در دنیای امروز ساخت موسیقی که در سیستمهای کامپیوتری انجام میشود قابلیتهای بسیار جذابی وجود دارد که میتواند روند ساخت موسیقی را جذابتر کند و همینطور زمان ساخت آن را کاهش دهد و در نهایت ما را با خروجی با کیفیتتری روبرو کند. یک آهنگساز و تنظیم کننده باید با این امکانات آشنا باشد تا بتواند ایدههای خود را راحتتر اعمال کند و نهایت در بازار بتواند حرفهای بیشتری برای گفتن داشته باشد. یکی از این قابلیتها که اهمیت بسیار زیادی هم برای ما دارد، قابلیت اتومیشن گرفتن است.
آموزش ساخت یک اتومیشن ساده
در این ویدیو قصد داریم تا شما را با مفهوم اتومیشن آشنا کنیم و در ادامه با تغییر پارامترها، یک اتومیشن ساده بگیریم:
اتومیشن (automation) چیست؟
اتومیشن به قابلیتی گفته میشود که با استفاده از آن میتوانیم برای پارامترهای مختلف موسیقی خودمان برنامهریزی کنیم و زمان اجرای تغییرات را از قبل مشخص کنیم.
برای مثال ما میتوانیم به کمک قابلیت اتومیشن تعیین کنیم که صدای گیتار بیس در قسمت chorus آهنگ بیشتر باشد یا اینکه صدای دیستروشن گیتار الکتریک در قسمت ورس آهنگ (verse) بدون دیستورشن صدا بدهد و عاملی که میتواند این کار را برای ما انجام دهد خاموش کردن یک پلاگین در لاین گیتار ما باشد.

مزایای استفاده از اتومیشن (automation) چیست؟
استفاده از اتومیشن به ما قابلیت کنترل و ایدهپردازی بسیار زیادی میدهد. برای مثال شما به عنوان یک طراح صدا، میخواهید یک صدای سینتی بسازید که مرور زمان میزان دیلی آن افزایش پیدا میکند و همینطور ولوم آن کم میشود. برای اینکار میتوانید با استفاده از قابلیت اتومیشن برای فاکتورهای موردنظر، برنامهریزی کنید و این اتفاق به صورت خودکار بیافتد.

آموزش گام به گام ساخت اتومیشن (automation):
اتومیشن گرفتن به صورت کلی در همه نرم افزارهای میزبان راه ثابت و مشترکی دارد و تفاوتها فقط در نحوه اجرای دستورات است و اگر شما کاربر نرم افزار میزبان خاصی باشید قطعا با اندکی وقت گذاشتن متوجه این عمل میشوید. ما در این ویدیو برای اتومیشن گرفتن از نرم افزار میزبان استودیو وان استفاده کردیم و به شما توضیح دادیم که راه اضافه کردن اتومیشن به یک پارامتر مشخص چگونه است.
در این مثال ما از سنیتیسایزر Matrix از مجموعه سینتی سایزر Arturia V Collection 8 استفاده کردیم.
- در مرحله اول ما روی پارامتر مورد نظر خود کلیک میکنیم و آن را جابهجا میکنیم. در مثال ما این پارامتر، ناب frequency بخش filter سینتیسایزر ما است.

2. پس از تکاندادن پارامتر مورد نظر، با وارد کردن کد شورتکات Alt+A، نمودار اتومیشن را برای نرم افزار تعریف میکنیم.

3. در این مرحله میبینیم که نمودار خطی پارامتر موردنظر به نرمافزار ما اضافه شده است.

4. در آخرین مرحله ما تغییرات در پارامتر را به صورت دلخواه اعمال میکنیم تا به نتیجه و خروجی موردنظر برسیم.

در دورههای آموزش آهنگسازی و تنظیم آرتیست شو به تمام نیازهای شما، برای ساخت یک آهنگ کامل پاسخ دادیم. ازجمله اوتومیشن و اهمیت زیادش در خلق یک اثر موسیقی. قسمتهای ابتدایی این دوره برای احترام به تصمیم شما رایگان قرار داده شده. برای مشاهده روی لینک زیر کلیک کنید 👇
آموزش کامل آهنگسازی و تنظیم
سخن پایانی :
به عنوان سخن پایانی باید گفت که اتومیشن گرفتن یک نوع کدنویسی برای پارامترهای موردنیاز شماست و عملا شما با اتومیشن گرقتن فیدرهای صدا به صورت برنامهریزی شده به حرکت در میآورید. در نتیجه استفاده خلاقانه از این قابلیت هم میتواند جذاب باشد و هم شما را در روند ساخت موسیقی بسیار کمک کند.
امیدواریم از این ویدیو لذت برده باشید. برای مشاهده ویدیوهای دیگر میتوانید به قسمت مقاله های آموزش موسیقی در سایت آرتیستشو مراجعه کنید.
متشکرم ازتون خیلی کاربردی بود
دمتون گرم
قربان شما امیرحسین جان 🌹