آرتیست‌ شو

10 نکته درباره اهمیت شناخت ابزارها و پلاگین های آهنگسازی

مزایای شناخت ابزار

حتما همه می‌دانیم که داشتن ابزار کار چقدر به راحت انجام شدن کارها کمک می‌کند! داشتن ابزار و شناخت دقیق آن باعث سهولت و لذت‌بخش‌تر شدن کارها می‌شود. آشپزی که می‌داند از چه چاقویی برای بردین گوشت، و از چه چاقویی برای خورد کردن سبزی استفاده کند. مکانیکی که می‌داند از کدام آچارها برای کدام پیچ‌ها استفاده کند. حال فکر کنید که ابزاری در کار نبود. چقدر همه‌ی کارها سخت و دشوار می‌شد. یا فکر کنید ابزارها بودند و ما طرز استفاده از آن‌ها را نمی‌دانستیم. باید بسیاری از زمان خود را صرف امتحان کردن ابزارها و به نتیجه رسیدن این که کدام ابزار مناسب است و کدام نیست، کنیم.

در دنیای هنر موسیقی هم، مراحل آهنگسازی و تنظیم، طراحی صدا، نوازندگی و میکس و مسترینگ همه نیاز به ابزار دارند. سازها، اسپیکر مانیتورینگ ها، دیوایس هایی مثل سینتی سایزر، کمپرسور و ریورب و … همه ابزارهایی هستند که ما را در ساختن اثر موسیقی کمک می‌کنند. اما نکته‌ی جالب توجه اینجاست که امروزه بیشتر ابزارهای نام برده شده مثل سازها، سینتی سایزرها و افکت هایی مثل دیلی و ریورب و … همه در دل نرم افزارها و پلاگین های آهنگسازی شبیه‌سازی شده‌اند. یعنی اگر کار کردن ریورب در یک پلاگین را یاد بگیریم، دیگر چندان اهمیت ندارد که دانش کار با دیوایس فیزیکی آن را بلد باشیم. باید روی نرم افزار و پلاگین ها تسلط داشته باشیم. در غیر این صورت با مشکلاتی مواجه خواهیم شد. چه مشکلاتی؟ با ما همراه باشید.

وقتمان با ابزار اشتباه تلف نمی‌شود!

مسلما زمان با ارزش‌ترین دارایی ماست. مانند واحد پولی که آن را برای چیزهای بی‌ارزش خرج نمی‌کنیم، زمان را هر صرف کارهای بیهوده نمی‌کنیم. به عنوان هنرمندی با تجربه اگر در مرحله‌ای از آهنگسازی با مشکل مواجه شدیم، باید سریعا ابزار مناسب برای رفع مشکل را پیدا کرده و سپس به مرحله‌ی بعدی برویم. یک مثال بزنیم. فرض کنیم می‌خواهیم به صدای داینامیک اسنیر شکل دهیم. خب، حالا از کمپرسور استفاده کنیم؟ اکسپندر؟ ولوم شِیپر یا ترنزینت شیپر؟ یا … می‌بینید؟ ابزارهای زیادی وجود دارد که همه یا بعضی از آن‌ها می‌توانند ما را به نتیجه‌ای که می‌خواهیم برسانند. اما نه هر دفعه! بعضی از این ابزارها در مشکلی که ما می‌خواهیم برطرف کنیم، دقت بیشتری دارند و ما را زودتر به نتیجه می‌رسانند. پس انتخاب ابزار اشتباه زمان زیادی را از ما خواهد گرفت.

در انتخاب درست‌ترین ابزار وقتمان تلف نمی‌شود!

برای هر ابزاری که می‌خواهیم استفاده کنیم، تنوع زیادی وجود دارد؛ هر کدام کاراکتری دارند که می‌تواند در قسمتی که می‌خواهیم استفاده کنیم، دقیق‌تر و آداپته‌تر باشد. فرض کنیم برای صدای کیک، کمپرسور می‌خواهیم. اما کدام نوع کمپرسور؟! آیا همان استاک پلاگینی که روی نرم افزار میزبان آهنگسازی داریم مناسب است؟ یا کمپرسور EFT، Opto یا VCA؟ این‌ها سوال‌هایی هستند که بهتر است از قبل جواب آن‌ها را داشته باشیم تا بلافاصله به سراغ مناسب‌ترین ابزار برویم و وارد مرحله‌ی بعد شویم.

وقتمان با این که “حالا کار می‌کنه” تلف نمی‌شود!

همانطور که گفتیم پلاگین‌های بسیار زیادی وجود دارد. مسلما امتحان کردن تک تک آن‌ها زمان بسیار زیادی را از ما خواهد گرفت. فرض کنیم می‌خواهیم لودنس آهنگمان را زیاد کنیم. معمولا سچوریتورها، مکسیمایزرها را برمی‌داریم با این امید که این ابزارها همیشه معجزه می‌کنند. این ذهنیت اشتباهی‌ست! هیچ پلاگینی وجود ندارد که معجزه کند. همه‌ی پلاگین‌ها با یک منطقی که در برنامه‌نویسی پیچیده‌ی آن نوشته شده، کار می‌کنند؛ و مسلما یک پلاگین راه حل تمام مشکلات ما نیست!

به پریست‌ ها وابسته نمی‌شوید!

پریست ها خیلی هم خوب هستند، اشتباه برداشت نکنید! دلایل خوبی برای استفاده از پریست ها وجود دارد. اما این که پلاگینی که استفاده می‌کنیم پریستِ با صدای بلندی دارد دلیل نمی‌شود که با انتخاب آن به یک نتیجه‌ی حرفه‌ای و درست برسیم. پریست ها نقاط خوبی برای شروع هستند و از این که خیلی در کارمان سردرگم نشویم، کمک مناسبی هستند. اما با هر ورودی که واردشان می‌کنیم، آداپته نمی‌شوند؛ چرا که متغیرهایی دارند که فقط توسط شرکت سازنده‌ی آن قابل تغییر است.

وقتمان با تنظیمات اشتباه تلف نمی‌شود!

هنگامی که درست‌ترین ابزار برای قسمتی که می‌خواهیم کار کنیم را انتخاب کردیم، می‌خواهیم در سریع‌ترین زمان و کمترین تلاش به هدفمان برسیم. این تنبلی نیست! بلکه بهینه کردن کارهاست برای این که هم زمان و هم انرژی کمتری مصرف کنیم؛ اما نتیجه‌ای که می‌خواهیم را بگیریم. حال فرضا کمپرسوری را که می‌خواستیم انتخاب کردیم، بهتر است با یک تنظیمات بی‌نقص، مطمئن شویم که به شکلی درست از آن ابزار استفاده می‌کنیم. یک دانش تقریبی از پلاگین ها و ابزارهایی که استفاده می‌کنیم، کمک زیادی در به نتیجه رسیدنمان می‌کند.

با مراحل کمتری به نتیجه می‌رسیم

گاهی اوقات ما مشکلی که می‌خواهیم را حل می‌کنیم، اما باید پروسه‌ای طولانی‌ را طی کنیم و این موضوع باعث می‌شود ایجاد تغییرات کوچک دشوار باشد. با شناخت دقیق‌تر ابزارهایمان می‌توانیم با مراحل کمتری به نتیجه‌ای که می‌خواهیم برسیم. به این شکل هم در زمان و هم در مصرف CPU کامپیوتر صرفه‌جویی می‌کنیم.

از تب استفاده از پلاگین های جدید راحت می‌شویم

امروزه کمپانی‌های بزرگ آهنگسازی مدام درحال تولید پلاگین‌های جدید هستند. گاهی اوقات با جمله‌هایی مثل فلان پلاگین معجزه می‌کند، فلان پلاگین صدای جادویی به ما می‌دهد و … که ما را وسوسه می‌کند آن‌ها نصب و امتحان کنیم. اگر ابزارهای خود را به خوبی بشناسیم، فقط پلاگین‌هایی که مشکلمان را به راحتی حل می‌کنند نگه می‌داریم و مدام به سراغ امتحان کردن پلاگین‌های جدید نمی‌رویم.

آگاهی بیشتری هنگام امتحان کردن پلاگین های جدید داریم

در مورد قبلی گفتیم که اگر ابزارهای خود را به خوبی بشناسیم، مدام به سراغ پلاگین‌های جدید نمی‌رویم. اما منظورمان این نبود که اصلا پلاگین جدیدی را امتحان نکنید. شناخت درست ابزارها تجربه‌ی بیشتری به ما می‌دهد و آن موقع هست که به راحتی و با تجربه‌ی بیشتر می‌توانیم به سراغ امتحان کردن پلاگینی که می‌دانیم می‌تواند کمک خوبی در حل کردن مشکلمان داشته باشد، برویم؛ به این شکل از اتلاف وقتمان برای امتحان کردن دنیایی از پلاگین‌ها جلوگیری می‌کنیم.

در دوره های آموزشی میکس و مسترینگ آرتیست شو در یک آموزش مفصل درباره ابزارهای آهنگسازی و میکس و مسترینگ توضیح دادیم. فصل اول این دوره هم رایگانه! برای مشهاده روی لینک زیر کلیک کن 👇
آموزش ابزار شناسی آهنگسازی و میکس و مسترینگ

می‌دانیم چگونه مشکلمان را حل کنیم

آگاهی یکی از مهم‌ترین و با ارزش‌ترین مواردی‌ست که می‌توانیم داشته باشیم. چه در موسیقی و چه در دیگر مهارت‌های زندگی. قطعا آگاهی بیشتر در کارمان، زندگی‌مان را به عنوان پرودیوسر را به کل تغییر می‌دهد. باید سعی کنیم تمام تلاش خودمان را انجام دهیم تا در کاری که انجام می‌دهیم اطلاعات جدید کسب کنیم و به روز باشیم. اگر ابزار و پلاگین جدیدی وارد بازار موسیقی شده باشد، می‌توانیم از آن برای بهبود آهنگ‌هایمان استفاده کنیم.

به لاین‌ها آسیب نمی‌زنیم

همه‌ی ما در نهایت می‌خواهیم تمیزترین صدایی که می‌توانیم را هنگام ضبط بگیریم. همه‌ی مواردی که گفته شد مثل تکه‌های پازل باعث می‌شود که در انتهای کار، نتیجه‌ای مطلوب از تلاش‌هایمان بگیریم که مسلما بدونه شناخت ابزارهایمان امکان‌پذیر نیست. سرعت بیشتر، گرفتن نتیجه‌ی بهتر و لذت بردن از کار، فقط و فقط با شناخت دقیق از ابزارهای کارمان بدست می‌آید.

بازم مرسی که تا انتهای مقاله همراه ما بودین. در مقاله‌های پیشین آرتیست شو به ترتیب معرفی ابزارها و پلاگین های مهم میکس و مسترینگ پرداختیم. برای شروع پیشنهاد می‌کنم مقاله “ریورب چیست” رو مطالعه کنید.

_

    نوشته‌های مرتبط

    دیدگاه‌ها

    *
    *

    0