آرتیست‌ شو

راهنمای ساخت موسیقی و طراحی صدا برای بازی‌ (Gaming)

کسی را می‌شناسید که تجربه‌ی بازی کامپیوتری نداشته باشد؟ احتمالا هر کدام از ما لیست مخصوص بازی‌های کامپیوتری مورد علاقه خودمان را داریم. اما تا به حال به موسیقی این بازی‌ها توجه کرده‌اید؟ طبیعتا پاسخ اکثرمان بله است. موسیقی از ابتدای پیدایش این بازی‌ها بخشی جدایی‌ناپذیر از تجربه‌های خاطرانگیزمان بوده و چه کسی می‌تواند در سکوت کامل، خود را کاملا در بازی غرق کند؟
با پیشرفت سریع تکنولوژی در عرصه‌های مختلف، موسیقی بازی، شانه به شانه‌ی بازی‌های کامپیوتری، از چیپ‌تیون‌های دهه‌ی هفتاد تا موسیقی سمفونیک و افکت‌های مختلف صدایی برای خاص‌تر کردن تجربه‌ی فردی، رو به جلو حرکت کرده است. در مقاله‌ی پیش‌رو با موسیقی مخصوص بازی و خصوصیات آن بیش‌تر آشنا می‌شویم.

موسیقی بازی از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

جواب این سوال می‌تواند با توجه به سبک بازی مورد نظر متغیر باشد. قبل از هر چیز باید بدانیم که در بازی صدا‌های مختلف با وظایف مختلف وجود دارد. صداهای موقعیت، مانند یک صدای هولناک که خبر از لحظه‌ی خطرناکی در موقعیت پیش‌رو می‌دهد، افکت‌های صدایی، مانند صدای قدم‌گذاشتن، صدای توپ یا تیر دروازه در بازی‌هایی مثل فوتبال، صدای شلیک تفنگ یا صحبت اشخاص و … و البته موسیقی در موقعیت‌های مختلف بازی.
با پیشرفت گرافیک و قدرت قصه‌گویی در بازی‌ها، نیاز به قطعات مختلف برای موقعیت‌های مختلف بازی بیش‌تر شد. حالا مثلا در بازی اکشنی که دوستش داریم، احتمالا قطعه موسیقی خاصی برای لحظه‌ی شروع، قطعه‌ای برای قسمت پیروزی یا شکست در ذهن داریم. هم‌چنین بازی‌هایی هستند که تماما از ابتدا تا انتها موسیقی دارند. احتمالا در مراحل مختلف برای تنوع موسیقی تغییر میکند. این را در بازی‌های تک‌قهرمانی بر روی گوشی‌های موبایل بیش‌تر می‌بینیم.

music for gaming

آلبوم موسیقی یک بازی

وقتی در سال 2004 نوبو اوئماتسو برای اجرای موسیقی بازی Final Fantasy با ارکستر فیلارمونیک لس‌آنجلس همراه شد، شاید هنوز دنیا به اهمیت موسیقی در قصه‌سرایی بازی‌های کامپیوتری پی نبرده بود. جالب است بدانید، در سال 2018 درآمد صنعت سینما 40 بیلیون دلار تخمین زده شد که درآمد صنعت Gaming دوبرابر آن بوده است! شاید دلیل اصلی آن این است که بازی کامپیوتری، در واقع یک فیلم است که شما به‌جای تماشا کردن، قدرت تاثیرگذاری و هدایت داستان آن را دارید. بنابراین مانند آن‌چه در فیلم می‌بینیم موسیقی خوب می‌تواند در برقراری ارتباط درست آن با مخاطب نقش کلیدی داشته باشد. اینجاست که موسیقیدان‌های مشهور سینما همچون هانس زیمر نیز رو به ساخت موسیقی بازی آورده‌اند.

اما اولین و مشهورترین بخش موسیقی یک بازی Theme آن بازی است. Theme بازی موسیقی و ملودی اصلی تهیه‌شده برای آن محصول است که در نقاط مختلف بازی به شکل‌های مختلف تکرار می‌شود. این به بازی حس یک‌دست بودن می‌دهد و هر بار که وارد آن می‌شوید ذهن شما را برای دنیای مخصوصی آماده می‌کند. Theme بازی معمولا قطعه‌ای از قطعات آلبوم اورجینال بازی است.

بسیاری از بازی‌های مشهور، آلبوم موسیقی مجزا دارند که توسط شناخته‌شده‌ترین موسیقیدان‌های این حوزه تهیه شده‌است. در این آلبوم‌ها آهنگ‌هایی که در زمان‌های خاصی از بازی شنیده‌اید قرار دارند. بازی‌هایی هم هستند که موسیقی اورجینال ندارند و پلی‌لیستی از آهنگ‌های افراد مختلف را به‌صورت آلبوم منتشر می‌کنند. این اتفاق معمولا در بازی‌های ورزشی می‌افتد. زیرا GamePlay این بازی‌ها نیازی به موسیقی متن ندارد و استفاده‌ی موسیقی در آن‌ها محدود به قسمت‌های بیرون از آن است.

در پایین تصویری از نوبو اوئماتسو یکی از مشهورترین سازندگان موسیقی بازی، در یکی از اجراهای ارکسترال خود می‌بینید.

Nobuo Uematsu game music producer

می‌خواهید موسیقی بازی تولید کنید؟

اما سوالی که برای علاقه‌مندان به این حوزه مطرح است چگونگی انجام پروسه و برخورد با بازی است. شما می‌توانید برای بازی‌های ساخته‌شده در کشورمان یا همین‌طور برای بازی‌های خارجی موسیقی بسازید. در این قسمت به بررسی نکات مهمی درباره‌ی ورود به حوزه‌ی شاخت موسیقی بازی می‌پردازیم.

  1. طبیعتا اولین قدم، شناخت موسیقیست. در چه حد موسیقی می‌دانید؟ آیا توانایی ایجاد تنش، افت و خیز و بیان احساسات مختلف را به زبان موسیقی دارید؟ اولین قدم برای ایجاد تجربه درست در مخاطب بازی، دانش آهنگسازی و برجسته‌سازی احساسات خاص موقعیت‌های مختلف است. هم‌چنین باید بتوانید ایده‌های خود را روی نرم‌افزار‌های میزبان پیاده کنید. در دوره‌ جامع آموزش آهنگسازی و تنظیم به این مسئله به تفصیل پرداخته‌ایم.
  2. زبان موسیقی در بازی‌های مختلف متفاوت است. بعضی بازی‌ها از تم‌های ملودیک و بعضی از موسیقی ریتمیک استفاده می‌کنند. بازی‌های قهرمانی از موسیقی ارکسترال بهره‌ی زیادی برده‌اند و بازی‌های ورزشی سازگاری بیشتری با موسیقی الکترونیک و دارای هیجان دارند. بازی‌های رازآلود از موسیقی امبینت یا موسیقی گوتیک استفاده زیادی می‌کنند.
  3. هدف‌گذاری واقع‌بینانه را فراموش نکنید. با یک پروژه‌ی سبک و با هدف نقش‌آفرینی در یک بازی مستقل شروع کنید. اگر با هیجان از موسیقی بازی Assassin’s Creed شروع به ساخت پروژه‌ای بزرگ کنید، احتمالا برای شروع قدم بیش از اندازه بزرگیست.
  4. دو حالت کلی وجود دارد: یا بازی در اختیار شماست و باید برایش موسیقی بسازید، یا موسیقی جداگانه ساخته شده و باید با یک بازی تطابق پیدا کند. در مورد اول امکان بیشتری برای موفقیت وجود دارد، اما نیازمند روابط بیشتر است. باید بتوانید با بازی‌سازها آشنا شوید. دایره‌ی دوستان خود در این حوزه را افزایش دهید و همیشه آماده‌ی موقعیت مناسب باشید. وقتی بازی در اختیارتان قرار گرفت حتما ابتدا خودتان آن را بازی کنید تا بفهمید نیاز موسیقی برای خودتان چگونه بود و در مراحل مختلف بازی چه حسی در شما برانگیخته بود.
  5. در هنگام ساخت قطعات، با بازی مانند یک فیلم برخورد کنید. اکثر بازی‌ها دارای قصه هستند و قصه‌گویی آن میتواند با موسیقی به اوج برسد. نقاط شادی، غم، آرامش، فراز و فرود، سعادت، رهایی، خشم، ترس و … را شناسایی کنید.
  6. به دیگر افکت‌های صدایی بازی توجه کنید. موسیقی قسمتی از بازی که ساکت‌تر است با موسیقی قسمتی که اتفاقات و افکت‌های صدایی زیادی درگیرند متفاوت است. این دو باید به هم کمک کنند، نه این‌که بر سر راه هم قرار بگیرند.
  7. آلبوم موسیقی بازی با آلبوم پاپ متفاوت است! بسیاری قطعات آلبوم موسیقی بازی تم‌گونه هستند به این معنا که بیشتر وظیفه‌ی نشانه‌گذاری دارند تا آهنگ کامل.
  8. از بزرگترین‌ها بیاموزید. بازی‌های مورد علاقه‌تان را باری دیگر و این‌بار با تمرکز روی موسیقی و صداها بازی کنید. بازی‌های جدید و بازی‌هایی که جوایز موسیقیایی گرفته‌اند می‌توانند بهترین آموزگارتان باشند. همیشه به دنبال پیدا کردن موسیقیدان‌های بزرگ صنعت Gaming باشید. نام‌های بزرگی مانند اوئماتسو، کوجی کوندو، یوزو کوشیرو از محبوب‌ترین این افراد هستند.
music on game

نگاهی به بهترین موسیقی‌های بازی

در بخش پایانی مقاله، برای آشنایی بیش‌تر با سبک‌های مختلف ساخت موسیقی بازی، با هم به چند اثر موسیقی برتر از بازی‌های مشهور جهان گوش فرا می‌دهیم. آهنگ‌های زیر برای موقعیت‌های مختلف در بازی‌ها ساخته شده‌اند.

قطعه‌ای از موسیقی بازی Call Of Duty Modern Warfare اثر هانس زیمر

Opening Titles – Call Of Duty Modern Warfare

قطعه‌ای از موسیقی بازی Assassin’s Creed اثر یاسپر کید

Ezio’s Family – Assassin’s Creed II

قطعه‌ای از موسیقی بازی The Last Of Us اثر گوستاوو سانتاولایا

Theme Song – The Last Of Us

قطعه‌ای از موسیقی بازی Ori and the Blind Forest اثر گرت کوکر

Main Theme – Ori And The Blind Forest

قطعه‌ای از موسیقی بازی World of Warcraft اثر راسل بروور

Song Of Elune – World Of Warcraft

قطعه‌ای از موسیقی بازی Red Dead Redemption اثر مشترک دنیل لنویی و وودی جکسون

Red – RDR2

قطعه‌ای از موسیقی بازی Journey اثر آستین وینتوری

Apotheosis – The Journey

قطعه‌ای از موسیقی بازی Doom اثر میک گوردون

BFG Division – Doom

قطعه‌ای از موسیقی بازی God Of War اثر بیر مک‌کرری

God Of War Soundtrack – God Of War

قطعه‌ای از موسیقی بازی The Elder Scrolls V: Skyrim اثر جرمی سول

Awake – Skyrim

قطعه‌ای از موسیقی بازی Bloodborne اثر مشترک تیم SIE

The First Hunter – Bloodborne

قطعه‌ای از موسیقی بازی Dark Souls اثر مشترک موتوی ساکورابا و یوکا کیتامورا

Prologue – Dark Souls

قطعه‌ای از موسیقی بازی Halo اثر مشترک میشل سالواتوری و مارتین ادونل

One Final Effort – Halo Combat Evolved

قطعه‌ای از موسیقی بازی Silent Hill اثر آکیرا یامائوکا

Theme Of Laura – Silent Hill 2

قطعه‌ای از موسیقی بازی The Witcher اثر مارزین پرزبیلوویچ

Silver For Monsters – The Witcher 3 Wild Hunt
God Of War Soundtrack

ممنونیم که تا پایان مقاله همرامون بودین. اگه عاشق گیمینگ باشین میدونین که چقدر موزیک بازی مهمه و سعی کردیم در این مقاله زوایای جدیدی از این نوع موزیک رو بهتون معرفی کنیم. اگه براتون مفید بوده برای دوستا و همکارانتون هم بفرستید. راستی، آیا موقعیت‌های شغلی برای کسایی که می‌خوان در ایران موزیک بازی تولید کنن میشناسین؟ بیاین به هم معرفی کنیم و به پیشرفت هم کمک کنیم. همچنین موزیکای مورد علاقه خودتون از بازی‌هایی که برای خودتون ارزشمنده می‌تونه راهنمای خیلی خوبه برای سازنده‌ها باشه. مرسی 😍

Maah1894

    نوشته‌های مرتبط

    دیدگاه‌ها

    *
    *

    0