آرتیست‌ شو

آهنگسازی را از کجا شروع کنم؟ 7 مرحله که باید انجام دهید

شروع مسیر یادگیری آهنگسازی و موسیقی

آهنگسازی را از کجا شروع کنم؟ این سوال بسیاری از افرادی است که قصد شروع یادگیری آهنگسازی را دارند. در این مقاله از آرتیست شو قصد داریم به تمام سوالاتی که شاید خودتان هم برای شروع آهنگسازی به آن فکر نکرده بودید، پاسخ دهیم مسیر تبدیل شدن به یک آهنگساز را به شما نشان دهیم. ت انتها همراه ما باشید تا بدانید برای آهنگسازی چه باید کرد؟ و بدانیم اصلا چگونه آهنگساز شویم؟ ارتباط گرفتن با موسیقی، هنر اول از هنرهای هفت‌گانه، در مقایسه با هنرهای دیگر بسیار راحت‌تر است و افراد زیادی هم به دنبال یادگیری و آموزش موسیقی هستند تا خود دست به خلق آثارشان ببرند. اما مسیر طولانی و مبهمی که در پیش رو دارند، آن‌ها را از شروع آموزش آهنگسازی باز می‌دارد. پس حتما تا انتهای مقاله همراه آرتیست شو باشید. 

آلبرت انیشتین: اگر فیزیک‌دان نبودم احتمالا یک موزیشن می‌شدم.

اصلا چرا باید موسیقی یا آهنگسازی یاد بگیریم؟

این بهترین سوالی است که برای شروع یادگیری هرچیزی باید از خودمان بپرسیم؟ در این مورد چرا باید موسیقی یاد بگیریم. ما انسان‌ها از همان بدو تولد قابلیت تشخیص بین موسیقی و نویز را داریم. هنگامی که برای بچه‌ای ترانه یا شعری را آهنگین می‌خوانیم به آن واکنش نشان می‌دهد و توجه او را خیلی زود جلب می‌کند. یعنی ما از همان ابتدای تولدمان با ماهیت واژه‌های موسیقی مثل ریتم و ملودی آشنایی داریم و در طول زندگی‌مان هم موسیقی همیشه درحال اثرگذاری به روی ما است. پس اولین پاسخمان به این سوال این است: حالا که از همان ابتدای زندگی استعداد یادگیری موسیقی به ما داده شده چرا آن از آن استفاده نکنیم؟ 😉

تاثیر موسیقی بر ذهن و روان ما

مطالعات نشان می‌دهد هنگامی که موسیقی گوش می‌دهیم، واکنش‌های شیمیایی در ذهن ما شکل می‌گیرد که منجر به تولید ماده‌ای به نام دوپامین می‌شود و احساس خوشایندی را برای ما به وجود می‌آورد. موسیقی قدرت فوق‌العاده‌ای در برانگیختن احساساتمان دارد. احساس شادابی، هیجان، ناراحتی و … بنابراین موسیقی روی احساسات و روان ما تاثیر مستقیمی دارد. پس پاسخ دوم به این سوال این است که هنرمند موسیقی می‌تواند احساسات خود را در موسیقی خود به زیبایی هرچه تمام‌تر کنترل و ابراز کند.
علاوه‌بر آن، یادگیری موسیقی روی تقویت حافظه، کاهش استرس و حتی روی سلامت جسممان نیز تاثیرگذار است. احتمالا شنیده‌اید که مبحثی به نام موسیقی درمانی نیز وجود دارد که می‌گوید موسیقی می‌تواند باعث تسریع بهبودی بعضی از بیماری‌ها شود.

موسیقی و آتش بازی در مغز

یکی از مزایای آموزش آهنگسازی و یادگیری موسیقی که خود به شخصه پس از مطالعه‌ی آن بسیار شگفت‌زده شدم، آتش بازی مغز است. دانشمندان اعصاب و روان با انجام تحقیقاتی روی مغز انسان هنگامی که درحال انجام کارهای متفاوتی مثل مطالعه، انجام محاسبه ریاضی و … بودند، به این نتیجه رسیدند که هر کدام از این فعالیت‌ها بخشی از مغز انسان را درگیر می‌کند. اما هنگامی که در حال یادگیری و آموزش موسیقی هستیم (مثلا یادگیری پیانو) بیشتر نقاط مغز ما فعال می‌شود؛ به شکلی که انگار آتش بازی در مغز درحال رخ دادن است. واقعا شگفت‌انگیز است. همین مسئله باعث شده تا افرادی که در حال آموزش یادگیری و موسیقی هستند خلاقیت بیشتری درانجام کارهای دیگر نیز داشته باشند.

فعالیت بیشتر مغز هنگام یادگیری موسیقی

اگر بخواهیم از مزایای یادگیری موسیقی و تاثیر آن بر زندگی انسان‌ها بگوییم، می‌توان یک کتاب قطور از آن نوشت. اما پس از مطالعه مطالب بالا آیا باز هم دلایل بیشتری برای شروع یادگیری موسیقی می‌خواهید؟!🤨

بدون آموزش می‌شود آهنگ ساخت؟

پاسخ به این سوال بستگی به این دارد که آموزش را از چه زاویه‌ای ببینیم! ما از ابتدای کودکی درحال یادگیری و آموزش دیدن هستیم. چگونه راه برویم، چگونه حرف بزنیم، چگونه بند کفش‌هایمان را ببندیم. درواقع مغز ما مدام درحال پردازش اطلاعات است و همیشه دیتای جدید به آن اضافه می‌شود. در ارتباط با موسیقی نیز باید بگویم همه‌ی ما که به آهنگ‌های زیادی گوش می‌دهیم و در زندگی روزمره‌ی خود با آن در ارتباطیم، یک آشنایی کلی با موسیقی داریم و اطلاعات زیادی از موسیقی در مغز ما وجود دارد. یعنی همه‌ی ما می‌توانیم موسیقی بسازیم؟ هنگامی که صحبت از ساختن و خلق کردن می‌شود باید این اطلاعاتی که در ذهنمان داریم کامل دسته‌بندی شود و اگر در مواردی این اطلاعات کامل نیست، باید فراگرفته شود. نمی‌توانیم شروع به ساخت خانه‌ای کنیم که نمی‌دانیم دقیقا از کجا باید شروع شود؟ از چه مصالحی استفاده کنیم؟ و …

پس ابتدا نیاز داریم بدانیم مسیر شروع آهنگسازی از کجا شروع می‌شود؟ برای آهنگساز شدن باید از چه مسیرهایی بگذریم؟ چه چیزهایی را باید یاد بگیریم؟ به چه ابزارهایی نیاز داریم؟ و و و … در ادامه به چندتا از این سوالات پرتکرار موسیقی که ذهن شما را هم درگیر کرده پاسخ می‌دهیم.

بدون تئوری موسیقی هم می‌شود آهنگ ساخت؟

این سوال بسیاری از کسانی است که می‌خواهند شروع به یادگیری آهنگسازی کنند. آیا برای آهنگسازی حتما باید تئوری موسیقی بلد باشیم؟ موسیقی یک زبان است. یک زبان جهانی که همه‌ی دنیا آن را متوجه می‌شوند (حتی اگه نتونن خودشون حرف بزنن). پس برای این که بتوانیم به این زبان صحبت کنیم (آهنگ بسازیم) باید مقداری با الفبای آن آشنا باشیم. شاید شما هم هنگامی که صحبت از تئوری موسیقی می‌شود یاد کتاب‌های قطور و دانشگاهی می‌افتید. اما درواقعیت می‌بینید که افراد بزرگ و تاثیرگذار موسیقی نیز همه چیز درباره تئوری موسیقی را نمی‌دانند. با دانستن یک سری اصلاحات تئوری موسیقی که ما در یک کتاب الکترونیک برای شما فراهم کرده‌ایم، می‌توانید کار خود را آغاز کنید. در ادامه نیز خواهید دید که آنقدرها هم این مسائل تاثیرگذار نیستند و مهم زیبایی اثری است که خلق می‌کنید.

music Theory 8

چقدر طول می‌کشد تا یک موزیک کامل بسازم؟

وابسته به تلاش و مطالعه‌ای که در ساخت موسیقی، آهنگسازی و تنظیم، میکس و مسترینگ می‌کنید، این بازه زمانی می‌تواند متفاوت باشد. اما اگر روزانه زمانی را به آموزش دیدن، موسیقی گوش دادن و تمرین بگذارید، (حتی هفته‌ای 3-4 روز) طی کمتر از یک سال می‌توانید خود یک موسیقی کامل بسازید. البته خودتان می‌دانید که منابع آموزشی و موسیقی‌ای که به آن گوش می‌کنید، تاثیر زیادی در کمتر یا بیشتر شدن این بازه زمانی دارد. البته ساخت یک موسیقی کامل از ابتدا تا انتها مراحل مختلفی دارد که هرکدام تخصص جدایی نیاز دارند. مثل تنظیم، طراحی صدا، میکس و مسترینگ. بنابراین بدون توجه به این که چه مقدار زمان می‌برد باید عاشقانه در این مسیر قدم بردارید و اگر اهل این مسیر باشید مطمئنا تا انتهای آن پیش می‌روید. همانطور که گفتیم آرتیست شو تا آخر مسیر شما را نتها نخواهد گذاشت.


یادگیری موسیقی حضوری بهتر است یا انلاین؟

فکر کنم هرچه بیشتر پیش می‌رویم می‌بینید که پاسخ به این سوال‌ها اهمیت زیادی ندارد و مهم آن حس و اشتیاقی است که در این مسیر از خود نشان می‌دهید. بیایید روراست باشیم، تمام کسانی که در موسیقی یا هر مبحث دیگری به جایگاه بزرگی رسیده‌اند، در مسیر خود پایدار بوده و استمرار ورزیده‌اند. بنابراین این که آموزش آنلاین ببینیم یا حضوری نه این که تاثیرگذار نباشد، اما اهمیت آن نسبت به اشتیاق و ثباتی که در راه آهنگساز شدن از خود نشان می‌دهیم بسیار ناچیز است. شاید بین دوستان و آشنایان خود کسانی را دیده باشید که با سرچ و جست‌وجو در یوتیوب (youtube) و گوگل آهنگسازی یاد گرفته باشند. اطلاعات همه جا وجود دارد فقط دسته‌بندی آن مهم است که آیا می‌توانید یک دوره کامل آهنگسازی و تنظیم تهیه کنید یا به طور پیوسته درحال سرچ و جست‌وجو باشید. مورد دوم باعث می‌شود تجربه‌های زیادی کسب کنید و یاد بگیرید هرجا به سوال یا مشکلی برخورد کردید خیلی زود راه‌حل آن را پیدا کنید.

البته که کلاس‌های حضوری هم مزایای خود را دارند اما به مرور زمان، آموزش‌های حضوری جای خود را به آموزش‌های آنلاین می‌دهند که هم هزینه کمتری دربردارد و هم بروز هستند. البته که انتخاب استاد هم بسیار حائز اهمیت است. اگر استادی را در محل زندگی خود می‌شناسید که به خوبی تدریس می‌کند، می‌توانید به آن مراجعه کنید. اما خوبی آموزش‌های آنلاین دیدن پیش نمایشی از دوره‌های آموزشی، سرفصل‌ها و مشاهده نظرات بقیه‌ی هنرجویان است که می‌تواند باعث تصمیم‌گیری راحت‌تری برایتان باشد.

آموزش شروع یادگیری آهنگسازی

از آنجایی که ما در آرتیست شو قصد داریم شرایط یادگیری را برای همه آسان کنیم، یک آموزش رایگان برای شروع مسیر یادگیری آماده کردیم و در آن به سوال‌هایی که ذهن خیلی از هنرجوها هنگام شروع آهنگسازی را اشغال کرده پاسخ داده‌ایم. خب دیگر هیچ بهانه‌ای قابل قبول نیست و فقط باید ویدیو را ببینید و شروع کنید. کافی است به صفحه زیر مراجعه کنید. ترجیحا پس از مطالعه کامل این مقاله.

آموزش شروع مسیر آهنگسازی و موسیقی

برای پیشرفت در آهنگسازی چه سازی یاد بگیرم؟

اصلا آیا برای آهنگساز شدن باید حتما ساز بلد باشیم؟ پاسخ کوتاه خیر است. آهنگسازی یا پرودیوسینگ عمل ساخت یک آهنگ است. از ساخت ملودی و ریتم، هارمونی، طراحی صدا تا میکس و مسترینگ. همه‌ی این مراحل در یک نرم افزار میزبان آهنگسازی قابل اجرا است و امروزه اکثر سازهای موسیقی در قالب پلاگین‌های آهنگسازی شبیه‌سازی شده‌اند؛ پس تمام این سازها را می‌توانید در نرم افزار خود داشته باشید و بنوازید. بنابراین حتما نیاز به یادگیری ساز موسیقی نداریم. اما برای پیشرفت در پروسه‌ی آهنگسازی بهتر است یک ساز آکورد محور مانند پیانو (کیبورد یا میدی کیبورد) و گیتار یاد بگیریم تا هم ایده‌های خود را زودتر دربیاوریم و هم موسیقی برایمان قابل لمس‌تر باشد. اما هیچ الزامی برای آن وجود ندارد و می‌توانید هرسازی که دوست دارید را انتخاب و تمرین کنید.

چه سنی برای شروع یادگیری موسیقی مناسب است؟

موسیقی چیزی است که برای همه انسان‌ها چه خردسال چه بزرگ‌سال لذت‌بخش است. همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم حتی کودکان هم هنگام گوش دادن به موسیقی لذت می‌برند حتی اگر ندانند دقیقا موسیقی چیست؟ درهر صورت سن یادگیری موسیقی چندان عدد مشخصی ندارد. اما برای همه‌ی ما این مسئله مشخص است که یادگیری در سنین کودکی خیلی سریع‌تر شکل می‌گیرد. بنابراین یادگیری موسیقی می‌تواند از سنین 4-8 سالگی شروع شود. با یادگیری الگوهای موسیقی و آموزش یک ساز که برای سنین کودکی راحت‌تر است (مثل پیانو)، می‌توانید به کودکان خود بهترین هدیه‌ی زندگیشان را دهید. باید بدانید که موسیقی تاثیر فوق‌العاده‌ای روی رشد ذهنی و خلاقیت کودکان دارد.

اما اگر از سنین کودکی شروع به یادگیری نکرده باشیم، دیگر نمی‌توانیم یک آهنگساز شویم؟ معلوم است که خیر. در کشور ما که به موسیقی اهمیت کمتری داده می‌شود و در مدارس و دانشگاه‌ها کمتر به آن بها داده می‌شود، سن یادگیری موسیقی از نوجوانی و جوانی آغاز می‌شود. بسیاری از مخاطبان ما نیز هنرجویان جوانی هستند که می‌خواهند به یک هنرمند موسیقی خلاق تبدیل شوند. پس نگران سن یادگیری آهنگسازی نباشید. به خصوص که درحال صحبت درباره “موسیقی” هستیم و موسیقی سن و عددی نمی‌شناسد.

راه سریع و سر راست ساخت موزیک؟

آیا راه سرراست و سریعی برای ساخت آهنگ وجود دارد؟ راستش را بخواهید بله! موسیقی شاخه‌های بسیار زیادی دارد که شاید اگر تمام عمر خودمان را نیز برای یادگیری آن قرار دهیم نتوانیم هنر موسیقی را کامل یاد بگیریم. بنابراین اگر هوشمندانه و بادقت مواردی که باید برای آهنگسازی در سبکی که دوست داریم را بلد باشیم را انتخاب کنیم و از زمان خود بهینه استفاده کنیم می‌توانیم زودتر به نتیجه‌ برسیم. خب چگونه این کار را انجام دهیم؟ ابتدا بد نیست یک مشاوره داشته باشید و بدانید که هدفتان از یادگیری آهنگسازی چیست و می‌خواهید چه کارهایی انجام دهید؟ سپس با توجه به اهداف خود فقط به دنبال اطلاعاتی بگردید که در مسیر خود باید بدانید. (اگه تعریف از خودمون نباشه) هدف آرتیست شو این است که شما را از نزدیک‌ترین مسیر به هدفتان برساند. تلاش ما در ادامه مسیر در راستای همین هدف است. بنابراین مقاله‌ها و آموزش‌های آهنگسازی آرتیست شو را دنبال کنید و برای مشاوره نیز با مشاورهای آرتیست شو تماس بگیرید.

Multi way1

دوره آموزش آهنگسازی و تنظیم آرتیست شو با آموزش مواردی که باید برای تئوری موسیقی بلد باشید، شناخت و استفاده از سازهای آکوستیک و الکترونیک، آموزش ساخت ریتم و ملودی، ساختار موسیقی و یک میکس اولیه تمام مواردی که برای ساخت یک آهنگ نیاز دارید رو به شما آموزش می‌ده. قسمت اول و دوم هم کاملا رایگانه تا با نحوه آموزش و بیان مدرس آشنا بشید و سپس تصمیم بگیرید که آموزش رو ادامه دهید یا خیر 😉 برای دیدن دوره روی لینک زیر کلیک کنید 👇
آموزش کامل آهنگسازی و تنظیم

7 مرحله برای شروع یادگیری

  • پی دی اف یا مقاله‌های تئوری موسیقی آرتیست شو را مطالعه کنید.
  • مشاوره بگیرید تا مسیر خود را بهتر بشناسید.
  • یک نرم افزار آهنگسازی برای خود انتخاب کنید (اف ال استودیو و کیوبیس و … از محبوب‌ها هستن).
  • اگر می‌توانید شروع به یادگیری یک ساز آکوردمحور مثل گیتار یا پیانو کنید (ولی الزامی نیست این).
  • یک دوره برای آهنگسازی و کار با نرم افزاری که انتخاب کردید تهیه کنید.
  • آهنگ‌هایی که را که گوش می‌دهید با دقت بیشتری بشنوید و تحلیل کنید.
  • مقاله‌ها و آموزش‌های رایگان آرتیست شو را دنبال کنید.
_

    نوشته‌های مرتبط

    دیدگاه‌ها

    *
    *

    0