هماهنگی نرمافزار و سختافزار در حوزهی تنظیم و آهنگسازی بسیار مهم است. اگر به تازگی میدی کنترولر (MIDI controllers) خریده باشید، احتمالا مشکلی که خواهید داشت، معرفی کردن آن به نرمافزار میزبان است. در این آموزش از آرتیست شو یاد میگیریم که چگونه سختافزارهای فیزیکی مثل میدی کیبورد، میدی لانچپد و حتی سینتی سایزرهایی که مستقل نیستند را به نرمافزار اف ال استودیو (FL Studio) متصل و هماهنگ کنیم.
ویدئو آموزشی اتصال میدی کیبورد به اف ال استودیو
بعد از اتصال میدی کیبورد با کابل USB به سیستم، نرم افزار اف ال استودیو را باز کنید. از منوی بالا، گزینه Options و بعد MIDI Settings را انتخاب کنید. با استفاده از کلید F10 نیز میتوانید این تنظیمات را باز کنید. در کادر باز شده اسم میدی کیبورد شما نوشته شده است. در بخش Input روی موارد مربوط به میدی کیبورد خود کلیک کرده و گزینه Enable را بزنید. بعد از انجام این کار میدی کیبورد شما در نرم افزار اف ال استودیو فعال و قابل استفاده میباشد.
میدی کنترلر چیست؟
در کل دو نوع ابزار داریم که دادههای میدی را تولید میکنند: سازهای موسیقی که با زبان میدی کار میکنند (MIDI musical instruments) و میدی کنترلرها (MIDI controllers). میدی کنترلرها از خودشان هیچ صدایی ندارند. میدی کنترلرها درواقع فقط دادههای میدی را تولید میکنند و این دادهها وارد کامپیوتر و نرمافزار میزبان (DAW) ما شده و در آنجاست که تفسیر و پردازش میشوند؛ برای پخش، کامپیوتر سیگنالها را به اسپیکر مانیتورینگ و یا هدفون میفرستد تا پخش شود.
انواع میدی کنترلر
میدی کنترلرها (MIDI Controller) در اندازه و شکلهای مختلفی وجود دارند. میدی کنترلرهایی هستند که به شکل گیتار، کلاریِنت و درامز وجود دارند. همینطور دارای فوت پدالها و کنسولهایی با بسیاری از نابها و فِیدِرها ( Faders همون شبیه به نابها و اسلایدرها) هستند که برای کنترل میکس و مسترینگ استفاده میشوند. همانطور که قبلا گفتیم حتی کنسولهایی برای تنظیم نورپردازی استیج برای میدی کنترلرها در نظر گرفته شده است. اما به طور کلی میدی کنترولرها را میتوان به سه دسته تقسیم کرد:
- میدی کیبورد کنترلر (MIDI Keyboard Controller): دارای کلاویههایی مانند پیانو است و البته در بعضی میدی کیبوردها شامل نابها و اسلایدرها نیز میشود که برای کنترل بیشتر روی تنظیم و طراحی صدا استفاده میشود.
- میدی لانچ پد کنترلر (MIDI Lunch Pad Controller): یک صفحهی دارای الِمانهاو دکمههایی است که به صورت لمسی عمل میکند. بیشتر برای بیت زدن استفاده میشود.
- کنترلرهای میکس: دارای نابها و اسلایدرهای زیادی برای کنترل میکس و مسترینگ حرفهای موسیقی استفاده میشود.
برای آشنایی بیشتر با فایلهای میدی و میدی کنترلرها میتوانید مقالهی زیر را مطالعه کنید:
میدی کنترلر چیست؟ آشنایی با انواع میدی کنترلر
دیدگاهها