خواهید آن‌ها را بشناسید، تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

تعریف آتوتیون (Auto Tune) و معرفی بهترین‌ های آن

یکی از لازمه‌های داشتن وکال باکیفیت این است که خارج از گام شنیده نشود. این کار در پروسه‌ی «میکس و مسترینگ» به خوبی کنترل می‌شود. پس به زبان ساده: آتوتیون پلاگینی است که به کمک آن می‌توان صدا را فالش‌گیری کرد و سر گام نشاند. اگر کار با این ابزار را بلد نیستید، در مقاله‌ی «آموزش فالش گیری صدا با Auto Tune» یکی از پلاگین‌های مطرح را به صورت کامل به همراه فیلم آموزشی توضیح داده‌ایم که پیشنهاد می‌کنیم آن را ببینید.

وی اس تی‌های «تیونر» (Tuner) بسیاری در بازار وجود دارد که از نظری ظاهری با هم تفاوت دارند؛ اما سازوکارهای آن‌ها شبیه به هم است. در ادامه قرار است در کنار هم این ابزارهای پرکاربرد را بشناسیم.

Antares Autotune

«Antares Autotune» را می‌توان محبوب‌ترین وی اس تی این لیست دانست که کاربران زیادی دارد. در نسخه جدید انتریس آتوتیون، ویژگی‌های بی‌شماری وجود دارد که یکی از آن‌ها امکان تنظیم سرعت‌های مختلف برای کلمات است که باعث متفاوت شنیده شدن وکال می‌شود. کار با این پلاگین بسیار ساده و آسان است؛ فقط کافیست گام وکال را مشخص کنید و بقیه‌ی داستان را بسپارید به دست خودش!

پلاگین Antares Autotune

ظاهر وی اس تی در نسخه جدید به کل تغییر کرده و خوش‌دست‌تر و زیباتر شده است. قابلیت تشخیص گام به آن اضافه شده و می‌توان صدا را به صورت طبیعی و «Humanize» شده فالش‌گیری کرد.

دانلود این پلاگین: Antares Auto-Tune Pro

Celemony Melodyne

مگر می‌شود کسی اسم نرم‌افزار «ملوداین» (Melodyne) به گوشش نخورده باشد؟ بعید می‌دانیم! ملوداین در دو نسخه‌ی نرم‌افزار و پلاگین در DAW قابل نصب و اجراست. این پلاگین در استودیوهای مطرح جهان به عنوان عصای دست میکس‌من‌ها شناخته می‌شود و از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.

پلاگین Celemony Melodyne

Melodyne امکان دسترسی به تمام جزئیات موسیقی در ضبط‌ها و سمپل‌هایتان را می‌دهد. صدا را عمیقا به صورت نت به نت درک و بررسی می‌کند. مواردی چون: گام، آکورد، تمپو، کسرمیزان و … را می‌شناسد و با هرآنچه که به موسیقی مربوط است، آشناست. با ملوداین حتی می‌توانید سازهایی مثل گیتار و پیانو را هم ویرایش کنید و این بی‌نظیر است.

دانلود این پلاگین: Celemony Melodyne

Synchro Arts Revoice Pro

پلاگین «Synchro Arts Revoice Pro» یک ابزار چندکاره است که در داخل خود بیش از ده‌ها ابزار جدای دیگر دارد که همگی کاربرد خاص خودشان را دارند. Revoice Pro از هر لحاظ کامل است، ولی برای استفاده از آن باید تجربه کافی داشته باشید.

پلاگین Synchro Arts Revoice Pro

فرقی نمی‌کند اگر بخواهید وکال را از لحاظ Timing تغییر دهید یا فقط Tune بکنید، وی اس تی «ریویس پرو» به بهترین شکل ممکن کار را برای شما انجام می‌دهد و حتی برای کار با سازهایی مثل «گیتار» هم مناسب است.

یکی از امکانات این پلاگین، قابلیت ساخت وکالِ استریو با گزینه‌ی «Doubler» است که این کار را به صورت کاملا طبیعی انجام می‌دهد.

Waves Tune Real-Time

ابزاری رویایی که به خواننده‌ها کمک می‌کند تا هنگام اجرا، احساس اعتماد به نفس و تمرکز بالایی داشته باشند. پلاگین «Waves Tune Real-Time» دست‌کم گرفته شده است؛ اما با توجه به تجربه‌ای که از کار با آن داشتیم، نتایجی شبیه به Antares Autotune دارد و می‌تواند به یکی از ابزارهای پایه‌ی استودیو شما تبدیل شود.

پلاگین Waves Tune Real-Time

پلاگین «ویوز تیون ریل تایم» به محض شنیدن و متوجه شدن وکال، تصحیح و فالش‌گیری را به صورت خودکار انجام می‌دهد و در پایان، شما از نتیجه‌ی به دست آمده شگفت‌زده خواهید شد!

این وی اس تی را می‌توان به راحتی برای هر نوع آهنگی استفاده کرد. مثل تمام نمونه‌های مشابه می‌توان گام را تعیین کرد، حساسیت نسبت به صدا را کاهش و یا افزایش داد و حتی «ویبراتو» طبیعی به صدا اضافه کرد.

دانلود این پلاگین: پک Waves

Steinberg Cubase Variaudio

«Variaudio» یکی از پلاگین‌های نرم‌افزار «کیوبیس پرو» است که در حال رقابت با سایر نمونه‌های مشابه است. امکانات آن شاید کم‌تر از بقیه‌ی وی اس تی‌ها باشد؛ اما نیازهای یک میکس‌من را تا حدودی می‌تواند رفع بکند.

پلاگین Steinberg Cubase Variaudio

Variaudio از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است و شرکت «اشتینبرگ» قول داده تا در آپدیت‌های بعدی، امکانات این پلاگین را زیادتر بکند تا به یک تیونر همه‌فن‌حریف تبدیل شود.

Soundtoys Little Alterboy

«Little Alterboy» همانند پلاگین‌هایی که در بالا معرفی کردیم نیست و شکل و شمایل متفاوتی دارد. حقیقت این است که خیلی نمی‌توان آن را یک تیونر چندکاره نامید؛ اما استفاده از آن بسیار جذاب است. تنها با یک کلیک می‌توان صدای مردانه را به زنانه تبدیل کرد و حتی گام را هم تغییر داد.

Soundtoys Little Alterboy

یکی از ویژگی‌های جذاب این پلاگین این است که گرمای آنالوگ به صدا اضافه می‌کند که باعث ایجاد نوعی هارمونی و یا جلوه‌های دراماتیک می‌شود. اگر طرفدار سخت‌افزارها هستید، پس حتما Little Alterboy را امتحان کنید.

GVST GSnap

اگر هنوز به خوبی نمی‌توانید با تیونرها کار کنید و در اول مسیر هستید، پلاگین «GVST GSnap» انتخاب خوبی برایتان است. این وی اس تی تنظیمات بسیار کم‌تری دارد و طبیعتا امکانات آن نیز کم است؛ ولی با این حال، برای افراد مبتدی و نیمه‌حرفه‌ای بهترین گزینه است.

پلاگین GVST GSnap

همچنان می‌توانید گام مدنظرتان را انتخاب کنید و آن را تغییر دهید؛ اما نباید از آن انتظار کیفیت بسیار بالا را داشته باشید، چون خیلی حرفه‌ای نیست.

میکس صدای خواننده می‌تواند یکی از چالش‌برانگیزترین قسمت‌های تولید موسیقی باشد. در دوره‌ی «میکس وکال» تمام زیروبم صدای خواننده و نحوه‌ی میکس آن را بررسی کرده‌ایم. برای دیدن جزئیات این دوره آموزشی بر روی متن قرمز زیر کلیک کنید: 👇
آموزش میکس و مسترینگ وکال

استفاده از Stock Plugin های DAW خودتان!

«استاک پلاگین» به پلاگین‌هایی گفته می‌شود که همراه DAW نصب می‌شوند. معمولا در هر برنامه آهنگسازی یک تیونر وجود دارد که شاید به خوبی پلاگین‌های دانلودی نباشد؛ اما به خوبی از عهده‌ی کاری که به آن سپرده می‌شود، برمی‌آید.

Stock Plugin های نرم‌افزار اف ال استودیو

برای مثال، در برنامه‌ی «اف ال استودیو» می‌توانید از «Pitcher» استفاده کنید که بسیار مناسب و کار با آن راحت است. به یاد داشته باشید که گاهی اوقات، بهترین ابزار، همانی است که دارید! پس با Stock Plugin هایتان هم می‌توانید به ایده‌آل‌ترین شکل ممکن فالش‌گیری کنید.

خب تو این مقاله سعی کردیم بهترین پلاگین‌های آتوتیون که خیلی بیشتر از بقیه استفاده می‌شن رو لیست کنیم. اگه فکر می‌کنین که چیزی جا مونده و یا شما از پلاگین دیگه‌ای برای فالش‌گیری استفاده می‌کنید، حتما تو قسمت کامنت‌ها برامون اسمشو بنویسید. ❤️

امید

    نوشته‌های مرتبط

    دیدگاه‌ها

    *
    *

    0