به صورت حرفهای به «میکس و مسترینگ» مشغول هستید؟ تبریک میگوییم؛ اما آیا از «آنالایزر» (Analyzer) استفاده میکنید یا فقط به گوشهایتان اتکا کردهاید؟ اگر فکر میکنید که جز گوشهایتان، دیگر به چیزی نیاز ندارید، سخت در اشتباهید! درست است که گوش مهمترین عضو حسی یک «میکسمن» (Mixman) است ولی باید از ابزارهای مختلفی استفاده کنیم تا میکس تمیز و خوبی داشته باشیم. یکی از این ابزارها، آنالایزر است.
امروز در آرتیست شو قرار است به معرفی هفت پلاگین آنالایزری بپردازیم که در میان میکسمنها بسیار محبوب و پراستفاده هستند. پس اگر شما هم دوست دارید در مورد این ابزار مهم و حیاتی بیشتر بدانید و همینطور آنها را بشناسید و دانلود کنید، تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
دلیل استفاده از آنالایزر و معرفی هفت پلاگین مطرح
همانطور که در مقالهی «بهبود وضعیت میکس با آنالایزر» به آن اشاره کردیم، آنالایزر، سیگنال ورودی صدا را به صورت یک نمودار نشان میدهد. اگر سیستم صوتی مناسبی نداریم، استفاده از Analyzer شدیدا توصیه میشود. در آنالایزرها با سیستمهای اندازهگیری مختلفی روبهرو هستیم که اندازهی متفاوتی دارند.
در ادامه قرار است هفت وی اس تی محبوب Analyzer را معرفی کنیم که مطمئنا در پروژههای میکس و مسترینگ به دردتان خواهد خورد. پس ادامهی این مقاله را به هیچ وجه از دست ندهید.
Voxengo SPAN Plus
پلاگین Voxengo SPAN Plus یکی از محبوبترین آنالایزرهای دنیا است و خواهان زیادی دارد. این Plugin در فرمتهای مختلفی مثل: VST، AAX و AU موجود است و در هر نرمافزار میزبانی کار میکند.
یکی از ویژگیهای اسپن پلاس امکان رنگبندی جدا است که میتوان برای هر ساز، رنگ جداگانهای در نظر گرفت. این موضوع باعث میشود تا مشکلاتی مانند «تداخل فرکانسی» را شناسایی کنید.
دانلود رایگان این پلاگین: Voxengo SPAN Plus
NUGEN Audio MasterCheck Pro
پلاگین MasterCheck Pro توسط شرکت معروف «NUGEN Audio» ساخته شده است و ابزاری همهکاره برای آنالیز و بررسی آهنگ است. این پلاگین از جهات مختلف و استانداردهای روز دنیا آهنگ را آنالیز میکند و مشکلات آن را نشان میدهد. ویدیوی آموزشی رایگانی تدارک دیدهایم که در آن با پارامترهای مختلف یک آنالایزر آشنا خواهید شد؛ پس به شما پیشنهاد میکنیم که حتما این آموزش را از لینک زیر مشاهده کنید:
آشنایی با پارامترهای بلندی صدا یا لودنس (LUFS، RMS و …) + ویدیو
ویژگی بسیار خوب مسترچک این است که «لودنس» (Loudness) آهنگ را با سرویسهای مختلف دنیا مثل اسپاتیفای مقایسه میکند و به شما نشان میدهد که کار شما چقدر با استانداردهای این پلتفرمها تفاوت دارد.
دانلود رایگان این پلاگین: NUGEN Audio MasterCheck Pro
Mastering the Mix LEVELS
چه بخواهیم و چه نخواهیم، دیری نمیگذرد که «هوش مصنوعی» به استودیوهای ما راه پیدا میکند. تصورش را بکنید چقدر خوب میشود که دیگر برای میکس و مسترینگ، خودمان را به آب و آتش نزنیم. پلاگین Mastering the Mix LEVELS آنالایزری حرفهای است که به صورت مقدماتی از هوش مصنوعی استفاده کرده است.
این پلاگین هر زمان ببیند که زیادهروی میکنید به شما اخطار میدهد! برای مثال، اگر استاندارد خاصی را انتخاب کنید و لودنس آهنگ شما از آن میزان لودنس بالاتر برود، رنگ قسمتی از Plugin به رنگ قرمز درمیآید و یا اگر «عرض استریویی» (Stereo Width) زیادی به کار اضافه کنید، باز هم شاهد اخطار خواهید بود.
دانلود رایگان این پلاگین: پک Mastering The Mix
iZotope Insight
محال است که کسی نام شرکت بزرگ و پرآوازهی «iZotope» را نشنیده باشد. این شرکت در زمینه ساخت و تولید «پلاگینهای صوتی» فعالیت دارد. پلاگین iZotope Insight آنالایزری دقیق و کامل از این شرکت است که هرآنچه برای بررسی آهنگ نیاز دارید را در اختیارتان قرار میدهد.
در آیزوتوپ اینسایت میتوان لودنس را به صورت لحظهای و یا به صورت کلی بررسی کرد و استانداردهایی مثل «LUFS» را هم دارد. این پلاگین، اسپکترومهای متنوعی هم دارد که آن را متمایز از بقیه محصولات مشابه در بازار میکند.
دانلود رایگان این پلاگین: iZotope Insight
NUGEN Visualizer
NUGEN Visualizer دیگر پلاگین پراستفادهی شرکت NUGEN Audio است که به اندازهی پلاگینهای بالا از هوش مصنوعی استفاده نمیکند؛ اما مثل آنها کامل و جامع است. این وی اس تی 9 حالت مختلف آنالیز را نشان میدهد که همگی شکل دیگری از امواج صدا را به نمایش میگذارند.
تمامی این 9 حالت در کنار همدیگر قابل استفاده هستند که شما میتوانید برخی از آنها را انتخاب و بقیه را ببندید که نشان داده نشوند. در پلاگین NUGEN Visualizer تعدادی «پریست» (Preset)، هم برای میکس و هم مسترینگ وجود دارد که طبیعتا در طول پروژه به کار میآید.
دوست دارید به صورت حرفهای و تخصصی با آنالایزرها کار بکنید و آهنگهایتان را از هر لحاظ بررسی کنید؟ دوره ی ابزارشناسی، کمکحال شما در این مسیر پرپیچوخم است. برای بررسی و تهیه دوره بر روی متن قرمز زیر کلیک کنید😍👇
دوره ی آموزش ابزارشناسی میکسینگ و مسترینگ
Photosounder Spiral
Photosounder Spiral آنالایزری متفاوت از بقیه است و شکل و ظاهری عجیب دارد. همانطور که میدانید نواختن آهنگ به وسیلهی گوش، مهارتی است که پس از سالها تمرین و تکرار به دست میآید. حالا فکر کنید ابزاری باشد که تمامی نتهای موسیقی را همزمان که آهنگ پخش میشود، نمایش دهد! پلاگین Photosounder Spiral دقیقا همین کار را میکند.
این پلاگین با استفاده از رنگهایی روشنتر، نتها و سازها را تقسیم میکند تا مشخص شود که چه صدایی چه نتهایی را شامل میشود. از فتوساندر اسپیرال میتوان برای افزایش مهارت آهنگسازی و تنظیم استفاده کرد.
Melda MAnalyzer
مجموعه پلاگینهای Melda بینظیر هستند و هرکدام کارایی خاص خودشان را دارند. آنالایزر Melda MAnalyzer که از این مجموعه است، طیف بسیار گستردهای از سیگنال ورودی را نمایش میدهد که برای بررسی و آنالیز آهنگ از هر جهت، کاربردی و مناسب است. یکی از ویژگیهای جذاب این پلاگین، نشان دادن جداگانهی فرکانسهای «مید و ساید» (Mid/Side) است که میتواند نمایشی دقیق از آنچه اتفاق میافتد را ارائه بدهد.
خب تو این مقاله تلاشمون بر این بود که آنالایزرهای پراستفاده رو معرفی کنیم و نکاتی رو در موردشون بگیم. اگه سوالی در این مورد دارید، حتما تو قسمت کامنتها و یا در صفحهی «مشاوره رایگان» ازمون بپرسید تا در سریعتر زمان ممکن بهش پاسخ بدیم.❤️
دیدگاهها