آرتیست‌ شو

تاثیر موسیقی بر زندگی انسان؛ چرا نباید از تاثیر موسیقی غافل شد؟

تاثیر موسیقی بر زندگی و روح و روان انسان

اگر یک فلش‌بک به گذشته بزنیم، خواهیم دید که انسان همیشه سعی در بهبود سلامتی‌اش داشته است. چه با دارو و دکتر و چه با مراقبه و یوگا و … ما در زندگی‌مان 2 نوع درک داریم: درک بدن (Body Understanding) و درک روح (Spirit Understanding). درک بدن به وسیله‌ی ورزش، رقص، دکتر و … امکان‌پذیر است و درک روح توسط کارهایی مثل مراقبه و … انجام می‌شود.

سالیان سال است که تاثیر موسیقی بر زندگی انسان توسط علم تایید شده است و پزشکان با استفاده موزیک‌هایی خاص به معالجه بیماران خودشان پرداخته‌اند. امروز در آرتیست شو قرار است شما را با بُعد دیگری از موسیقی آشنا کنیم. بعدی زیبا و جادویی که روایت‌گر داستان‌های باشکوهی است. همراه ما باشید تا در ادامه، بیشتر در مورد تاثیر موسیقی بر زندگی و روح و و روان انسان آشنا شویم. در این مقاله قرار است در مورد موضوعات زیر صحبت بکنیم:

موسیقی و تاریخچه‌ی آن

حقیقتا تاریخچه‌ی موسیقی را نمی‌توان به صورت دقیق پیش‌بینی کرد. تقریبا از زمانی که انسان شروع به شنیدن کرد، میل به کنجکاوی، او را به سمت خلق و شنیدن صداهای زیبا سوق داد. با آزمون و خطا، بالاخره متوجه شد زمانی که باد از بالای درختان نی (خیزران) شروع به وزیدن می‌کند، صدایی جذاب و روح‌نواز شنیده می‌شود. اینجا درست زمانی بود که نسخه‌ی اولیه ساز نی خلق شد و بشر توانست آن‌ را بنوازد.

گذشت و گذشت تا اینکه در یک روز گرم تابستانی، زمانی که آفتاب سوزان‌تر از همیشه بود، صدای ضربه‌ی دارکوب‌ها بر تنه‌ی بی‌جان درختان، توجه انسان را به خودش جلب کرد. کم‌کم متوجه شد که اگر چیزی پیدا کند که وسطش کمی خالی‌تر باشد، با کوبیدن به آن در بازه‌های زمانی منظم می‌توان صدایی نو خلق کرد و سازهای کوبه‌ای خلق شدند.

موسیقی و تاریخچه آن

بشر توانست ریتم را متوجه شود و از سازهای کوبه‌ای استفاده‌ی درست‌تری بکند. لازم به ذکر است که ما در مقاله‌ی << آموزش ریتم و ضرب در تئوری موسیقی >> به صورت کامل موضوع ریتم و ضرب را بررسی کرده‌ایم که خواندنش خالی از لطف نیست.

نظریه‌ای وجود دارد که می‌گوید موسیقی در ابتدا همان سخن گفتن بود. هر صدا و جمله، کشش خاصی پیدا می‌کرد و آهنگین می‌شد. به همین خاطر است که می‌گویند: حنجره انسان، ساز اوست. همان‌طور که در موسیقی، زیر و بم وجود دارد، در آواز و سخن گفتن هم همینطور است. این موضوع بعدها باعث پیدایش موسیقی امروزی شد.

موسیقی چه بخشی از زندگی شما را تشکیل می‌دهد؟

طبق گزارشی که توسط ifpi (فدراسیون بین‌المللی صنعت آواز و صدا) ارائه شد، هر فرد به صورت میانگین در هفته، 18 ساعت از زمان خود را به گوش دادن به موسیقی سپری می‌کند. هرکدام از ما، به بهانه‌های مختلفی سمت موسیقی می‌رویم. یکی ممکن است به‌خاطر فرار از استرس این کار را بکند، یکی برای رقص و ورزش، یکی دیگر دوست دارد موسیقی آرامی بگذارد و به استراحت بپردازد، و یکی دیگر نوازنده است و تقریبا هر روز هفته‌اش با موسیقی سپری می‌شود.

سهم موسیقی از زندگی انسان

امروز در عصری زندگی می‌کنیم که به لطف اینترنت، دسترسی به موسیقی آسان‌تر از همیشه شده است. ما می‌توانیم با یک کلیک، به هر سبکی که دل‌مان بخواهد گوش بدهیم و یا خیلی راحت می‌توانیم آن‌را یاد بگیریم و به تولید آثار موسیقی مشغول شویم.

موسیقی، خوراک روح و روان است و تاثیرات بسیار مثبتی بر کنترل استرس، افسردگی و افزایش حافظه می‌گذارد. حتی اگر یک شنونده یا نوازنده حرفه‌ای نیستید، مهم نیست. مهم این است که بتوانید بخشی از احساسات‌تان را به وسیله‌ی موسیقی بیان کنید و روح و روان‌تان را التیام ببخشید.

اگر با خواندن این قسمت از مقاله، به ساخت موسیقی علاقه‌مند شدید، می‌توانید برای شروع، از دوره رایگان ما استفاده کنید. برای دسترسی به این دوره باارزش، روی این متن قرمز کلیک کنید 👇🏻😍
آموزش رایگان شروع آهنگسازی

فواید و تاثیرات گوش دادن به موزیک در زندگی

همان‌طور که تا اینجا متوجه شدید، تاثیرات موسیقی بر زندگی انسان بسیار زیاد است و به هیچ عنوان نمی‌توان این موضوع را کتمان کرد. در ادامه می‌خواهیم به بخشی از این تاثیرات شگرف اشاره کنیم و نشان دهیم که تاثیر موسیقی بر زندگی ما به مانند یک معجزه و داروی بی‌هزینه است.

  • تقویت حافظه و افزایش تمرکز
  • کاهش استرس روزمره
  • کمک به خواب مفید
  • ایجاد انگیزه مضاعف برای کار و ورزش
  • کمک به درمان افسردگی
  • بهبود شخصیت
  • کمک به روند بهبود بیماری‌های مختلف
  • کاهش خشم و عصبانیت
  • کمک به بهبود اختلالات مختلف

تمام این مواردی که گفتیم، همگی به صورت تجربی روی افراد مختلف تست شده است. برای مثال: دو مرکز بهزیستی در شهر تهران، کودکان را به دو گروه تقسیم‌بندی کردند و طی 10 جلسه 90 دقیقه‌ای با آن‌ها موسیقی کار کردند. خواندن آهنگ‌های کودکانه، نواختن و آموزش سازهای مختلف، همگی جزء این برنامه بودند. به طور شگفت‌آوری، اضطراب، اختلالات رفتاری و ترس از اجتماع در آن‌ها پایین آمده بود.

موسیقی درمانی چیست و چه کاربردی دارد؟

«موسیقی درمانی» روش جدیدی نیست و استفاده از آن به زمان ارسطو و افلاطون برمی‌گردد؛ اما به طور رسمی‌ و جدی از سال 1944، در دانشگاه‌ها و درمانگاه‌های مختلف اروپا و آمریکا از آن استفاده شد. در موسیقی درمانی از فرکانس‌های مختلف موسیقی استفاده می‌کنند که ثابت شده‌است تاثیر خیلی خوبی بر روی سلامت روحی و جسمی می‌گذارد.

کودکانی که به اختلالات یادگیری و یا اوتیسم مبتلا هستند، موسیقی درمانی کمک شایانی به آن‌ها می‌کند. در کشورمان نیز از زمان‌های بسیار قدیم از درمان به وسیله‌ی موسیقی کمک می‌گرفتند و ابن‌سینا جزء افرادی بود که به موسیقی و استفاده از آن در درمان و بهبود تاکید ویژه‌ای داشت. لازم به ذکر است که در مقاله‌ی «یادگیری موسیقی برای کودکان» در مورد تاثیرات شگرف موسیقی بر روی کودکان گفته‌ایم که خواندنش خالی از لطف نیست.

امروزه در مدیتیشن و یوگا از موسیقی درمانی کمک گرفته می‌شود؛ اما نه هر موسیقی! برای مثال: فرکانس 432 هرتز می‌تواند به مانند آرام‌بخش عمل کند و استرس و اضطراب را کم‌تر کند. برخی از آهنگسازان معروف مانند باخ یا شوپن از این فرکانس برای کارهای خودشان استفاده می‌کردند و در اکثر مدیتیشن‌هایی که به کمک یک استاد انجام می‌شود، از این فرکانس در آهنگ پشت‌زمینه استفاده می‌شود.

موسیقی درمانی یک مقوله‌ی تخصصی و در عین حال جذاب است. اگر این موضوع برای شما هم جذاب است و کجکاوید که بیشتر درباره‌ی آن بدانید، حتما مقاله‌ی زیر را مطالعه کنید:
موسیقی درمانی چیست و چرا زندگی را متحول می‌کند؟

موسیقی درمانی (music therapy) چیست

فرکانس 417 هرتز برای بهبود تروما (روان‌زخم) استفاده می‌شود و از فرکانس 528 هرتز به عنوان فرکانس طبیعی زمین و طبیعت یاد می‌کنند. فرکانس 638 هرتز برای بهبود اختلالات اجتماعی استفاده می‌شود و فرکانس 741 هرتز برای افزایش شور و شوق، قدرت و اعتمادبه‌نفس کاربرد دارد.

آیا گوش دادن به موسیقی هنگام مطالعه درست است یا خیر؟

بسیاری از افراد به هنگام مطالعه یا درس خواندن به موسیقی گوش می‌دهند و برایشان سوال است که آیا این این کار درست است یا خیر؟ طبق تحقیقی که در بریتانیا انجام شده‌است، زمانی که موسیقی بی‌کلام گوش می‌دهید، معمولا مشکلی حین مطالعه پیش نمی‌آید و اگر هم بیاید، تاثیرش پایین است؛ اما اگر موسیقی همراه با وکال باشد، کیفیت مطالعه پایین می‌آید چون مغز نمی‌تواند به صورت هم‌زمان بر روی چند موضوع تمرکز کند.

گوش دادن به هنگام مطالعه

آیا من هم می‌توانم یادگیری موسیقی را شروع کنم؟

چرا که نه! اگر آرزوی آهنگساز شدن‌ به دل‌تان رخنه کرده‌است و دوست دارید آهنگساز شوید، این را بدانید که کار زیاد سختی در پیش ندارید. در این مسیر جذاب، شما به 2 چیز نیاز دارید: منابع آموزشی و تلاش. منابع آموزشی به لطف اینترنت همه‌جا قابل دسترسی است و حتی از سایت ما، یعنی آرتیست شو هم می‌توانید به این منابع و دوره‌های آموزشی دسترسی داشته باشید. دومین چیز، تلاش و پشتکار است؛ چون برای هرچیزی باید تلاش کرد تا به آن رسید.

خب امیدواریم که این مقاله به دردتون خورده باشه و پاسخ‌گوی تمامی سوالات شما در زمینه تاثیر موسیقی در زندگی انسان بوده باشه. اگه سوال، پیشنهاد و انتقادی در این مورد دارید، حتما اون رو در قسمت کامنت‌ها مطرح کنید. راستی، اگه جزء افرادی بودید که از موسیقی برای بهبود شرایط‌تون استفاده کردید، حتما برامون بنویسید این زیر 😍👇🏻

امید

    نوشته‌های مرتبط

    دیدگاه‌ها

    *
    *

      Amirhossein_kh پاسخ

      دمتون گرم

        امین خان‌زاده پاسخ

        دمتون گرم

    0