آرتیست‌ شو

موزیک پرودیوسر (Music Producer) کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

تهیه‌کننده موسیقی (Music Producer) کیست

فرایند تولید موسیقی نیازمند تجربه و دانش و همین‌طور کاری خلاقانه و فنی است. در هر قسمتی از این فرایند، افراد مختلفی مشغول به کار هستند که یکی از آن‌ها می‌تواند «موزیک پرودوسر» (Music producer) باشد. کسانی که تازه وارد دنیای موسیقی می‌شوند، ممکن است تا مدت‌ها این افراد و وظیفه‌هایشان را به خوبی نشناسند و دچار اشتباه شوند.

امروز در آرتیست شو قرار است در مورد «تهیه‌کننده موسیقی» یا همان موزیک پرودوسر صحبت کنیم و وظایف آن را به صورت دقیق و شفاف بررسی کنیم تا شما دیدی صحیح از آن داشته باشید. اگر قرار است وارد مسیر موسیقی شوید و یا وارد شده‌اید؛ اما هنوز با وظایف اشخاص مختلف در آن آشنایی ندارید، حتما تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

تهیه‌‌کننده موزیک یا Music Producer به چه معناست؟

تهیه‌کننده موسیقی کیست؟ این اولین سوالی است که باید جوابی مناسب برایش داشته باشیم تا در ادامه بتوانیم وظایف او را به درستی تشخیص دهیم. به طور کلی، «Music Producer» کسی است که بر روی صفرتاصد روند تولید موسیقی نظارت دارد و آن را مدیریت می‌کند.

او می‌تواند قسمت‌هایی از کار را خودش بر عهده بگیرد و پیش ببرد و یا اصلا در ساخت اثر دخالتی نداشته باشد و فقط نظارت کند. یک تهیه‌کننده موزیک به ساخت و تولید یک اثر تسلط دارد و به خوبی می‌داند که یک آهنگ برای انتشار از چه مراحلی باید گذر کند تا به گوش شنونده برسد.

یک موزیک پرودوسر حرفه‌ای، علاوه‌ بر مهارت‌های فنی در زمینه موسیقی، باید در زمینه‌های مدیریت، فن‌بیان، بازاریابی، ارتباطات و … تسلط کافی داشته باشد تا به هنگام مواجه با چالش‌های مختلف، بتواند به خوبی تیمش را مدیریت کند و رشد دهد. کار او تقریبا شبیه کارگردان سینماست.

یک تهیه‌کننده موسیقی چه وظایفی دارد؟

همان‌طور که به آن اشاره کردیم، پرودوسر از ابتدا تا انتهای تولید یک اثر موسیقیایی را نظارت و مدیریت می‌کند. ممکن است خودش هم جزئی از بخش تولید باشد و به «آهنگسازی و تنظیم» یا «میکس و مسترینگ» مشغول شود.

وظایف اصلی موزیک پرودوسر

او نقش مهمی در ایده‌پردازی، آهنگسازی و انجام فرایند ضبط دارد و در کنارش می‌تواند ترانه‌های مناسبی برای آهنگ انتخاب کند. یک تهیه‌کننده می‌تواند صفرتاصد یک اثر را خودش بسازد و یا فقط کار ساخته شده توسط تیمش را بررسی کند و ایده‌هایی برای بهبود کیفیت ارائه دهد. یک موزیک پرودوسر از سواد موسیقیایی بسیار خوبی نیز برخوردار می‌باشد.

در دنیای موسیقی چند نوع Producer وجود دارد؟

تصور غلطی که وجود دارد، برخی تصور می‌کنند که فقط یک نوع تهیه‌کننده وجود دارد! درست است که یک نفر هم می‌تواند این وظایفی که در ادامه می‌خواهیم به آن‌ها اشاره کنیم را انجام دهد؛ اما درستش این است که هر فرد، بخشی از این پروسه را انجام دهد. به طور کلی، سه نوع پرودوسر وجود دارد که عبارتند از:

  • تهیه‌کننده اجرایی: وظیفه‌ی نظارت بر موارد مالی و قراردادها را برعهده دارد.
  • تهیه‌کننده آواز یا صدا: مسئول ضبط و آواز خواننده‌ها در استودیو است.
  • تهیه‌کننده موسیقی: وظیفه‌ی نظارت و تولید یک اثر موسیقی (از ایده تا مسترینگ) را به صورت کلی بر عهده دارد.

چگونه تهیه‌کننده موسیقی شویم؟

تمرین، تمرین و تمرین! اساس یادگیری و حرفه‌ای شدن در هر تخصصی، تمرین است. اگر می‌خواهید به یک پرودوسر تبدیل شوید، باید از چگونگی ساخت یک موسیقی اطلاعات کاملی داشته باشید. در مقاله‌ی «مراحل ساخت موسیقی» در مورد این موضوع به صورت دقیق صحبت کرده‌ایم که پیشنهاد می‌کنیم حتما آن را مطالعه کنید.

علم موسیقی انتها ندارد و نمی‌شود گفت که به یک جایی برسیم دیگر تمام است و هرچیزی که نیاز داریم را بلدیم! بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاری روی خودمان و دانش‌مان است. بنابراین همیشه باید علم‌مان را به‌روز نگه داریم و مطالعه داشته باشیم.

چگونه به تهیه‌کننده موسیقی تبدیل شویم

همان‌طور که قبلا به آن اشاره کردیم، سه نوع پرودوسر وجود دارد که هرکدام وظایف مشخصی دارند، اما اگر یک نفر می‌خواهد تمامی این کارها را خودش انجام دهد، نیازمند این است که مهارت‌های فرعی مثل بازاریابی، موارد مالی و … را هم علاوه بر مهارت موسیقیایی داشته باشد. این مهارت‌ها و تکنیک‌ها را می‌توان به مرور زمان هم یاد گرفت.

با دوره آموزشی موزیک پروداکشن، قدم به قدم و به اصولی‌ترین شکل ممکن، به یک Music Producer واقعی تبدیل شوید. 🎹 روی متن قرمز زیر کلیک کنید تا با جزئیات این دوره آشنا شوید. 👇🏽
آموزش کامل موزیک پروداکشن (از آهنگسازی تا مسترینگ نهایی)

برای پروداکشن موزیک به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟

تجهیزات اصلی‌ترین ابزارهای یک موزیک پرودوسر هستند که در گذشته خریدن آن‌ها بسیار گران‌تر تمام می‌شد؛ اما الان می‌توان با کم‌ترین امکانات شروع به کار کرد. تجهیزات اصلی عبارت است از:

  • کامپیوتر یا لپ‌تاپ
  • نرم‌افزار میزبان (DAW)
  • میدی‌کنترلر
  • کارت صدا
  • میکروفون
  • هدفون
  • اسپیکر مانیتورینگ

درآمد یک Producer چقدر است؟

جذاب‌ترین موضوع شاید همین بحث درآمد باشد که برای هر فردی بی‌شک مهم است. همان‌طور که در مقاله «کسب درآمد از موسیقی» به آن اشاره کردیم، درآمد متوسط پرودوسر می‌تواند سالانه 51200 دلار باشد و واقعا عدد بسیار خوبی است. این عدد در بهترین حالت ممکن می‌تواند تا 180000 دلار هم افزایش یابد. توجه داشته باشید که این اعداد و ارقام هرسال عوض می‌شوند.

درامد موزیک پرودوسر

برای مثال: هانس زیمر و دنی الفمن که هرکدام تهیه‌کننده‌های مشهوری هستند، دارایی بیش از 75 میلیون تا 120 میلیون دلار دارند که برای هر پروژه، مبلغی بالغ بر دو میلیون دلار دریافت می‌کنند که رقم بسیار بالایی است. در مقابل، «Dr. Dre» دارایی‌اش بیش از 800 میلیون دلار است. در هر صورت، میزان درآمد رابطه‌ی مستقیمی با تخصص دارد. طبیعتا هرچقدر فرد حرفه‌ای‌تر و باتجربه‌تر باشد، درآمدش هم بیشتر است.

خب تو این مقاله سعی کردیم شما رو با شغل موزیک پرودوسر و وظایف اون آشنا کنیم. اگه سوالی در این مورد دارین، حتما تو قسمت کامنت‌ها اون رو مطرح کنید. ❤️

امید

    نوشته‌های مرتبط

    دیدگاه‌ها

    *
    *

      آنا پاسخ

      ممنون از مطلب خوبتون
      ما داخل ایران هستیم و با هنرمندان ایرانی همکاری داریم، لطفا درامد رو به تومان ذکر کنید.

      Hamidreza zarei پاسخ

      دم شما گرم خیلی خوب بود

        علی قاسمی راد پاسخ

        عزیز دلید حمیدرضا جان

      هادی یزدانیان پاسخ

      بسیار مفید بود. ممنون

    0