آرتیست‌ شو

کسب درآمد از موسیقی: روش های جدید کسب درآمد از موسیقی [100% کاربردی]

آموزش کسب درآمد از موسیقی (6 راه برای درآمدزایی از موسیقی که احتمالا نمی‎دانستید)

این‎روزها کسب درآمد تبدیل به یک چالش بزرگ شده است. افراد بسیاری هستند که بخاطر ناآگاهی از روش‎های کسب درآمد از آن شغل، شغل خودشان را تغییر می‌‎دهند. صد البته آهنگسازها و کسانی که در حرفه‎‌ی موسیقی فعالیت دارند هم در این دسته قرار می‌گیرند. مهم نیست که شما یک آهنگساز باشید و یا یک میکس‌ ‎منی که به کار میکس و مسترینگ مشغول است؛ کسب درآمد از موسیقی آسان است به شرطی که به راه‌ها و روش‌‎ها آشنا باشید. آرتیست ‎شو در این مقاله قصد دارد شما را با راه‎ و روش‌هایی که می‎توان به کمک آن‌ها از موسیقی کسب درآمد کرد، آشنا کند. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

چرا باید از موسیقی کسب درآمد کنیم؟

قبل از این ‎که به موضوع کسب درآمد از موسیقی بپردازیم، بهتر است با مفهوم اصلی کسب‌و‎کار آشنا شویم. کسب‌وکار به منظور فراهم کردن نیازی از افراد جامعه تشکیل می‌‎شود. کسانی که کاری را آغاز می‌کنند ممکن است یک نفر باشد و یا مجموعه‌ای از افراد. هدف یک کسب‌وکار این است که هم صاحبان آن به سود برسند و هم در کنار آن، نیاز مردم را رفع کنند.

جوکر (هیث لجر) در فیلم شوالیه تاریکی می‌گفت: اگر در کاری تخصصی داری، هیچ‎وقت آن را به صورت ارزان و یا رایگان در خدمت بقیه افراد قرار نده! شغل شما، تخصص شما، موسیقی است پس لازم است مهارت‌هایی را یاد بگیرید تا به وسیله‌ی آن خدمات‌تان را بهتر به مخاطب‌تان عرضه کنید. موسیقی بیزینس شماست و قرار است از طریق آن به درآمد برسید. اگر شما هم مثل میلیون‌ها انسان دیگر، فکر می‌کنید که تخصص شما، یعنی موسیقی، قرار است هم حال دلتان را خوب کند و هم به درآمد بالایی برسید، پس به این مقاله جذاب خوش آمدید.

چرا باید از موسیقی کسب درآمد کنیم؟ چه راه‎هایی برای این‎کار وجود دارد؟

راه‎ های کسب درامد از موسیقی در ایران

کسب درآمد از موسیقی به وسیله‌ی اینستاگرام (قدرت اینستاگرام را دست کم نگیرید!)

اینستاگرام، این‎‌روزها به پرمخاطب‌ترین شبکه‌ی اجتماعی دنیا تبدیل شده است و این بهترین فرصت است که خودتان را در آن معرفی کنید. مطمئنا همه‎‌ی افراد حداقل یک اکانت اینستاگرام دارند؛ شما هم همین‌طور؛ اما بهتر است که اکانت خودتان را تبدیل به اکانت Business و یا Creator کنید. سپس به تولید محتوا در آن بپردازید تا شناخته‌تر شوید.

پس از مدتی ‎می‌توانید دموی آهنگ‌های‎تان را در صفحه‌تان بگذارید و اعلام کنید که قصد فروش آن‌ها را دارید. مطمئنا از بین مخاطبان‌تان کسانی هستند که پیگیر شما هستند و یا می‌خواهند از خدمات موسیقی شما استفاده کنند. یادتان باشد که برای این‌کار نیاز است تا با مفهوم دیجیتال مارکتینگ آشنایی نسبی داشته باشید. در آینده‌ای نه‌چندان‌دور، فروش محصولات و یا خدمات در این شبکه‌ی اجتماعی، پررونق‌تر خواهد شد. از همین امروز بر روی کسب درآمد از موسیقی به وسیله‌ی اینستاگرام، حساب ویژه‌ای باز کنید.

کسب درآمد از موسیقی به وسیله‎ی اینستاگرام (قدرت اینستاگرام را دست کم نگیرید!)

می‌تونین نگاهی به اکانت اینستاگرام آرتیست‌ شو بندازین و با فضای یک اکانت اینستاگرام بیزنسیِ موسیقی آشنا بشین
اینستاگرام آرتیست‌ شو

تدریس کنید! باور کنید سخت نیست

در دنیای امروزی، تدریس در هر رشته‌ای تبدیل به پول‌سازترین شغل بدل شده است. افراد بسیاری مانند شما دوست دارند کسب درآمد از موسیقی را تجربه کنند اما با راه‌ها و روش‌های این‎کار آشنایی کافی ندارند. اگر فن بیان نسبتا خوبی دارید، می‌توانید از تخصص‌تان به راحتی کسب درآمد کنید. برای مثال اگر در زمینه تنظیم و طراحی صدا به سطحی رسیده‌اید که بتوانید دانش خودتان را به بقیه انتقال دهید، پس حتما این‎کار را انجام دهید!

اگر استمرار و پشتکار لازم را داشته باشید، مطمئنا نتیجه ‎بخش خواهد بود. برای این کار نیاز به هزینه‌ی بالایی نیست و با یک سایت وردپرسی می‌توانید سایت‌تان را بالا بیاورید و شروع به ضبط دوره آموزش‎ آهنگسازی و تنظیم و یا هر دوره‌ای که خواستید بکنید. این نکته را هرگز فراموش نکنید که اگرچه تدریس یکی از راه‌ های درآمدزایی از موسیقی است؛ اما لازمه‎‌ی این‎کار رسیدن به سطح و لول خوب است. شما در هر حوزه‌ای که بخواهید مدرس شوید، طبیعتا باید سواد و تجربه‌تان بالا باشد تا بتوانید آموخته‌های‌تان را به دیگران یاد بدهید.

تدریس کنید! باور کنید سخت نیست

کسب درآمد از موسیقی به وسیله‌ی برنامه ‎نویسی

یک خبر خوب برای شمایی که احتمالا برنامه نویس هستید و علاقه‎‌ی وصف‌ناشدنی به موسیقی دارید! خبر خوب این است که می‌توانید به واسطه‌ی برنامه ‎نویسی به حوزه‌ی موسیقی وارد شوید! شاید بپرسید چطور؟ مگر چنین چیزی ممکن است؟ جواب این سوال یک بله‌ بزرگ است! بله می‌‎شود. شرکت‌های بزرگی مانند Image Line که تولید‎کننده‎‌ی برنامه ‎ی اف ال استودیو و برنامه‌های دیگر است، سالانه چندصد برنامه‌نویس را استخدام می‎کند تا نرم‎ افزارهایش کامل‌تر و بی‌‎نقص‌تر باشد. این را می‌دانستید که اگر برنامه‌نویس‎ها نبودند، هرگز شرکت‌هایی مانند ایمیج ‎لاین و یا Native Instrument مثل امروز موفق نبودند! پس قدر خودتان را بدانید و این را مطمئن باشید که از هر شغلی یک روزنه‌ای به سمت موسیقی وجود دارد 🙂

کسب درآمد از موسیقی به وسیله‎ی برنامه‎نویسی

کسب درامد از اسپاتیفای

پلتفرم اسپاتیفای شاید ایده‌آل‌ترین گزینه بین موارد ذکر شده نباشد؛ چون مسائل مربوط به تحریم‌ها دامن ‎گیر این پلتفرم دوست‌داشتنی و بزرگ نیز شده است؛ اما می‌توانید با روش‌هایی که در ادامه توضیح می‌دهیم، به راحتی از آن درآمدزایی کنید. همان‌طور که می‌دانید امروزه تکنولوژی بر زندگی همه‌ی ما تاثیر گذاشته و حتی نوع آهنگ گوش دادن‎مان هم متفاوت شده.

این روزها دیگر کسی موبایل یا کامپیوترش را انباری از موسیقی نمی‌کند؛ چون با اتصال به اسپاتیفای می‌‎توان به دنیایی بسیار گسترده از آهنگ در سبک‌های مختلف دسترسی داشت. این پلتفرم برای استریم کردن آهنگ‎های‎‌تان پول پرداخت می‎‌کند. مقدار آن مشخص نیست اما به این موضوع توجه کنید که Drake خواننده‎‌ی سبک رپ تنها از اسپاتیفای بالاتر از 8 میلیارد دلار درآمد خالص داشته!

لازم به ذکر است که شما شخصا نمی‌توانید در آن آهنگ آپلود کنید، بنابراین اسپاتیفای پول پرداختی شما را به شرکتی پرداخت می‌کند که شما با آن قرارداد امضا کرده‌اید. برای تهیه‌ی حساب بانکی بین‌لمللی برای اتصال به اسپاتیفای نیز می‌توانید از سایت‌های واسطی چون ایرانی‎ کارت استفاده کنید. البته علاوه‌بر اسپاتیفای، از اپل ‎موزیک و یا ساندکلاد هم می‌توانید استفاده کنید.

اسپاتیفای، غولِ سبزِ مهربان!

بیت‎ استارز، بهشتِ آهنگسازان سبک هیپ‎ هاپ

بیت‎استارز، بهشتِ آهنگسازان سبک هیپ‎هاپ

اگر در سبک هیپ‎ هاپ فعالیت دارید مطمئنا نام BeatStars به گوش‎‌تان خورده است. بیت ‎استارز، پلتفرم استریم و خریدوفروش آنلاین بیت است. اگرچه در آن، بیت در سبک‎‌های دیگر هم خرید و فروش می‎‌شود اما بخش عمده‎‌ای از بیت‌‎های این پلتفرم در سبک هیپ ‎هاپ و ترپ است.

بیت‎ استارز مشکلات استپاتیفای را ندارد و به ‎راحتی می‌توانید در آن بیت آپلود کنید. تنها مشکل این است که نیاز است که اکانت بین‌المللی تهیه کنید. در کل می‌توان گفت که بیت استارز یکی از گزینه‌های خوب برای کسب درآمد از موسیقی است. اگر تولیدکننده‌ی لوپ و سمپل هستید، بازهم امکان فروش در بیت استارز فراهم است. در مقاله‌ی << کسب درامد از فروش آنلاین بیت >> به صورت مفصل در مورد این موضوع توضیح داده‌ایم.

کسب درامد از یوتیوب

یوتیوب برای تمامی افراد جهان واژه‌‎ای شناخته شده است. کسب درآمد به وسیله‌‎ی Youtube برای ما ایرانیان کمی دشوار است؛ اما اگر تمامی این سختی‎‌ها را برای رسیدن به یک زندگی و درآمد خوب به جان بخرید، مطمئن باشید که آینده برای شما روشن‌‎تر از قبل خواهد بود. کافیست به تعداد بازدید و ساب‌اسکرایبر خاصی که یوتوب مشخص کرده است برسید تا به وسیله‌‎ی تبلیغاتش در ویدیو‎های‌تان درآمد کسب کنید.

شما می‎‌توانید روزانه از روند ساخت آهنگ‎‌های‎‌تان فیلم بگیرید و یا حتی آموزش رایگان آهنگسازی در یوتیوب آپلود کنید و حتی از این‌ که به عنوان یک آهنگساز، روزتان را چگونه می‌گذرانید ویدیو بگیرید تا هم بازدیدکننده جذب کنید و هم شناخته‌تر شوید و روزبه‌روز بازدیدکننده‌های‌تان افزایش یابد.

یوتیوب را دریابید!

آهنگسازی برای استریمرها و یوتوبرها

موضوع کپی رایت برای آهنگسازان ایرانی و خارجی تقریبا مشکل بزرگی است. در انتخاب آهنگ برای ویدیو باید خیلی دقت به خرج داد چون اگر کپی رایت داشته باشد، آن ویدیو از یوتوب یا اینستاگرام پاک می‌شود. اگر بتوانید خودتان را در شبکه‌های اجتماعی به خوبی پرزنت کنید و شناخته شوید، می‌توانید ساخت موزیک برای استریمرها و یوتوبرها را به عنوان یکی از خدمات خودتان ارائه دهید. همچنین در مقاله‌ی << راهنمای ساخت موسیقی و طراحی صدا برای بازی‌ >> درباره صداسازی برای گیم هم توضیح داده‌ایم که می‌تواند یکی از راه‌ های درامدزایی از موزیک باشد.

برای استریمرها و یوتوبرها

درآمد هنرمندان موسیقی چقدر است؟

مسلما روش‌ اصلی درآمد از موسیقی ساخت و تولید آن است، همانطور که در مقاله مراحل ساخت یک آهنگ توضیح دادیم، هنرمندان مختلفی در ساخت و تولید یک آهنگ نقش دارند. آرتیست‌های موسیقی با توجه به تجربه و نقششان در ساخت یک آهنگ، درامدهای متفاوتی از موسیقی دارند. می‌خواهیم آن‌ها را نیز بررسی کنیم و ببینیم که هر هنرمند موسیقی می‌تواند چه مقدار از موسیقی کسب درامد کند. ما این درامدها را به شکل ساعتی و سالانه بررسی کرده‌ایم؛ چرا که ارزش هرپروژه آهنگ بستگی به زمان و مهارتی که برای آن گذاشته می‌شود، می‌تواند متفاوت باشد.

درآمد موزیک پرودیوسر چقدر است؟

یک Music Producer به صورت میانگین ساعتی 31 دلار و سالانه 51200 دلار می‌تواند درامد داشته باشد. این حقوق متوسط یک پرودوسر موسیقی است که با توجه به تجربه و مهارت آرتیست می‌تواند بیشتر یا کمتر باشد. بازه‌ای که برای آن درنظر گرفته شده سالانه از کمترین آن 28000 دلار تا بیشترین آن 180000 دلار می‌باشد. البته که درامد یک پرودوسر همیشه به صورت ماهانه نیست و می‌تواند روش‌های مختلفی داشته باشد.

به صورت قراردادی با صاحب آهنگ: که می‌تواند تهیه کننده، خواننده یا … باشد. که باز هم بنا به تجربه و مهارت و شهرت پرودوسر می‌تواند متفاوت باشد.

درامد از آلبوم: در این قسمت پرودیوسر معمولا 2.5 تا 3 درصد درامد از آلبوم را دریافت می‌کند.

درآمد پیشرفته: با توجه به شهرت و مهارت پرودیوسر، وی می‌تواند علاوه‌بر این موارد، هزینه‌ی دیگری برای رزومه قوی خود دریافت کند. مثلا برای هر آهنگ بین 500 تا 15000 دلار، دریافت کند.

یکی از دوره‌های آموزشی محبوب آرتیست شو، دوره کامل موزیک پروداکشن هست. در این دوره شما از صفر شروع به یادگیری می‌کنید و تمام مراحل ساخت یک آهنگ را در کنار هم پیش می‌بریم. برای مشاهده دوره روی لینک زیر کلیک کنید
دوره آموزش کامل موزیک پروداکشن

درآمد آهنگساز و تنظیم کننده چقدر است؟

آهنگسازها و تنظیم کننده‌ها که مهارت تقریبا مشابهی دارند و معمولا هر دو مرحله را می‌توانند انجام دهند. بنابراین در این قسمت درامد آهنگساز و تنظیم‌کننده‌ها را با هم بررسی می‌کنیم. درامد آهنگسازان و تنظیم‌کننده‌ها به طور میانگین ساعتی 32 دلار و سالانه 65 هزار دلار است. در بیشترین حالت این عدد به ساعتی حدود 60 و سالانه 124000 دلار می‌رسد و در کمترین حالت نیز ساعتی 11 و سالانه 24000 دلار می‌رسد. قطعا مثل موزیک پرودیوسرها روش کسب درامد از فروش آلبوم و قراردادهای پیشرفته برای آهنگسازها و تنظیم‌کننده‌ها نیز وجود دارد.

یک مهندس صدا چه مقدار درآمد دارد؟

مهندس صدا نیز تقریبا درامدی نزدیک به آهنگسازها و پرودوسرها دارد. مهندسین صدا به طور میانگین ساعتی 25 دلار و سالانه نزدیک به 50000 دلار درامد دارند. مهندسین صدای باتجربه می‌توانند تا ساعتی 54 دلار نیز داشته باشند. اگر می‌خواهید با کارهایی که مهندس صدا انجام می‌دهد آشنا شوید، مقاله “مهندس صدا کیست؟” را مطالعه کنید.

درامد مهندس میکس و مستر چقدر است؟

درامد مهندس میکس و مستر مقداری بیشتر از مهندس صداست. به طور متوسط میانگین درامد مهندس میکس و مستر ساعتی 34 دلار و سالانه نزدیک به 80000 دلار است. این درامد در بیشترین حالت خود به 150000 دلار در سال نیز می‌رسد. مهندسین میکس و مستر پروژه‌های زیادی دریافت می‌کنند و به همین علت می‌توانند درامد زیادی از میکس آهنگ‌ها داشته باشند.

یک طراح صدا چه مقدار درآمد دارد؟

طراحان صدا نیز درامد بسیار خوبی از کارشان دارند. این درامد سالانه از 57000 دلار تا 180000 دلار می‌تواند متفاوت باشد. طراحان صدا به علت کارهای بزرگی از جمله طراحی صدای گیم و طراحی صدای فیلم، درامد خوبی از مهارت خود به دست می‌آورند. این درآمد به طور میانگین حدود 60000 دلار در سال است. وابسته به تجربه و مهارت طراح صدا و البته پروژه‌های فیلم و بازی‌ای که به وی پیشنهاد می‌شود، طراحی صدا از پردرامدترین رشته‌های موسیقی است. البته که طراحان صدا فقط به طراحی صدای بازی و فیلم نمی‌پردازند و در آهنگسازی و تنظیم یک آهنگ نیز طراحی صدا شکل می‌گیرد.

تو این مقاله سعی کردیم که به صورت کامل و جامع، تمام راه‌ها و روش‌های درآمدزایی از موزیک رو به شما عزیزان بگیم و در آینده جزئیات بیشتری از قراردادها و درامد هنرمندان رو پوشش می‌دیم. شما هم تجربه‌هاتون رو زیر این پست کامنت کنین تا از هم یاد بگیریم و به بقیه هنرجوها کمک کنیم. یادتون نره بین دوستانی که کامنت می‌ذارن هر دو هفته قرعه کشی می‌کنیم و جایزه می‌دیم 🤩

پیشنهاد مطالعه مقاله بعدی “چک لیست چگونه آهنگم را انتشار دهم

آیا کسب درآمد از موسیقی سخت است؟

قطعا هرکاری به تلاش و استمرار وابسته است و موسیقی هم همین‌طور. میزان درآمد از این راه کاملا به تلاش و تجربه فرد وابسته است. این که از چه روشی به درآمد برسید را هم در این مقاله ذکر کرده‌ایم.

آیا خودم می‌توانم از اسپاتیفای درآمد داشته باشم؟

متاسفانه با توجه به مواردی چون تحریم و … برای انتشار آهنگ در اسپاتیفای باید با شرکت‌های واسط قرارداد ببندید. آن‌ها آهنگ شما را پخش می‌کنند و درآمد حاصل از استریم را به شما پرداخت می‌کنند.

یک آهنگساز چطور می‌تواند از یوتوب کسب درآمد کند؟

تولید محتوا در یوتوب، استراتژی خود را می‌طلبد؛ اما «آموزش» یکی از چیزهایی است که می‌تواند مفید واقع شود. اگر به سطحی رسیده‌اید که می‌توانید آموزش بدهید، یوتوب محل مناسبی برای این کار است. درآمدزایی از آن به مواردی چون تعداد ساب‌اسکرایب و واچ‌تایم وابسته است. برای انتقال پول به حساب خودتان باید با شرکت‌های واسط قرارداد ببندید.

چطور باید بیت‌های خودمان را در BeatStars بفروشیم؟

برای این کار نیاز به حساب بانکی بین‌المللی مثل PayPal است؛ اما فکر نکنید که اگر همین امروز یک بیت آپلود کنید، فردا حتما آن را خواهید فروخت! مواردی وجود دارد که آن‌ها را در مقاله‌ی «کسب درآمد از فروش آنلاین بیت» بررسی کرده‌ایم.

امید

    نوشته‌های مرتبط

    دیدگاه‌ها

    *
    *

      امیر محمد پاسخ

      خیلی ممنون از اطلاعاتتون

      علی پاسخ

      اجرا در کافه ها و سالن های کوچک

    0