آرتیست‌ شو

تفاوت میکروفون‌های “کاندنسر الکتِرِت” با میکروفون‌های “کاندنسر درست” چیست؟!

true condenser میکروفون های

میکروفن‌های استودیو اغلب به عنوان “کاندنسرهای درست” معرفی می‌شوند. این به چه معنی است؟ و اینکه آیا چیزی به اسم میکروفون‌های کاندنسر “غلط ” وجود دارد؟

ما به یک شارژ الکتریکی نیاز داریم

همانطور که در آموزش‌های قبل توضیح دادیم، کپسول میکروفون کاندنسر از یک خازن تشکیل شده است، که ظرفیت آن همراه با ریتم برخورد موج‌های صدایی که به دیافراگم ضربه می‌زنند، تغییر می‌کند. در حالی که میکروفون‌های کاندنسر هنگامی می‌توانند این تغییر ظرفیت را احساس کنند، که کپسول کاندنسر با ولتاژ شارژ یا “قطبی” شده باشد. برای دسترسی به حساسیت بالا و مناسب، مقدار این ولتاژ قطبی‌شده باید به اندازه کافی بالا باشد.

دو روش برای ایجاد این شارژ الکتریکی وجود دارد. قطبی‌کردن کپسول با یک ولتاژ خارجی راه سنتی آن است که در امور استودیویی قابل اجراست و مشکلی وجود ندارد. فانتوم پاور p48، استانداردِ برق رسانی است که ولتاژ ۴۸ ولت را به کپسول می‌رساند و این مقدار برای قطبی کردن میکروفون کافیست. اگرچه بیشتر میکروفون‌های کاندنسر مدرن حاوی مبدل ولتاژ، برای ولتاژهای حتی بالاتر هستند(معمولا ۶۰-۸۰ ولت).

روش دوم برای قطبی‌کردن کپسول‌ها “فریز کردن“(freeze) دائمیِ یک شارژ الکتریکی در کپسول است. این کار به واسطه استفاده از یک ماده‌ی خاص که “الکترت” نام دارد انجام می‌شود. از آن جایی که این ماده معادل الکترواستاتیکی یک آهن‌رباست، به آن الکترت گفته می‌شود. معمولا نوار الکترت(Electrec Film) در پشت کپسول قرار دارد؛ که به این گونه از کپسول‌ها، بَک اِلِکتِرِت(back-electret) گفته می‌شود.

میکروفون‌های کاندنسر الکترکت

تکنولوژی الکترتی خود را به سمت موبایل‌ها و کپسول‌های کوچک سوق می‌دهد.

آیا کپسول‌های الکترتی، تکنولوژی پیش پا افتاده‌ای هستند؟

به علت عدم نیاز به ولتاژ بالا، تکنولوژی کاندنسر الکترت، خود را به سمت موبایل‌ها سوق می‌دهد، که باید با باتری‌های با ولتاژ ضعیف کار کنند. تلفن‌های همراه، لپتاپ‌ها، ضبط صوت‌های کوچک و دوربین‌های فیلم برداری همه با کپسول‌های کاندنسر الکترت کار می‌کنند. دلیل دیگر استفاده از این تکنولوژی، قیمت مناسب در تولید با حجم بالاست. به همین دلایل بعضی از میکروفون‌های ارزان‌تر استودیو هم، از کپسول‌های کاندنسر الکتریکی استفاده می‌کنند.

این حقیقت که کپسول‌های کاندنسر الکترت احتمالا در محصولات ارزان تولید می‌شوند، این تکنولوژی را زیر سوال می‌برد. همچنین بعضی از کاندنسرهای الکترت به علت از دست‌دادن شارژشان بعد از چند سال سوختند.

در مقابل اصطلاح “کاندنسر درست” برای کپسول‌های از بیرون قطبی شده به کار می‌روند. احتمالا دلیل استفاده از این عبارت، ایجاد تفاوت میان کاندنسرهای با کیفیت پایین‌تر است. اما این یک اصطلاح بازاریابی است. به طور فنی چیزهایی به اسم کاندنسر غلط یا نادرست وجود ندارد.

اگر بخواهیم منصفانه نظر بدهیم، همه‌ی کپسول‌های کاندنسر الکترت حتما صدای بدی ندارند؛ نمونه‌های مدرن ساخته شده توسط این تکنولوژی، مانند نسخه‌های قدیمی شارژ الکتریکی خود را از دست نمی‌دهند. تعدادی از تولیدکنندگان معتبر به انداره کافی متقاعد شده‌اند که از تکنولوژی کاندنسرهای الکترت در میکروفون‌های رده بالای خود هم استفاده می‌کنند. قیمت بعضی از این میکروفون‌ها به بیشتر از ۲۰۰۰ دلار می‌رسد.

میکروفون های true condensor

همه‌ی کپسول‌های کاندنسر نویمن(Neumann) که در بیرون میکروفون قطبی شده‌اند، کپسول‌های “کاندنسر درست” هستند.

نتیجه :

صدای خوب، نتیجه‌ی یک روش خاص قطبی‌شدن نیست. کیفیت صدای بهتر از مهندسیِ عالی و توجه بسیار به جزییات، هنگام تولید، به‌دست می آید. محض اطمینان شما: همه‌ی میکروفون‌های کاندنسر نویمن از بیرون قطبی شده‌اند و حاوی کپسول “کاندنسر درست” هستند.

برای مطالعه سری دوم این مقاله، معرفی کامل میکروفون‌های کاندنسر، اینجا کلیک کنید!

امیدوارم از مطالب این مقاله هم اطلاعات لازم رو کسب کرده باشید. سپاس از این که زمان خودتون رو در اختیار ما گذاشتین. تجربه‌هاتونو با ما به اشتراک بذارید😉

منبع: وبسایت شرکت نویمن

برچسب‌ها:
_

    نوشته‌های مرتبط

    دیدگاه‌ها

    *
    *

    0