زمانی که موسیقی هیپ هاپ به همراه فرهنگ هیپ هاپ در دهه 70 میلادی به طور موازی رشد کردند و در دل اجتماع، جایگاه خودشان را پیدا کردند، هدفشان فقط یک چیز بود: تلاش برای ساخت جامعهی بهتر. آنها از هر فرصتی استفاده میکردند تا از حقیقت پنهان شده پشت جامعهشان حرف بزنند.
در آن زمان، بیتی که برای موسیقی هیپ هاپ استفاده میشد، ساختار سادهتری داشت و تقریبا شباهتی به بیتهای هیپ هاپ امروزی نداشت؛ چون هدفشان، شعر و فلو (Flow) قوی بود و تا امروز هم ساده و مینیمال بودن بیتهای Hip Hop تقریبا حفظ شده است و رپر تاکید بیشتری روی تکست و تکنیک خودش دارد تا بیت!
شواهد و مدارک دقیقی در دستمان نیست که بدانیم از چه زمانی، موسیقی به دو دستهی آندرگرند (Underground) و مین استریم (Mainstream) تقسیم شد؛ اما هرچه که بود، باعث شد تا سلیقهها تغییر کنند. امروز در آرتیست شو قرار است تفاوت این دو موسیقی را باهم بررسی کنیم و نکاتی را در مورد هردوی آنها بگوییم.
پیش نیاز مطالعه این مقاله: « آشنایی با سبک موسیقی هیپ هاپ و رپ »
موسیقی آندرگرند (Underground) چیست؟
در موسیقی Underground، هنرمند تلاش میکند تا با اثرش، یک جریان اشتباه را تغییر دهد و باعث شود تا خط فکری عموم جامعه اصلاح شود. یک هنرمند آندرگرند سعی دارد به دید تجاری به آثارش نگاه نکند و بیشتر، هدفش تغییر و اصلاح است. هنرمندی که به صورت آندرگرند فعایت دارد، معمولا کم پیش میآید که رسانه یا لیبل منتشر کننده موسیقی حامی کارهای او باشد. نه این که نشود، خودشان اینطور ترجیح میدهند.
اعتقاد آنها بر این است که اگر تحت حمایت رسانهای خاص باشند، احتمال این که در یک چارچوب خاصی فعالیت کنند و آزادی عمل زیادی نداشته باشند، خیلی زیاد است. آنها حرفهایشان را رک و بیپرده بیان میکنند و چکیدهی اشعارشان بیشتر اعتراضی است و البته محتوای پربارتری برای ارائه دارند. موضوعی که هنرمندان آندرگرند کار میکنند، خیلی باب پسند عموم مردم نیست.
در آرتیست شو میتوانید رایگان شروع به یادگیری آهنگسازی و میکس و مسترینگ کنید
آموزش آهنگسازی رایگان
موسیقی مین استریم (Mainstream) چیست؟
مین استریم به موسیقی عامهپسند معروف است. هنرمندان مین استریم موضوعاتی که برای کارهایشان انتخاب میکنند، معمولا مربوط به خوشگذرانی است. آنها خودشان را درگیر مسائل اعتراضی و عمیق نمیکنند. شعرهایی که در کارهای Mainstream استفاده میشود، بار محتوایی عمیقی ندارد و هدف این هنرمندان از موسیقی، بیشتر کسب درآمد است.
هنرمندان Mainstream توسط رسانهها حمایت میشوند و با آنها قرارداد میبندند؛ در تبلیغات و شوهای (Show) مختلف حضور دارند و این موضوع باعث میشود تا سریعتر معروف و مشهور شوند. دربارهی اینکه مین استریم بهتر است یا آندرگرند، واقعا نمیتوان جوابی داد چون هرکدام طرفداران خودشان را دارند و موضوع سلیقهای است.
واقعیت این است که تعصب در هنر جایی ندارد! شاید زمانی باشد که ما دچار بیانگیزگی شویم و یک آهنگ شاد و عامهپسند، حالمان را بهتر کند. هر کدام از این جریانها (Mainstream و Underground) مناسب زمانهای مختلف است و هرکدام ارزشمند هستند؛ اما به این موضوع دقت کنید که کیفیت برای ما حائز اهمیت است و لزوما هر آهنگ آندرگرندی خوب نیست و یا هر آهنگ مین استریمی سطحی یا بد نیست.
در دوره آموزش آهنگسازی ترپ و هیپ هاپ به شکل پروژه محور به آموزش ساخت آهنگ ترپ پرداختیم. برای مشاهده روی لینک زیر کلیک کنید
آموزش کامل ساخت بیت ترپ
مین استریم و آندرگرند در ایران
حالا که با تفاوت این دو جریان آشنا شدیم، بیایید هنرمندانی ایرانی که در جریانهای Mainstream و Underground فعال هستند را بهتر بشناسیم. هنرمندانی مثل: هیچکس، پیشرو، رض، نوید، بهرام، سورنا، یاس و … در دستهی آندرگرند قرار میگیرند و این موضوع را تماما از آثارشان میتوان متوجه شد. در دستهی دیگر، یعنی مین استریم، میتوان مهراد هیدن، عرفان، لیتو، سهراب امجی، گروه وانتونز و … قرار داد.
باتوجه به تعریفی که از Mainstream و Underground کردیم، مطمئنا خودتان اکنون دیگر میتوانید جریانهای هنرمندان مختلف را تشخیص دهید. همانطور که در ابتدا گفتیم، سلایق متفاوت است و آرتیست شو به سلایق شما عزیزان احترام میگذارد. این که کدام یک از این جریانهای موسیقی را دوست دارید، کاملا به شخص شما مربوط است و هدف از این مقاله، صرفا بیان کردن تفاوتهای این دو جریان بود.
خب تو این مقاله تلاشمون بر این بود که تفاوتهای مین استریم و آندرگرند به صورت کلی بررسی کنیم و هرکدوم رو توضیح بدیم. 🤩 شما طرفدار کدوم جریان هستید؟ Mainstream یا Underground؟ حتما برامون در قسمت کامنتها بنویسید. 👇
دیدگاهها