آرتیست‌ شو

آموزش اتصال و معرفی میدی کنترلر به استودیو وان + ویدئو

اتصال و معرفی میدی کنترولر به استودیو وان

هماهنگی نرم‌افزار و سخت‌افزار در حوزه‌ی آهنگسازی و تنظیم بسیار مهم است. اگر به تازگی میدی کنترلر (MIDI controllers) خریده باشید، احتمالا مشکلی که خواهید داشت، معرفی کردن آن به نرم‌افزار میزبان است. در این آموزش از آرتیست شو یاد می‌گیریم که چگونه سخت‌افزارهای فیزیکی مثل میدی کیبورد، میدی لانچ‌پد و حتی سینتی سایزر‌هایی که مستقل نیستند را به نرم‌ افزار استودیو وان (Studio One) متصل و هماهنگ کنیم.

ویدئو آموزشی اتصال میدی کیبورد به استودیو وان

در بالای صفحه Start، ابتدا با کلیک بر پوشه Stodio one، وارد قسمت Options می‌شویم و در ادامه بر روی سربرگ External devices کلیک می‌کنیم. در مرحله بعدی بر روی add کلیک می‌کنیم و در صفحه باز شده، نام میدی کنترلر خود را در قسمت Device name وارد می‌کنیم. البته اگر دیواس خودتان را در پنجره باز شده پیدا کردیم همان را انتخاب می‌کنیم. در ادامه هم در قسمت Recieve in،‌ ورودی مید خود و در قسمت Sent to، خروجی میدی خود را وارد می‌کنیم و بر روی ‌OK کلیک می‌کنیم تا تغییرات ثبت شود. با انجام دادن این مراحل میدی کنترلر شما به نرم افزار اضافه می‌شود.

میدی کنترلر چیست؟

در کل دو نوع ابزار داریم که داده‌های میدی را تولید می‌کنند: سازهای موسیقی که با زبان میدی کار می‌کنند (MIDI musical instruments) و میدی کنترلرها (MIDI controllers). میدی کنترلرها از خودشان هیچ صدایی ندارند. میدی کنترلرها درواقع فقط داده‌های میدی را تولید می‌کنند و این داده‌ها وارد کامپیوتر و نرم‌افزار میزبان (DAW) ما شده و در آنجاست که تفسیر و پردازش می‌شوند؛ برای پخش، کامپیوتر سیگنال‌ها را به اسپیکر مانیتورینگ و یا هدفون می‌فرستد تا پخش شود.

انواع میدی کنترلر

میدی کنترلرها (MIDI Controller) در اندازه و شکل‌های مختلفی وجود دارند. میدی کنترلرهایی هستند که به شکل گیتار، کلاریِنت و درامز وجود دارند. همینطور دارای فوت پدال‌ها و کنسول‌هایی با بسیاری از ناب‌ها و فِیدِرها ( Faders همون شبیه به ناب‌ها و اسلایدرها) هستند که برای کنترل میکس و مسترینگ استفاده می‌شوند. همانطور که قبلا گفتیم حتی کنسول‌هایی برای تنظیم نورپردازی استیج برای میدی کنترلرها در نظر گرفته شده است. اما به طور کلی میدی کنترلرها را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد:

  1. میدی کیبورد کنترلر (MIDI Keyboard Controller): دارای کلاویه‌هایی مانند پیانو است و البته در بعضی میدی کیبوردها شامل ناب‌ها و اسلایدرها نیز می‌شود که برای کنترل بیشتر روی تنظیم و طراحی صدا استفاده می‌شود.
  2. میدی لانچ پد کنترلر (MIDI Lunch Pad Controller): یک صفحه‌ی دارای الِمان‌هاو دکمه‌هایی است که به صورت لمسی عمل می‌کند. بیشتر برای بیت زدن استفاده می‌شود.
  3. کنترلرهای میکس: دارای ناب‌ها و اسلایدرهای زیادی برای کنترل میکس و مسترینگ حرفه‌ای موسیقی استفاده می‌شود.

برای آشنایی بیشتر با فایل‌های میدی و میدی کنترلرها می‌توانید مقاله‌ی زیر را مطالعه کنید:
میدی کنترلر چیست؟ آشنایی با انواع میدی کنترلر

علی قاسمی راد

    نوشته‌های مرتبط

    دیدگاه‌ها

    *
    *

    0