زمانی که پا در مسیر جذاب و شیرین آهنگسازی میگذاریم، شاید اولین سوالی که ذهنمان را به خود مشغول کند، این است که برای شروع آهنگسازی چه سیستم و کامپیوتری مناسب است؟ یا سیستم کامپیوتر برای آهنگسازی و تنظیم و یا میکس و مسترینگ باید چگونه باشد و چه مشخصاتی داشته باشد؟ تمام سوالاتی که از این قبیل باشد، کاملا طبیعی است، چون امروزه پروسهی آهنگسازی تماما دیجیتالی شدهاست و با کامپیوتر انجام میشود.
امروز در این مقاله قرار است جوابی درخور به این سوال مهم بدهیم. به هیچ عنوان قرار نیست برویم سراغ بهترین کامپیوتر برای آهنگسازی! چون همیشه بر این باور بودهایم که با حداقلترین امکانات میتوان بهترینها را خلق کرد. پس اگر رویای آهنگساز شدنتان به کمالگرایی سنگینی میکند، و عزمتان را جزم کردهاید که با کمترین امکانات، به آرزویتان جامه عمل بپوشانید، ادامهی این مقاله را از دست ندهید. کار خودتان را با در دسترسترین ابزارها شروع کنید و بدانید تیم آرتیست شو همیشه آمادهی کمک و پاسخگویی به سوالات شماست. 🤗
چرا برای آهنگسازی به کامپیوتر نیاز داریم؟
خب، کامپیوتر از اصلیترین و شاید مهمترین ابزارها در استودیوی خانگی است. چه بخواهیم به شکل حرفهای کار کنیم یا برای سرگرمی، حتما به کامپیوتر یا لپتاپ نیاز داریم. همانطور که قبلا گفتهبودم کامپیوتر قلب استودیو خانگی ماست؛ زیرا تمام پردازشها و محاسبات در کامپیوتر انجام میشود. امروزه با بهینهشدن نرمافزارهای آهنگسازی، دیگر نیاز به داشتن سیستم خیلی قوی برای کامپیوتر خود ندارید. پس دنبال بهانه نباشید و همراه با آرتیستشو برویم که یک کامپیوتر مناسب برای خود پیدا کنیم. 😊
۳ فاکتور در انتخاب کامپیوتر برای آهنگسازی هائز اهمیت است؛ RAM ،CPU ،Storage.
ما در این مقاله این ۳ مورد اصلی و ۳ مورد دیگر را با هم بررسی میکنیم و در حد توان تلاش میکنیم تا اطلاعات لازم برای انتخاب یک کامپیوتر مناسب برای استودیو خانگی را به شما دوستان هنرمند برسانیم تا خودتان بتوانید نسبت به کاری که انجام میدهید، کامپیوتر مناسب را برای خود انتخاب کنید.
مک یا ویندوز؟ بلاخره کدام؟
هم مک و هم ویندوز، هرکدام سیستمعاملی پرطرفدار در کل دنیا بهشمار میروند؛ اما بیایید کمی واقعگرایانه به این موضوع نگاه کنیم. از آنجایی که خوشبختانه یا متاسفانه، ما قادر به تهیه پلاگینها و نرمافزارهای اورجینال نیستیم و چون به دنبال حداقل سیستم مورد نیاز برای آهنگسازی هستیم، پس ویندوز برای ما بهترین گزینه است.
از آن طرف، اگر بودجهیتان زیاد است و میتوانید پلاگینها را به صورت اورجینال تهیه کنید، شک نداشته باشید که مک برای شما عالی است. امنیت سیستمعامل مک بسیار بالا است و کمتر به ویروسهای نرمافزاری آلوده میشود؛ اما برای ویندوز ممکن است بارها این اتفاق بیوفتد و شما نیاز داشته باشید تا ویندوزتان را عوض کنید و یا یک آنتیویروس مناسب تهیه کنید.
نکتهی دیگری که میتوان به آن اشاره کرد، تعداد پورتهای سیستم مک است که نسبت به کیس ویندوز بسیار کمتر است و اگر انتخابتان مک است، نیاز است که هاب جدا هم خریداری بکنید.
لپ تاپ بخریم یا کامپیوتر؟ کدام برایمان مناسب است؟
اگر بین دوراهی کامپیوتر و لپتاپ گیر کردهاید و نمیدانید کدام برایتان مناسب است، پس به این قسمت از مقاله خوب دقت کنید. اگر شما فردی هستید که در مکانهای مختلف دوست دارید آهنگ بسازید و از یکجا نشینی بیزار هستید، بدون شک برای شما لپ تاپ بهتر است. میتوانید به راحتی آنرا با خودتان به هرجا که دلتان میخواهد حمل کنید.
از طرفی، اگر یک کامپیوتر و لپتاپ مشخصات یکسانی باهم داشته باشند، معمولا قیمت تمامشدهی کامپیوتر کمتر درمیآید. شما میتوانید هر زمان که دلتان خواست، قطعات کامپیوترتان را ارتقاء بدهید و مشکلی در این مورد وجود ندارد. در حالیکه در لپتاپ با محدودیت روبهرو هستید. در ادامه مزایا و معایب این دو را به صورت کامل نوشتهایم تا بتوانید تصمیم بهتری بگیرید.
مزایای لپتاپ نسبت به کامپیوتر | مزایای کامپیوتر نسبت به لپتاپ |
---|---|
قابل حمل بودن | در مواردی قیمتش کمتر درمیآید |
مصرف انرژی کمتر نسبت به کامپیوتر | امکان ارتقاء قطعات |
استفاده آسان | عمر بیشتر قطعات |
جای کمی میگیرد | مانیتور را هر زمان که بخواهید، میتوانید تغییر دهید |
قدرت و پردازش بیشتر |
حداقل مشخصات سیستم برای شروع آهنگسازی
همهی ما افرادی را میشناسیم که حتی از زیر صفر هم شروع کردهاند و موفق شدهاند. فرقی نمیکند در چه زمینهای باشد. تیمبالند (TimBaland) آهنگساز معروف میگوید: مهم شروع کردن است؛ امکانات را میتوان بعدا هم به دست آورد. اینها را نگفتیم که بگوییم امکاناتِ خوب، بد است. نه! اگر توانایی خرید بهترین سیستم برای آهنگسازی را دارید، بسیار هم عالی است؛ اما اگر هم ندارید، مشکلی نیست و میتوانید با یک سیستم معمولی کارتان را شروع کنید.
در ادامه باهم بررسی میکنیم که حداقل مشخصات کامپیوتر برای آهنگسازی چیست و چگونه میتوان با یک کامپیوتر نرمال آهنگسازی را شروع کرد.
سی پی یو (CPU) در کامپیوترهای استودیو خانگی
درست مثل بدن ما انسانها که مغز وظیفهی دستوردهی و کنترل دیگر اعضای بدن را بر عهده دارد، در کامپیوتر نیز این وظیفهی CPU میباشد. CPU یا Central Processing Unit سیگنالهایی را برای کنترل دیگر اعضای کامپیوتر میفرستد؛ دستورعملها را میخواند و اجرا میکند. به این لیست دستورعملها برنامهی کامپیوتر (Computer Programs) میگویند. تفاوت یک سیپییو قوی و ضعیف نیز در سرعت پردازش این دادهها است.
سیپییو یکی از چند قطعات کامپیوتر است؛ اما اگر منطقی نگاه کنیم، مهمترین قطعهی آن است. وظیفهی این بخش از سیستم، محاسبات و انجام یکسری از اقدامات است. ولی چرا گفتیم مهمترین قطعهی سیستم است؟ چون تمامی نرمافزارها در موسیقی، چه پلاگین های صوتی باشد و چه بانک صدا، همگی تقریبا از CPU مصرف میکنند. پس نیاز است تا قسمت بیشتر بودجهیتان را صرف خرید یک سیپییو مناسب کنید.
سیپییو من (نویسنده این مقاله) core i3 4160 است و تاکنون برایم مشکلی در پروسه آهنگسازی ایجاد نشدهاست. لازم به ذکر است که باتوجه به تحقیقاتی که انجام دادیم، در آهنگسازی CPU مهمتر از RAM میباشد. پس هنگام خرید سیستم به این نکته دقت کنید.
سرعت سیپییو معروف است به سرعت ساعت (Clock Speed)، که واحد اندازهگیری آن هرتز (Hertz) است. هرتز معمولا برای اندازهگیری فرکانس یا بسامد به کار گرفته میشود؛ اما در مورد کامپیوتر، یعنی در یک ثانیه چند چرخهی دستورعملی صورت میگیرد. چرخهی دستورعملی یعنی کامپیوتر دستورعمل را از حافظه گرفته، آن را تفسیر و پردازش کند، سپس آن را اجرا کند. از آنجا که این چرخههای دستورعملی میتواند به میلیونها میلیون برسد، از واحدهای مگاهرتز و گیگاهرتز استفاده میشود. پس هر چه تعداد اجرای این دستورعملها در یک ثانیه بیشتر باشد، یعنی سیپییو کامپیوتر ما سرعت بیشتری دارد.
هنگامی که از نرم افزار میزبان خود خروجی میگیریم، سیپییو ما باید چندین بار این چرخههای دستور عملی را طی کند. یکی دیگر از مواردی که سیپییو در آن تاثیر زیادی دارد، هنگام استفاده از پلاگینهایی مثل کمپرسور، سچوریتور (Saturator) و افکتهایی مانند دیلی و ریورب است. بنابراین بسیار مهم است که سرعت پردازش سیپییو ما نسبت به پروژهای که انجام میدهیم مناسب باشد.
رم (RAM)؛ دومین قطعهی مهم کامپیوتر یک آهنگساز!
گفتیم که CPU مهمتر است؛ اما رم هم مهم است. هرچقدر که تعداد پلاگینهای مورد استفاده در پروژه زیادتر شود، (صدای دادوبیداد رم بیشتر به گوش میرسه 😁) مطمئنیم که با خواندن همین یک جمله به اهمیت رم در کنار سیپییو پی بردید. امروز دیگر کمتر سیستمی را پیدا میکنید که رمش پایینتر از 8 باشد. پس پیشنهاد ما همان 8 است. البته اگر توان خرید بالاتر از 8 را دارید که چه بهتر.
بسیاری هستند که رم را با حافظهی جانبی کامپیوتر اشتباه میگیرند. در کامپیوتر دو نوع حافظه وجود دارد: حافظهی اصلی و حافظهی جانبی. حافظهی اصلی توسط کامپیوتر مدیریت میشود و حافظهی جانبی که در تیترهای بعدی به آن خواهیم پرداخت توسط کاربر (یعنی خودمون) مدیریت میشود. اگر بخواهیم رَم را با بدن انسان مقایسه کنیم، درست مانند حافظهی کوتاهمدت ما میماند. گفتیم که سیپییو، وظیفهی محاسبات دادهها را بر عهده دارد. خب این دادهها نیاز به فضایی برای ذخیرهی موقت دارند.
Random Access Memory یا RAM وظیفهی ذخیرهی موقت محاسباتی که در سیپییو انجام میشود را بر عهده دارد؛ بیاید با هم یک مثال را بررسی کنیم تا این موضوع برایمان بیشتر جا بیوفتد. فرض کنید هنگام آهنگسازی و تنظیم با نرمافزار، میخواهیم از صدای پیانو استفاده کنیم؛ خب به سراغ بانک صدایی میرویم که صدای پیانو و درامز و گیتار، در آن وجود دارد و حجم آن فرضا ۵۰ گیگابایت است؛ در این هنگام همهی آن ۵۰ گیگابایت که قرار نیست روی رم ذخیره شود؛ فقط آن سمپل پیانو که برای آهنگمان انتخاب کردیم در فضای ذخیرهسازی موقت رم، ذخیره میشود؛ پس از انجام کارمان نیز از روی رم پاک میشود.
رم در اجرای همزمان چند برنامه خیلی موثر است. یعنی اگر رم کامپیوتر ما پایین باشد، نمیتوانیم همزمان چندین برنامه را روی کامپیوتر، اجرا کنیم. با ارتقا رم، میتوانیم از پلاگینهای بیشتری در پروژهی خود استفاده کنیم. اگر رم ما ضعیف باشد، با افزایش پلاگینها ممکن است در کارمان اختلال ایجاد شود ( لگ میندازه و صدا قطع و وصل میشه).
سیستم ۶۴ یا ۳۲ بیتی مناسب است؟
اگر رمتان 8 یا بالاتر از 8 است و سیپییو مناسبی هم دارید، حتما سعی کنید از ویندوز 64 بیتی استفاده کنید، چون امروزه اکثر پلاگینها روی ویندوز 64 بیت اجرا میشوند. در مقالهی << سیستم 64 بیتی یا 32 بیتی >> در مورد این موضوع بیشتر توضیح دادهایم که پیشنهاد میکنیم برای درک بهتر، آنرا هم مطالعه کنید.
به طور کلی دو نوع رم برای کامپیوترها وجود دارد. رمهای داینامیک (Dynamic RAM) و رمهای استاتیک (Static RAM). خب با رمهای استاتیک در این مقاله کاری نداریم.
اما دربارهی رمهای داینامیک: نسل اول این نوع رمها SDR نام داشت که سرعت انتقال دادهها در آن ضعیف بود (انتقال یک بیت در هر کلاکپالس). از سال ۲۰۰۰ به بعد نسل جدید این نوع رمها به نام DDR، که سرعت انتقال دادهها در آن افزایش یافته بود، ساخته شد (انتقال دو بیت در هر کلاکپالس). تا به امروز نسل DDRها به DDR4 رسیده که سرعت انتقال دادهها در آن افزایش یافته و همینطور برق کمتری مصرف میکند.
اما نکتهای که دربارهی این نوع رمها وجود دارد این است که نمیتوان از هر نسل DDR طراحی شده روی کامپیوتر برای نسل قبلی استفاده کرد. به عنوان مثال برای کامپیوتری که برای حافظهی DDR3 طراحی شده، نمیتوان از حافظهی DDR4 استفاده کرد؛ این نکته را نیز هنگام خرید کامپیوتر برای استودیو خانگی خود، مورد توجه قرار دهید.
نکات دربارهی رم بسیار زیاد است که در بحث ما نمیگنجد پس به سراغ مبحث بعدی میرویم.
تاثیر حافظه جانبی (Storage) در تنظیم و آهنگسازی
بر عکس حافظهی رم کامپیوتر که یک نوع حافظهی به اصطلاح فرار است، حافظهی جانبی برای ذخیرهی دائمی دادهها به کار گرفته میشود. درست مانند حافظهی بلندمدت ما. بدون شک از اهمیت زیادی برخوردار است.
در این بخش از مقاله، ما دو نوع مهم حافظههای جانبی، یعنی حافظهی SSD و حافظهی HDD را بررسی میکنیم.
حافظهی SSD
SSD یا Solid State Drive (بگذریم از این موضوع که در زبان شیرین پارسی میشه درایو حالت جامد) همان تکنولوژی حافظههای فلش و کارتحافظهی گوشیهای موبایل است؛ اما در ابعاد بزرگتر و حجم بیشتر. SSD دیسک فلزی و هیچ اجزای متحرکی ندارد و دادهها درون حافظهی آن، روی تراشهها ذخیره میشود. در حال حاضر حافظهی SSD از HDD گرانتر است. یعنی نسبت قیمت به هر گیگ حافظهی SSD بیشتر از حافظهی HDD است؛ اما قیمت این حافظهها به طور پیوسته در حال کاهش است.
حافظهی HDD
HDD یا Hard Disk Drive (درایو دیسک سخت) که در آن ذخیرهی دادهها شکل دیگری است. HDD از حافظهی مغناطیسی برای ذخیرهی دادهها استفاده میکند و در آن از هارد دیسکهای گردان مغناطیسی استفاده شده است. هارد دیسک یک پلاتر فلزی است که یک پوشش مغناطیسی روی آن وجود دارد. زمانی که این پلاتر در حال چرخیدن است، هد خواندن و نوشتن توسط یک بازو به دادهی مورد نظر دسترسی پیدا میکند.
کدام هارد را برای کامپیوتر خود انتخاب کنیم HDD یا SSD ؟
ویژگی | HDD | SSD | کدوم بهتره |
مصرف انرژی/عمر باتری | مصرف بیشتر ۶-۷ وات(به طور متوسط) عمر باتری کمتر | مصرف کمتر (۲-۳ به طور متوسط) ماندگاری بیشتر باتری | SSD |
سرعت خواندن و نوشتن | بین ۵۰ تا ۱۲۰ مگابایت بر ثانیه | ۲۰۰ مگابایت بر ثانیه در SSD معمولی ۵۰۰ مگابایت بر ثانیه در SSD رده بالا | SSD |
سرعت بالا آمدن سیستم | حدود ۴۰-۵۰ ثانیه | حدود ۱۰-۲۰ ثانیه | SSD |
سرعت باز کردن فایل | کمتر از SSD | 30% بیشتر از HDD | SSD |
قیمت یک ترابایت ۲٫۵ اینچ | حدود ۴۰-۶۰ دلار | حدود ۱۲۰-۱۳۰ دلار | HDD |
خب نتایج کاملا واضح است. اما یکی از موارد مهم (یعنی هزینه) انتخاب را برای ما مشکل میکند. اگه مشکلی با هزینه ندارید شک نکنید که باید SSD بگیرید. اما در حجمهای بالا میتوانید حافظهی HDD برای خود تهیه کنید. اگر فقط میکسینگ و مسترینگ کار میکنید برای درایو سی، SSD تهیه کنید؛ ولی اگر آهنگسازی و تنظیم کار میکنید، بهتر است یک درایو SDD برای سمپلها و بانک صداها داشتهباشید. اگر بودجهی مناسبی دارید، پیشنهاد ما هارد SSD است و در کنارش میتوانید یک هارد اکسترنال هم بگیرید تا وی اس تیها و چیزهایی که نیاز به آرشیو دارند را در آن ذخیره کنید. البته برای ذخیرهسازی میتوانید از HDD هم استفاده کنید. درست است که حافظهی SDD بهتر است؛ اما دلیل بر بد بودن HDD نیست. پس نگران این مورد نیز نباشید.
برویم سراغ قطعهی بعدی
کارت گرافیک (GPU)
کارتگرافیک یا کارت ویدیو، کارتی است که خروجی تصاویر را به صفحه منتقل میکند. اگر از سیستم خود فقط برای آهنگسازی و میکسینگ و مسترینگ استفاده میکنیم، باید این نکته را بدانیم که پلاگینهای زیادی وجود ندارند که محاسبات آنها با جیپییو انجام شود؛ اما به هر حال در مواردی این محاسبات توسط جیپییو نیز صورت میگیرد. درست است که سیپییو، رم و حافظهی جانبی تاثیرات بیشتری در آهنگسازی و میکسینگ و مسترینگ دارند اما بهتر است تعادل را در سیستم خود حفظ کنیم.
کارت گرافیک قطعهای است که میتوانید بودجهی کمی را به آن اختصاص دهید چون در پروسهی آهنگسازی به آن احتیاج کمی دارید. حتی همین گرافیک onBoard نیز به کارتان میآید و کارتان را کاملا راه میاندازد؛ اما منطقی نیست که بقیهی قطعات سیستمتان خوب باشند ولی کارت گرافیک نه! چرا که ممکن است در کنار آهنگسازی به کارهایی بپردازید که به کارت گرافیک نیاز داشته باشند؛ بنابراین بودجهای را به آن اختصاص دهید ولی این را بدانید که کارت گرافیک برای شما در اولویت نیست.
مانیتور یا صفحه نمایش (ِDisplay)
کاملا واضح است که هرچقدر مانیتورتان بزرگتر باشد، محدودهی بزرگتری هم برای دیدن خواهید داشت و میتوانید کنترل بهتری بر روی نرم افزارهای آهنگسازی داشته باشید؛ اما همانطور که گفتیم، ما به دنبال حداقل سیستم مورد نیاز برای آهنگسازی هستیم؛ بنابراین، نمیخواهیم خرج زیادی برای خودمان بتراشیم.
قبلا هم به این موضوع اشاره کردیم که ما به دنبال کمالگرایی و بهترین امکانات نیستیم، چون هم اشتیاق و انگیزه را از بین میبرد و هم بودجهی زیادی میخواهد. پس یک مانیتور 20 یا 22 اینچی میتواند برایتان کاملا مناسب باشد.
داشتن یک مانیتور در کنار لپتاپ یا کامپیوتر خانگیمان میتواند پروژه آهنگسازی را برایمان راحتتر کند. به این شکل هنگام استفاده از نرمافزار میزبان میتوانیم پنجرهی ارنج را در یک صفحه و پنجرهی میکسر را صفحهی دیگر به طور همزمان داشته باشیم. بدون شک دید بصری ما به اندازه شنوایی در آهنگسازی تاثیر ندارد. ما پیشنهاد نمیکنیم که هزینهی اضافی برای این مورد کنید. اگر بتوانید یک صفحه مانیتور دستدوم نیز برای خود تهیه کنید، بسیار عالی میشود؛ اگر هم نه، هیچ مشکلی ایجاد نمیشود و همچنان میتوانید ایدههای خودتان را پیاده کنید و آهنگ بسازید.
مادربورد؛ قطعهی اصلی و مادر (Motherboard)
مادربورد صفحهی اصلی کامپیوتر است. اگر بخواهیم دوباره مثال مقایسه با انسان را بزنیم، مادربورد مثل نخاع بدن انسان میباشد و تمام اعضای دیگر را به هم دیگر متصل میکند. در واقع مادربورد این اجازه را میدهد که سیپییو، رم، حافظه جانبی و کارت گرافیک با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این که تاثیر آن در آهنگسازی چیست، به این برمیگردد که هنگام خرید قطعاتی مثل رم و سیپییو، باید به این نکته توجه کنیم که با مادربورد کامپیوترمان همخوانی داشته باشد.
اگر هرکدام از قطعات کامپیوتر را اجزای خانه بدانیم، مادربورد را میتوانیم خودِ خانه بنامیم. مادربورد قطعهای است که تمامی قطعات کامپیوتر مثل: سیپییو، رم، گرافیک و … روی آن سوار میشوند. پس واضح است که مدل و نوع مادربوردمان باید به تمامی قطعات انتخاب شده بخورد و سینک باشد. همانطور که احتمالا متوجه شدید، برای مادربورد باید بودجهای خوب در نظر بگیرید تا در آینده به مشکل برنخورید.
راهنمای خرید کامپیوتر مناسب آهنگسازی
در این قسمت از مقاله سعی داریم باتوجه به تحقیقی که انجام دادیم و باتوجه به تجربهی خودمان، چند کانفیگ سیستم برای شما عزیزان معرفی کنیم. قطعا میتوان نمونههای زیادی را مثال زد؛ اما این قسمت از کار و تحقیق بیشتر را میگذاریم برعهدهی شمایی که به دنبال خرید کامپیوتر مناسب آهنگسازی هستید.
سیستم اقتصادی
- سیپییو: 2.2Ghz i7 quad–core processor
- رم: 8 یا 16GB
- حافظه: 500GB یا 1TB به صورت HDD
- مانیتور: 15 یا 19 اینچ
سیستم نیمهحرفهای
- سیپییو: Intel i5-11600K
- کارت گرافیک: GTX 1660
- مادربورد: ASRock Z590 Phantom
- رم: 32GB (4 X 8GB) DDR4-3200
- حافظه1: 500GB M.2 NVMe SSD
- حافظه2: 2TB SATA SSD
- پاور: EVGA 650 GQ
- خنککنندهی سیپییو: Fractal Design Celsius S24
- کیس: Corsair 275Q Quiet Edition
- سیستمعامل: ویندوز 10
سیستم فوقحرفهای و پرچمدار
- سیپییو: Intel i9-11900K
- کارت گرافیک: RTX 3060 Ti
- مادربورد: Gigabyte Z590 UD
- رم: 64GB (4 X 16GB) DDR4-3600
- حافظه1: 1TB M.2 NVMe SSD
- حافظه2: 2TB SATA SSD
- پاور: EVGA 850 GQ
- خنککنندهی سیپییو: Fractal Design Celsius S24
- کیس: be quiet! Silent Base 801
- سیستمعامل: ویندوز 10
نتیجهگیری
خب بهتر است در انتها یک جمعبندی داشتهباشیم برای اینکه ببینیم چه سیستمی برای کار آهنگسازی، تنظیم صدا، میکسینگ و مسترینگ مورد نیاز است. حداقل سیستم مورد نیاز یک سیپییو میانرده حداقل ۴ هستهای با کلاکاسپید ۲٫۲ گیگاهرتز، رم دستکم ۸ گیگابایت و یک حافظهی جانبی ۱۲۰ گیگابایت SSD برای درایو سی، یک حافظهی HDD یک ترابایت برای بانک صداها و سمپلها میتواند کار ما را راه بیندازد. برای تنظیم و آهنگسازی میتوانیم حافظهی جانبی خود را بیشتر کنیم؛ پس بهتر است یک حافظهی HDD یک ترابایت و یک ۵۰۰ گیگابایت SSD تهیه کنیم.
در آخر میتونید در سایت اینتل هم دربارهی انتخاب لپتاپ مناسب برای تولید موسیقی مطالعه کنید
Choosing the Best Laptop for Music Production
امیدواریم تونسته باشیم اطلاعات لازم برای خرید یک کامپیوتر مناسب را بهتون رسونده باشیم😊راستی نظر شما چیه؟🤔 میتونیم زیر همین پست به سوالای هم جواب بدیم. مرسی که با ما هستین 🧡
کامپیوتر قلب استودیو خانگی ما است. از آنجایی که تمام پردازشها و محاسبات در کامپیوتر انجام میشود، حتما به آن نیاز داریم.
در خریدِ کامپیوتر 3 فاکتور بسیار اهمیت دارد: رم (RAM)، سی پی سو (CPU) و حافظه جانبی (Storage)
با بهینهسازی نرمافزارها نیاز به سیستمِ خیلی قوی نداریم. یک رم 8 گیگابایت، سیپییو 4 هستهای با کلاک اسپیدِ دستِ کم 2.2 گیگاهرتز و حافظهی جانبیِ 120 گیگابایت SSD برای درایوِ C و یک حافظهی 1 ترابایت HDD برای بانکِ صداها و سمپلها.
درست مانند مغزِ ما، سی پی یو وظیفهی کنترل پردازشها و محاسبات را بر عهده دارد. دستورعملها را میخواند و اجرا میکند و تفاوت یک سیپییو قوی و ضعیف نیز در سرعت پردازش این دادهها است. سیپییو، هنگام استفاده از پلاگینهایی مثل کمپرسور، سچوریتور(Saturator) و افکتهایی مانند دیلی و ریورب، تاثیرِ زیادی دارد. پس بسیار مهم است که سرعت پردازش سیپییو مناسب باشد.
سی پی یو برای پردازش دادهها نیاز به فضا دارد. رم مانند حافظهی کوتاه مدتِ ما این فضا را به صورت موقتی فراهم میکند. با ارتقا رم، میتوانیم از پلاگینهای بیشتری در پروژهی خود استفاده کنیم. اگر رم ما ضعیف باشد، با افزایش پلاگینها ممکن است در کارمان اختلال ایجاد شود( لگ میندازه و صدا قطع و وصل میشه).
حافظهی جانبی برای ذخیرهی دائمی دادهها به کار گرفته میشود؛ درست مانند حافظهی بلندمدت ما انسانها و در دو نوع HDD و SSD در بازار موجود است. . برای پروژههای سنگین و استفاده از پلاگینها نیاز داریم که حافظهی جانبی SSD برای درایو C و برای بانک صداها و سمپلها حافظهی HDD تهیه کنیم که ارزانتر است.
عجب. عزیز واقعا من حوصله نظر دادن جایی رو ندارم. نه اینکه قصدم بی احرامی به جایی یا کسی باشه فقط حوصلم نمیکشه. ولی این مقاله شما عجیب بود واسم. یعنی انتظار نداشتم تو یه سایت بچهای اهنگ سازی یه بنده خدایی بیاد انقدر خوشگل و پر و با علم و دانش و با اطلاعات و منابع با پدرو مادر در مورد یه بحث تخصصی بچهای کامپیوتر مطلب بزاره بعدش انقدر شیرین و ساده و با عشق بنویسه که بقول یه دوستی این پایین نوشته بود ادم از خوندن این مقاله خسته نمیشه. اقا من کوچیک شمام یه کوچولو تنظیم و اهنگ و میکس میزنم از اونور رشتمم کامپیوتره. ولی تو سایتای مربوط به هر دو این رشتها اینو ندیدم واقعا. دیدما نه این شکلی. خیلی کمن این جور جوونای بی ادعای ادم حسابی که وقت میزارن از زحمتی که کشیدن تو این سالها بیان مث این مقاله فوت کوزه گریشم به ماها یاد بدم. بدون چشم داشت تازه کلی شکسته نفسی هم بکنن لابلاش. اخرشم انقدر سر به زیر بیاد بگه خب بریم زیر این مقاله به سوالای هم جواب بدیم. یعنی بازم نمیگه چیزی بلدم. تو کشور به این بزگی چندتا مث این عزیز بود دیگه غم نداشتیم واقا. برادر من نمیشناسمت اما از دور دست بوسم قلب
سپاس از مهرشما 🙏🌹
سلام و عرض ادب
در ابتدا میخواستم بابت زحماتتون برای تهیه مقالات سایت تشکر کنم، واقعا کامل و مفید هستن.
من هارد لپ تاپم 512GB از نوع SSD هست میخوام برای آرشیو فایلهای VST از هارد اکسترنال استفاده کنم، امکانش هست به این صورت VSTها رو از روی هارد اکسترنال به کانتکت فراخوانی کنم؟ لطفا اگر امکانش هست توضیح مختصری بفرمایید، آیا ترفند خاصی داره یا همون موقع اد لایبرری باید اینکارو کرد؟
درود و وقت بخیر خدمت شما سعید عزیز
ممنون از انرژی و حمایت شما
بله کاملا شدنیه و معمولا هم این کارو میکنیم.
معمولا لایبرری رو میخواین به کانتکت اضافه کنین ازتون ادرس میگیره که میتونین به هارد اکسترنالتون معرفی کنین. کار سادهایه
سلام کانفیگ سیستم من اینه
mb: asus h310 plus
cpu : core i5 8400 2.8ghz /4ghz 9mg cash
۶ هسته و ۶ رشته
ram ddr4 2x8 g skill 2400 clas 15
hdd 2 tra
ssd 240
power green 550
dvd writer
firewire card
ویمدوز ۱۰ ۶۴ بیتی
گرافیک ندارم
دو تا هم کارت صدا دارم یکی فوکوسرایت پرو ۲۴ یکی موتو اولترا لایت ام کا ۳
نرم افزار کیوبیس ۱۰٫۵ پرو با دانگل ! اما هنوز وی اس تی پلاگین نریخنه وقتی با وی اس تی های خود کیوبیس کار میکنم کمی طول میکشه تا لود بشه ! ای سیستمم ضعیفه ؟
اگر اره کدام قسمتش ؟ چون مادر برد من core i7 نسل ۸ و ۹ رو هم ساپورت میکنه !
یعنی باید سی پی یو و مادبردمو عوض کنم ؟ یا فقط سی پی یو رو ؟
سلام و وقت بخیر خدمت شما
با توجه به مشخصات سیستم شما نباید این اتفاق رخ بده و احتمالا مشکل از نسخه کیوبیس شماست؟
ایا نسخه کیوبیستون اورجیناله یا نسخههای جدیدی که تو بازار ایران اومده و با دانگل هست؟
بسیار عالی ممنونم واقعا خیلی شفاف و درسته کارتون .کلی انرژی براتون فرستادم.
مرسی کلی از این انرژی موفق باشید همیشه
مرسی از سایت خوبتون :) ❤️
آدم از خوندن مطلباتون خسته نمیشه☺️
بسیار روان و کامل❤️👌🏻