همانطور که میدانید مزیت استفاده از نرمافزارهای میزبان وجود پلاگینهای متعدد برای ویرایش صداست. پلاگینها به تنهایی قابل اجرا نیستند و حتما به بستر نرمافزار میزبان احتیاج دارند. بنابراین اگر در زمینهی آهنگسازی، تنظیم و حتی میکس و مسترینگ تازه وارد هستید، افزودن پلاگینها قطعا دغدغهی اصلی شماست. امروز در این پست از آرتیست شو به نحوهی اضافه کردن پلاگین به استودیو وان (Studio One) میپردازیم.
ویدئو آموزشی اضافه کردن پلاگین به استودیو وان
پس از نصب و وارد شدن به نرمافزار استودیو وان (دانلود آخرین نسخه PreSonus Studio One) از سربرگها گزینهی Studio One و سپس Options را انتخاب میکنیم. در پنجرهی باز شده، به قسمت Locations و سپس VST Plug-Ins میرویم. پایین صفحه بر روی گزینهی Add کلیک کرده و در سیستم خود به دنبال پوشهی پلاگین مد نظر میگردیم. در انتها روی Select Folder و Ok کلیک میکنیم. بسته به میزان سنگین بودن پلاگین، نرمافزار مدت زمانی را صرف اضافه کردن آنها میکند.
نرم افزار میزبان آهنگسازی یا DAW چیست؟
DAW یا Digital Audio Workstation نرمافزارهای پیچیدهای هستند که تقریبا تمام نیاز ما برای تولید موسیقی و کار با صدا در دنیای دیجیتال را فراهم میکنند. فرض کنید میخواهید با نرم افزار میزبان در کامپیوترتان یک آهنگ بسازید. مثلا میخواهید یک ایده یا ملودی را پرورش دهید. با استفاده از این نرمافزارها میتوانید ملودی مد نظرتان را پیاده سازی کنید، روی صداها و سازهای مختلف آن را امتحان کنید. پس از آن لاینهای دیگری مثل درامز و بیس را به آن اضافه کنید. صداهای جدید خلق کنید و فضاسازی کنید. روی این قطعه آواز بخوانید و صدای خود را ضبط کنید، آن را ویرایش و در نهایت برای خروجی نهایی آماده کنید.
از قابلیتهای این نرمافزارها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تولید، طراحی و ویرایش صدا
- تنظیم و ساخت ملودی و آهنگ
- ضبط صدا
- پردازش صدا، میکسینگ و مسترینگ
پلاگین و وی اس تی چیست؟
پلاگینها نرم افزارهایی هستند که در نرمافزارهای میزبان اجرا میشوند و قابلیتهای آنها را توسعه میبخشند. پلاگینها فقط مربوط به آهنگسازی نیستند و برای مثال در نرمافزارهای بزرگ تصویر و انیمیشنسازی و حتی در مرورگرهای خودتان هم استفاده میشوند. به طور کلی میتوان پلاگینها را به دو دسته اصلی تقسیم کرد: پلاگینهای صوتی و سازهای مجازی.
پلاگینهای صوتی (Audio Plugin) معمولا صدا را پردازش میکنند. این پردازش میتواند اعمالی مانند کمپرس، اکولایز (اصلاح فرکانسهای صدا)، سچوریت و… در میکسینگ و مسترینگ باشد یا اجرای افکتهایی برای زیبایی صدا مانند ریورب، دیلی، فیزر، کورس و… باز هم در مرحله میکسینگ یا تنظیم و طراحی صدا.
سازهای مجازی (Virtual Instruments) پلاگینهایی هستند که سازها و آلات موسیقی را به صورت نرم افزار در اختیار ما قرار میدهند. تقریبا تمام سازهای متداول مانند انواع سازهای کلاویهای مثل پیانو و سینتی سایزرها، سازهای کوبهای مثل درامز و پرکاشنها، سازهایی مانند گیتار و ویولن و…حالا به صورت پلاگین (وی اس تی) قابل استفاده هستند.
برای خواندن مقالهی کامل روی لینک زیر کلیک کنید:
همه چیز درباره نرم افزارهای آهنگسازی (پلاگین، وی اس تی، پریست و …)
دیدگاهها