درحالی که میکروفون های داینامیک بیشتر برای استفاده در استیج معروف هستند، که به دلیل ساختار مستحکم آنهاست؛ میکروفونهای کاندنسر معمولا برای ضبط در استودیوها بکار میروند. اکنون دلایل آن را بررسی میکنیم.
کپسول یک میکروفون کاندنسر با دیافراگم از جنس طلا.
نوار دور(Backplate) که از فلز برنج ساخته شده و باید با دقت دریل شود.
یک میکروفون کاندنسر چگونه عمل میکند؟
در زبان انگلیسی از آنها به اسم “میکروفونهای خازنی” نام برده میشود که دلیلی هم دارد. حتما کلاسهای فیزیک را بخاطر دارید. خازنها در واقع دو صفحهی فلزی هستند که در فاصلهی نزدیک به هم قرار دارند، که هرچه بههم نزدیکتر باشند، ظرفیت بیشتری خواهند داشت.
ساختار یک کپسول کاندنسر هم دقیقا به همین شکل است. این کپسولهای کاندنسر شامل یک نوار نازک میشوند که نزدیک به یک صفحه ی فلزی است. این نوار نازک (Membrane) که به آن دیافراگم نیز گفته می شود، حداقل سطوح آن باید رسانای الکتریکی باشد. رایجترین مادهای که برای ساخت این کپسولها به کار میرود از جنس طلا است اما در مدلهای قدیمیتر از فویلهای فلزی نازک استفاده میشد.
وقتی که موج صدا به دیافراگم ضربه میزند، متناسب با آن ضربه به جلو و عقب میرود. به عبارت دیگر فاصلهی بین دو خازن تغییر میکند؛ در نتیجه ظرفیت خازنها همراه با ریتم موج صدا، کم و زیاد میشود. این شکل، صدا را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکنیم.
سیگنالِ کپسول ضعیفتر از آن است که بخواهیم آن را به قطعهی دیگر وصل کنیم. با این حال، ولتاژ خروجی کپسول بسیار زیاد است حتی با این که خود جریان زیادی تولید نمیکند. به این دلیل که انرژی ذخیره شده در خازنها خیلی ضعیف است. بدین خاطر کپسول ما نیاز به قطعهای به نام “مبدل اَمپِدانس (impedance converter )” دارد. این مبدل در واقع یک مدار است که مسیر را برای کپسول و دنیای خارج از آن آماده میکند. مبدل امپِدانس با استفاده از جریان بیشتر، سیگنال را قویتر میکند.
بنا به همین علت میکروفونهای کاندنسر نیاز به یک نیروی برق خارجی دارند. این نیروی برق در گذشته به سختی فراهم میشده است اما امروزه تقریبا هر میکروفونی مجهز به فانتومپاور پی ۴۸ (P48 phantom power) است که اختراع شرکت نویمن (neumann) میباشد و تبدیل به یک استاندارد جهانی شده است .
به خاطر دیافراگم بسیار سبک، میکروفونهای کاندنسر پاسخ فرکانسی خیلی شفافی دارند.
آیا میکروفون کاندنسر کیفیت صدای بهتری دارد؟
به دلیل دیافراگمهای بسیار سبکِ میکروفونهای کاندنسر، کپسولهای این میکروفونها میتوانند موج صدا را با سرعت و دقت بیشتری به دنبال کنند. در حالی که میکروفونهای داینامیک با یک سیمپیچ متحرک که نسبتا سنگینتر است این کار را انجام میدهند. بنابراین میکروفونهای کاندنسر، صدای با کیفیتتر و شفافتری دارند. میان همهی انواع میکروفونها، کاندنسرها بازهی پاسخ فرکانسی وسیعتر و همینطور پاسخ ترنزینت بهتری دارند. ترنزینت(transients)ها در واقع جهش خیلی سریع انرژی هستند؛ به طور مثال اتکِ درام یا ضربهی پیک روی گیتار اکوستیک.
میکروفونهای کاندنسر معمولا حساسیت بیشتر (یا output) و نویز کمتری نسبت به میکروفونهای داینامیک دارند. البته در نظر داشته باشید که آنچه ما در مورد مزایای میکروفونهای کاندنسر گفتیم، مربوط به مدلهای جدید این میکروفونهاست. میکروفونهای ارزانتر و قدیمیتر کاندنسر ممکن است کیفیت صدای کمتر و نویز بیشتری نسبت به میکروفونهای داینامیک با کیفیت بیشتر داشته باشند.
برای آشنایی با میکروفونهای داینامیک اینجا کلیک کنید !
شما تجربه استفاده از میکروفونهای کاندنسر را داشتید؟ هر اطلاعاتی که فکر میکنید به بقیه کمک میکند، زیر همین پست به اشتراک بگذارید.
منبع: وبسایت شرکت نویمن
سلام میکروفن کندانسر پروفشنال برای ضبط با گوشی امکان داره اگه درگاهش ۶۶میل باشه و یه خط داشته باشه بخوام تبدیل واسه گوشی بخرم براش باید چه مدل تبدیل بخرم؟
این میکرفون کاندنسر برای سیستم و اف ال استدیو برای خوانندگی در خانه جواب گوست
سلام دوست عزیزم بله درسته، در استودیوهای خانگی از میکروفونهای کاندنسر استفاده میشه