گوش دادن به موسیقی یکی از تفریحات ما انسانها است. خوب به یاد داریم سیدیهایی که آهنگهای مختلف روی آنها رایت میشد و در مراسمها پخش میشد. کمکم سیدیها جای خودشان را به فلش (USB) دادند و خوشحال بودیم که حالا میتوانیم آهنگهای زیادتری را در فلشمان داشته باشیم.
گذشت و گذشت تا این که «سرویسهای استریم موسیقی» وارد بازی شدند. دیگر نیاز نبود آهنگها در سیدی، فلش و کامپیوتر تلنبار شوند و فقط داشتن اینترنت کافی بود تا به دنیایی از آهنگ دسترسی داشته باشیم؛ دنیایی که حالا طعم تکنولوژی را میچشد.
حالا که از سرویسهای پخش آنلاین موسیقی سن و سالی گذشته است، محبوبیت آنها بیشتر از پیش شده و فرهنگ استفاده از این سرویسها حسابی جا افتاده است. امروز در آرتیست شو میخواهیم سرویسهای پراستفاده را انتخاب و کمی در مورد آنها صحبت کنیم. همراه ما باشید تا از این بحث شیرین جا نمانید!
استریم (Stream) موسیقی چیست؟ معرفی سرویسهای معروف
از لحاظ لغوی، استریم به معنای جاری شدن است؛ اما در دنیای تکنولوژی، استریم به معنای اطلاعاتی است که بدون توقف و دائم در حال پخش شدن هستند. برای مثال، اگر به صورت آنلاین فیلمی را ببینید بدون این که نیاز باشد آن را دانلود کنید، در واقع از تکنولوژی به اسم استریم استفاده کردهاید.
همانطور که متوجه شدید، استریم فقط مربوط به موسیقی نیست و میتوان گیم، فیلم و … را هم Stream کرد. در ادامه میخواهیم به معرفی سرویسهای Stream موسیقی بپردازیم و ویژگیهای هرکدام را برایتان بگوییم.
اسپاتیفای (Spotify)
«اسپاتیفای (Spotify)» یکی از محبوبترین سرویسهای پخش آهنگ آنلاین است. عضویت در اسپاتیفای رایگان است و به صورت رایگان هم میتوانید به آهنگها و پلیلیستها گوش بدهید؛ اما در کنارش باید تبلیغات مختلف که مدام وسط آهنگ مثل مهمان ناخوانده میآیند و میروند را هم تحمل بکنید! پس بهترین راهحل، تهیهی اکانت «پریمیوم» است که از شر تبلیغات مزاحم خلاص شوید.
برای انتشار آهنگ در این سرویس نمیتوان به صورت مستقیم عمل کرد و نیاز است تا از یکسری شرکت واسط هم کمک گرفت که طبیعتا هزینههای خودش را دارد، ولی باتوجه به اینکه فرهنگ گوش دادن به موسیقی آنلاین کمکم دارد جا میافتد، پس حتما باید به فکر انتشار در پلتفرمهای آنلاین آهنگ باشید.
همانطور که در مقالهی «کسب درآمد از موسیقی» به آن پرداختیم، اگر هنرمند هستید و میخواهید از طریق استریم آهنگهایتان به درآمد برسید، اسپاتیفای گزینهی مناسبی است. قطعا میدانید که با هربار پخش آهنگ در اسپاتیفای مبلغی به حساب آرتیست موردنظر واریز میشود و ما با این کار از آرتیست مورد علاقه خود حمایت میکنیم.
ویژگیهای اسپاتیفای
- نسخهی رایگان آن همچنان باارزش و خوب است؛ اما برای تجربه بهتر، نیاز به اکانت پریمیوم دارید.
- کیفیت صدا در نسخهی رایگان 128kbps و در نسخهی پریمیوم 320kbps است.
- در نسخه پریمیوم میتوان به صورت آفلاین به آهنگ گوش داد.
- هنرمندان ایرانی بسیار زیادی در آن فعالیت دارند.
- تبلیغات گسترده در نسخه رایگان ممکن است آزاردهنده باشد.
ساندکلاد (Soundcloud)
در حال حاظر برای ما، «ساندکلاد (Soundcloud)» بیدردسرترین سرویس موجود است که میتوانیم به راحتی آهنگ گوش کنیم و همینطور آپلود کنیم. البته اکانت پریمیوم هم دارد که هزینهاش نسبت به سرویسهای دیگر کمتر است. اگر آرتیست هستید و فعلا نمیخواهید برای پخش آثارتان هزینهای پرداخت کنید، باید بگوییم که روی ساندکلاد میتوانید حساب ویژهای باز کنید.
این را در نظر داشته باشید که اگر اکانتتان پریمیوم نیست، فقط تا سقف سه ساعت میتوانید آهنگ آپلود کنید؛ یعنی مجموع زمان آهنگهایتان باید کمتر از سه ساعت باشد وگرنه باید اکانت پریمیوم تهیه کنید.
ویژگیهای ساندکلاد
- نسخهی رایگان، محدودیتهای خیلی کمتری دارد و از این بابت بسیار عالی است.
- هنرمندان به صورت مستقیم میتوانند اثر خودشان را آپلود کنند.
- در نسخهی رایگان، محدودیت آپلود وجود دارد و فقط تا سه ساعت میتوان آپلود کرد.
- امکان کسب درآمد در نسخه رایگان وجود ندارد.
- حداکثر کیفیت برای پخش آهنگ در ساندکلاد 256kbps است.
در آرتیست شو میتونی رایگان شروع به یادگیری آهنگسازی و میکس و مستر کنی!
آموزش آهنگسازی
تایدال (Tidal)
«تایدال (Tidal)» را به خاطر کیفیت پخش بسیار خوبش میشناسند و به همین دلیل، موردپسند آهنگسازها و میکسمنها است. تفاوت تایدال با بقیهی سرویسهای استریم موسیقی در این است که میتواند کیفیت 2500Kbps را هم ساپورت و پخش کند که در نوع خودش خارقالعاده است.
نام اکانت حرفهای تایدال «Hi-Fi» نام دارد. با گوش کردن به آهنگ در Tidal میتوان به راحتی متوجه تفاوت کیفیت آن با دیگر پلتفرمها شد. یکی دیگر از ویژگیهای تایدال، دیدن موزیک ویدیو و کنسرتهای موسیقی باکفیت بسیار بالا است که مطمئنا ویژگی بسیار خوبی برای شنوندگان حرفهای موسیقی است. بنابراین اگر کیفیت برایتان حائز اهمیت است، پیشنهاد میکنیم که از تایدال استفاده کنید.
بسیاری از آهنگها در انحصار اسپاتیفای هستند؛ اما با این وجود، بیش از 70 میلیون آهنگ و 250 هزار موزیک ویدیو در تایدال وجود دارد که روزبهروز بیشتر هم میشود.
ویژگیهای تایدال
- امکان پخش آهنگ با کیفیت بسیار بالاتر از اسپاتیفای پریمیوم.
- امکان ساپورت از آهنگهای چندبُعدی.
- امکان پخش آفلاین.
- میتوان محتوای ویدیویی را باکیفیت عالی مشاهده کرد.
- قابل استفاده در تمامی سیستمعاملها و دیوایسها.
- دارای قابلیت شنیدن آهنگ، با کیفیت Mastering
- خوانندگان ایرانی هنوز در آن به صورت حرفهای فعالیت ندارند.
- آرشیو آهنگهای آن هنوز جامع و کامل نیست.
اپل موزیک (Apple Music)
پلتفرم «اپل موزیک (Apple Muisc)» توسط شرکت معروف اپل بنیانگذاری شده است و یکی دیگر از سرویسهای استریم موسیقی است که طرفداران زیادی دارد. استفاده از این سرویس به مدت سه ماه رایگان است؛ اما بعد از آن باید اقدام به خرید اکانت پریمیوم کرد.
اگر طرفدار اپل هستید و محصولات این شرکت را استفاده میکنید، داشتن اکانت Apple Music میتواند برایتان ایدهآل باشد چراکه بر روی محصولات دیگر این شرکت مثل «آیپد» یا «آیواچ» و … هم اجرا میشود و از این نظر بسیار عالی است. البته این بدان معنا نیست که کاربران اندروید و ویندوز نتوانند از این سرویس استفاده کنند. کیفیت صدایی که پخش میکند 24bit/192kHz است و میتوان گفت که اگر شنوندهی معمولی هستید، برایتان مناسب است.
ویژگیهای اپل موزیک
- با سایر محصولات اپل سازگار است.
- با گرفتن اکانت پریمیوم میتوان به «iTunes» دسترسی داشت.
- نهایت کیفیتی که استریم میکند 256kbps است.
- اکانت رایگانش فقط برای سه ماه قابل استفاده است.
- برای اندروید هم موجود است؛ اما به خوبی نسخه ios نیست.
- هنرمندان ایرانی در آن فعالیت دارند.
یوتیوب موزیک (Youtube Music)
پنجمین پلتفرم از لیست ما، «یوتیوب موزیک (Youtube Music)» است که برای کاربران یوتیوب نامی آشنا به حساب میآید. بیشترین کیفیتی که میتواند پخش کند 256 و کمترین کیفیتش 48kbps است. موضوعی جالب در مورد یوتیوب موزیک این است که با خرید اکانت پریمیوم یوتیوب، میتوانید به اکانت رایگان و حرفهای Youtube Music دسترسی داشته باشید.
اگر شنونده موسیقی هستید، Youtube Music میتواند برایتان مناسب باشد؛ اما در نظر داشته باشید که به اندازه اسپاتیفای، کامل و جامع نیست.
ویژگیهای یوتیوب موزیک
- بیشترین کیفیتی که میتواند پخش کند 256kbps است.
- با خرید Youtube Premium میتوان به آن دسترسی کامل داشت.
- امکان انتقال آهنگ از Google Play Music به آن وجود دارد.
- تبلیغات ندارد.
- مناسب افرادی است که همیشه با یوتیوب سروکار دارند.
دیزر (Deezer)
«دیزر (Deezer)» آخرین سرویسی است که به شما معرفی میکنیم. این سرویس برای اولین بار در سال 2007 اجرا شد. دیزر به اندازهی سایر پلتفرمها مشهور نیست؛ اما تعداد کمی هم از آن استفاده نمیکنند و پلیلیست گستردهای دارد. در نسخهی رایگان، با کیفیت 128 و در نسخهی پریمیوم میتوان با کیفیت 320kbps استریم کرد.
دیزر به غیر از اکانت پریمیوم، یک اکانت Hi-Fi هم دارد که کیفیت پخش به مراتب بیشتری دارد و با فرمت FLAC پخش میکند.
ویژگیهای دیزر
- دارای سه نوع اکانت رایگان، پریمیوم و هایفای.
- امکان حمایت مالی از هنرمند.
- امکان پخش آفلاین.
- عدم وجود تبلیغات در نسخههای پریمیوم و هایفای.
- دسترسی به آرشیو بسیار گسترده آهنگ و پادکست.
- استریم با فرمت FLAC و کیفیت بالا در نسخه Hi-Fi.
سخنی کوتاه با شنوندگان موسیقی
اکنون که به آخر این مقاله رسیدیم، دوست داریم در مورد موضوعی مهم و کوتاه صحبت کنیم. موضوعی که باید بیشتر از اینها به آن پرداخته شود و آن این است: «هوای هنرمندان را بیشتر داشته باشیم» امروز دیگر دوران گوش دادن به موزیک در تلگرام و آرشیو کردن هزاران موزیک در کامپیوتر و موبایل نیست! خریدن اکانت اسپاتیفای یا هر سرویس دیگری هزینهی زیادی ندارد و هرکسی میتواند آن را داشته باشد. با استریم کردن آهنگ هنرمند موردعلاقهمان میتوانیم به کسب درامد او از طریق موسیقی کمک کنیم و این کار باعث فرهنگسازی بیشتر در جامعه میشود.
هر سوالی در زمینه آهنگسازی، تنظیم، میکس و مستر و درکل موسیقی داری، از مشاورهای حرفهای آرتیست شو کمک بگیر: مشاور رایگان موسیقی
درود و ممنون از سایت خوبتون
فقط یک سوال وجود داره:
فرض کنید هنرمند میاد و شرکت رابط پولی از هنرمند میگیره، و احتمالا قراردادی با شرکت اسپاتیفای میبنده و پولی به اون هم دریافت میکنه، با هر بار پخش حقی به هنرمند صاحب اون اکانت داده میشه. اگه ممکنه این مورد رو در مقاله ای جدا نیز بررسی کنید که:
1. اصولا پول رو چه کسی به هنرمند میده؟ آیا خود شرکت اسپاتیفای هست؟
2. پول به چی واریز میشه ایا به حساب اسپاتیفای؟ اون موقع هنرمند دوباره از طریق شرکت رابط دریافت میکنه؟ یا به نظرتان به چه صورت؟
3. در مورد این شرکت های رابط نیز بیشتر توضیح بدید اگر ممکنه.
4. اون وقت اسپاتیفای درآمد خودشو اصولا فقط و فقط از شرکت های رابط دریافت میکنه؟ و یا میتونیم بگیم از هنرمند؟ چون اصولا هنرمند پولی به رابط داده و رابط کمتر از اون رو به اسپاتیفای، چون بیشتر از اون که برا شرکت رابط سود نداره، دوم اسپاتیفای قطعا حساب کتاب کرده و سود خودش رو هم محاسبه کرده، یعنی می داند که هر چقدر هم هنرمند ماهیانه به ازای هر پلی حق مشخصی دریافت کنه باز هم برای خود شرکت سود داشته، یعنی نهایت نهایت هنرمند از پولی که داده کمتر دریافت میکنه. مگر اینکه، مگر اینکه اسپاتیفای از جای دیگه هم درآمد داشته باشه که همون تبلیغ ها هستند فکر می کنم، که شخصی که اکانت پریمیوم میخره مثل همون عمل کرده و پول تبلیغات رو انگار داده، حالا اینجا فکر می کنم شرکت اسپاتیفای سود هنگفتی به جیب میزنه، و البته هنرمند هم در بین چندین میلیون کاربر شناخته میشه، لیکن درآمد هنرمند در انحصار شرکت اسپاتیفای هست بخاطر اینکه از اسپاتیفای حق پخش به قولی دریافت میکند و شاید بتوان گفت که حقوق بالقوه هنرمندها رو تعدیل میکنه، درنظر داشته باشید که آهنگ ها شاید کیفی برابر نباشند، ولی شخص با یک پلی همون میزانی رو به اون آهنگ میده که به اهنگی با کیفیت کمتر. نظر شما چیه؟ از شما مدیران عزیز سایت خواستارم اگه ممکنه این مسائل رو هم تحت بررسی قرار بدهید
ممنون از سایت خوبتان
سلام سروش عزیز، شما لطف دارین 🙏
بله مسائلی که فرمودید بسیار مهم هستند و باید بهشون پرداخته بشه. سعی میکنیم در سریعترین زمان ممکن مقالهای جامع دربارهی انتشار موزیک و درآمدزایی از این پلتفرمها (مخصوصا اسپاتیفای) تهیه کنیم و به صورت کامل به سوالاتتون پاسخ بدیم. خوشحالیم که با کمک شما و در کنارتان تولید محتوا میکنیم 🌹
خیلی جالب بود
لطفا راجب اسپاتیفای و پخش آهنگ از اون یه مقاله جدا هم منتشر کنید❤️🌹
سلام علیجان. خوشحالیم که دوست داشتید😍 مرسی از پیشنهادتون