آرتیست‌ شو

چگونه در مصرف CPU هنگام آهنگسازی صرفه‌جویی کنیم؟

کنترل مصرف پردازنده و CPU

پر شدن CPU و ارور دادن نرم‌افزار میزبان، از مشکلاتی است که اکثر آهنگساز‌ها حداقل یکبار آن را تجربه کرده‌اند. امروزه میزان استفاده از لپ‌تاپ‌ و همین‌طور تبلت و گوشی‌ها به منظور ساخت موسیقی، به نسبت قبل رشد چشم‌گیری داشته است و افراد زیادی به دلیل قابلیت حمل بالا و همچنین قیمت مناسب، اقدام به خرید لپ‌تاپ‌ها به منظور ثبت و پردازش ایده‌های ملودیک خود می‌کنند.


یکی از مشکلاتی که هنگام طراحی صدا و پروداکشن (مخصوصا در لپ‌تاپ‌ها) به وجود می‌آید، هنگ و کرش کردن نرم‌افزار و خراب شدن پروژه به دلیل محدودیت توان CPU است که شاید تعداد زیادی از افراد را به فکر خرید سیستم قوی‌تر بیاندازد و در نتیجه هزینه زیادی روی دستشان بگذارد. در این پست از آرتیست شو قصد داریم روش‌هایی را برای کاهش مصرف پردازنده به شما معرفی کنیم؛ پس در ادامه همراه ما باشید.

آموزش ویدیویی بهینه سازی سیستم در نرم افزار آهنگسازی

در این ویدیو ما قصد داریم شما را با راهکار‌های ساده و کاربردی برای صرفه‌جویی در مصرف CPU آشنا کنیم که به شما در راستای کاهش مصرف CPU، کمک می‌کند.

CPU چیست؟

CPU مخفف کلمه Centeral Prossesor Unit است و ترجمه آن (به فارسی غلیظ) می‌شود: مغز متفکر کامپیوتر شما!
هر عملی که در رایانه انجام می‌شود از یک کلیک ساده گرفته تا طراحی‌های بسیار پپچیده و کدنویسی‌های سنگین، توسط CPU پردازش می‌شوند و قدرت انجام شدن پیدا می‌کنند. امروزه CPU ها در انواع و اقسام مختلف و با کارایی متفاوتی تولید می‌شوند و دقت در انتخاب آن‌ها می‌تواند ما را در اجرای هر چه بهتر کار‌های تخصصی، کمک کند.

آشنایی با قطعات درون کامپیوتر (مثل رم، سی‌پی‌یو و …) و نحوه‌ی کارکرد آن‌ها، به شما این امکان را می‌دهد که با آگاهی بیشتر نسبت به خرید یا آپدیت سخت‌افزار خود اقدام کنید. پس پیشنهاد ما به شما این است که حتما مقاله‌ی زیر را مطالعه بفرمایید:
سیستم کامپیوتر مناسب آهنگسازی و میکس و مسترینگ

چرا CPU کم میاورد؟

CPU ها توان پردازشی محدودی دارند و هرگاه میزان دستورات داده شده بیشتر از توان پردازشی آن‌ها باشد، دچار ناتوانی در پردازش دستورات می‌شوند؛ که نتیجه آن ایجاد لَگ در سیستم و همچنین عدم اتمام دستور خواسته شده می‌باشد. CPU های دارای توان پردازشی بالاتر دارای قیمت بسیار بیشتری هستند که باعث می‌شود کاربران به فکر یافتن راهکار‌هایی برای صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف CPU خود باشند و افراد فعال در حوزه موسیقی نیز از این قائده مستثنی نیستند.

چگونه در مصرف CPU خود صرفه جویی کنیم؟

راهکار‌های متفاوتی برای صرفه‌جویی در مصرف CPU در حین تنظیم پروژه موسیقی وجود دارد که در اینجا به اختصار به چند نمونه از آن‌ها می‌پردازیم.

1. وی اس تی خود را به ترک صوتی تبدیل کنید

وی اس تی خود را به ترک صوتی تبدیل کنید

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که بعضی از وی اس تی ها حجم زیادی از CPU ما را اشغال می‌کنند که می‌تواند باعث محدود شدن ما در حین تنظیم موسیقی باشد. برای جلوگیری از ایجاد این وضعیت ما می‌توانیم وی اس تی مجازی خود را با استفاده از Transform to audio و یا Mixdown selection به فایل صوتی تبدیل کنیم تا هم دید بهتری نسبت به Track صوتی خود داشته باشیم و هم در مصرف CPU خود صرفه‌جویی کنیم.

2. فایل های صوتی سنگین را Render کنید

فایل های صوتی سنگین را Render کنید

یکی از دیگر عوامل مهم در افزایش مصرف CPU، استفاده از پلاگین‌های سنگین به منظور ایجاد تغییرات صوتی فراوان و پیچیده است که می‌تواند دلایل مختلفی اعم از طراحی صدا و یا اصلاح یک فایل صوتی آسیب دیده و … داشته باشد. راه حل این دسته از مشکلات هم خروجی گرفتن از Track است .

3. از FX Channel ها استفاده کنید.

از FX Channel ها استفاده کنید

از دیگر اعمالی که می‌تواند در مصرف CPU شما را کاهش دهد، استفاده از FX Channel هایی به منظور اضافه کردن ریورب و دیلی به لاین‌های موسیقی شماست. شما به جای اینکه بخواهید به لاین‌های خود به صورت جداگانه یک پلاگین مشخص مانند ریورب را اضافه کنید، می توانید به آن یک FX Channel اضافه کنید و از طریق گزینه Send آن‌ را به میزان دلخواه به Channel های دیگر خود بدهید و در نهایت در مصرف CPU خود صرفه جویی کنید.

نکته آخر …

به عنوان نکته آخر باید به این موضوع اشاره کرد که شما قبل از شروع پروژه خود باید از تنظیمات کارت صدای خود مطمئن باشید. برای مثال اگر شما میزان Buffer size کارت صدای خود را تا حد زیادی پایین بیاورید، قطعا حجم بیشتری از CPU شما درگیر می‌شود که نتیجه آن محدودیت در میزان استفاده از ظرفیت CPU است. همچنین در هنگام انجام کار تنظیم که میزان زیادی از انرژی سیستم شما را می‌گیرد به انجام پردازش‌های سنگین دیگر به صورت همزمان نپردازید زیرا باز به همان دلیل قبلی شما را دچار محدودیت می‌کند.

ممنونیم که تا آخر این آموزش همراه ما بودین. در آخر این نکته رو بهتون بگیم که ممکنه بخاطر مسائل نرم‌افزاری که برای ویندوزتون پیش اومده مثل ویروسی شدنش یا حتی پر شدن حافظه‌ی درایوهاتون، دچار مشکل بشین. پس حتما این موضاعات رو هم گوشه‌ی ذهنتون داشته باشین. ❤

maosud883559390

    نوشته‌های مرتبط

    دیدگاه‌ها

    *
    *

    0