آرتیست‌ شو

3 نکته مهم و حیاتی قبل از استفاده اکولایزر

نکات قبل اکولایز کردن

اکولایزر، یکی از پرکاربردترین ابزارها در حوزه میکس و مسترینگ و همچنین طراحی صدا است. اکولایزر در عین ساده بودن، ظرافت‌های تکنیکی فراوانی دارد که در صورت آشنا نبودن با این ظرافت ها و نکات، ممکن است در اکولایز کردن خود دچار مشکل بشویم. در این پست نکات حیاتی قبل از استفاده از اکولایزر را بررسی می‌کنیم.

پیش نیاز این مبحث: اکولایزر در موسیقی چیست؟

ویدیو آموزشی آنچه قبل از اکولایز کردن باید بدانید

در این ویدیو ما قصد داریم شما را با سه نکته مهم قبل از استفاده از اکولایزر آشنا کنیم.

نکته اول: اکولایزر برای متعادل کردن فرکانس ها است!

اولین نکته‌ای که قبل از استفاده از اکولایزر باید با آن آشنا باشید این است که اکولایزر در درجه اول ابزاریست که برای ایجاد تعادل فرکانسی استفاده می‌شود. پس قبل از اکولایز کردن باید این سوال را در ذهن خودتان مطرح کنید که برای چه چیزی میخواهید از اکولایزر استفاده کنید؟ اگر برای برجسته کردن قسمتی از صدا و ریکورد گیتار خودتان می‌خواهید از اکولایزر استفاده کنید، می‌توانید از گزینه‌های دیگری مثل سچوریتور استفاده کنید و به نتیجه بهتری برسید.

اکولایزر برای متعادل کردن فرکانس ها است

در نتیجه اولین نکته، دانستن کارکرد اکولایزر است.

نکته دوم: نواحی فرکانسی را باید شناخت

نکته بعدی شناخت نواحی فرکانسی است. شناخت این نواحی مانند دانستن مسیر خانه شخصی خودتان می‌ماند. اگر مسیر خانه‌تان را دقیق بلد نباشید و میانبرها را نشناسید، ممکن است در وقت و انرژی شما اتلاف زیادی پیش بیاید. این اتفاق در اکولایز کردن هم می‌افتد. برای مثال شما اگر ندانید که کم کردن صدای محدوده بیس چه تاثیری بر صدای ترک یا آهنگ‌تان می‌گذارد و جنس صدا چه تغییری می‌کند، قطعا از مسیر درست توی ذهن‌تان دور می‌شوید و دچار سردرگمی خواهید شد.

۵ ناحیه فرکانسی در اکولایزر

نکته سوم: کم کردن بهتر از اضافه کردن!

آخرین نکته‌ای که قبل از شروع اکولایز باید بدانید این است که راه رسیدن به تعادل فرکانسی کنترل شدت صوتی فرکانس‌های قوی است. برای مثال، راه حل افزایش شفافیت (Clarity) صدای موسیقی شما با استفاده از اکولایزر، در درجه اول کم کردن قدرت صدای ناحیه Low mid شماست و در صورت لزوم، افزایش فرکانس‌های محدوده High می‌باشد.

کم کردن بهتر از اضافه کردن

دلیل منطقی و واضح این نوع برخورد این است که شما با افزایش ولوم یک ناحیه عملا صدا را بر صدا اضافه می‌کنید و این یعنی ایجاد دردسر بیشتر. در نتیجه در صورتی که یک ساز یا لاین نیاز به اکولایز کردن داشت، در ابتدا شروع کنید و قسمت‌های نامناسب فرکانسی را کنترل کنید و در درجه بعد به اعمال تغیرات مثبت بپردازید.

در دوره ابزارشناسی میکس و مسترینگ در رابطه با تمام ابزارها و پلاگین‌های میکس از جمله اکولایزر به صورت مفصل توضیح داده‌ایم و در آموزش‌های پروژه محور به صورت عملی استفاده از آن‌ها تجربه می‌کنید. فصل اول این دوره رایگانه!
آموزش میکس و مسترینگ

maosud883559390

    نوشته‌های مرتبط

    دیدگاه‌ها

    *
    *

    0