آرتیست‌ شو

5 مرحله‎ برای ساخت ملودی سبک ترپ [فرمول طلایی]

5 مرحله‎ برای ساخت ملودی سبک ترپ [فرمول طلایی]

موسیقی ترپ در واقع شاخه‎ای از سبک الکترونیک دنس است که تقریبا در سال 2007 و اوایل 2008 به‎وجود آمد. سبک ترپ تلفیقی از داب‎استپ و هیپ‎هاپ است اما تفاوت‎هایی با آن‎ها دارد. برای مثال آن شلوغی داب‎استپ را ندارد و المان‎هایش متفاوت هستند اما تمپوی این سبک تقریبا برابر با داب‎استپ است. در مقابل، هیپ ‎هاپ تمپوی پایین‎تری نسبت به ترپ دارد و جنس درامی که در آن استفاده می‎شود کمی آنالوگ‎طور است. خیلی از دوستانی که به‎تازگی در این سبک کار می‎کنند، در ساخت ملودی سبک ترپ به مشکل برمی‎خورند و نمی‎توانند رضایت کافی از کارشان داشته باشند؛ به همین دلیل، آرتیست‎شو در این مقاله قصد دارد شما را با شیوه‎ی درست ساخت ملودی‎های ترپ آشنا کند. اگر شما هم در این زمینه مشکلی دارید، ادامه‎ی این پست را از دست ندهید.

سادگی، کلید اصلی است!

شاید شما هم بارها شنیده باشید که زیبایی هرچیزی به سادگی آن است. این موضوع در ساخت ملودی سبک ترپ هم وجود دارد. همان‎طور که می‎دانید درام لاین این ژانر، تقریبا شلوغ است و المان‎های زیادی در آن قرار دارند و ممکن است صدای خواننده هم در کنار آن‎ها باشد، به همین دلیل اگر ملودی انتخاب کنید که شلوغ باشد، احتمال این‎که به مشکل تداخل فرکانسی بربخورید، زیاد است البته این یکی از مشکلات احتمالی است. ملودی در اولویت دوم قرار دارد، بنابراین باید در عین سادگی، جذابیت داشته باشد و فضای کار را به‎خوبی پر کند اما نباید به‎گونه‎ای باشد که اصلا صدای خواننده شنیده نشود و یا توجه‎ای به آن نشود. یادتان باشد که در سبک ترپ و رپ بیشتر، روی خواننده و ریتم توجه می‎کنند. به عکس زیر توجه کنید تا با مفهوم سادگی بیشتر آشنا شوید.

Capture

سبک و استایل خودتان را داشته باشید

مطمئنا همه‎ی ما در زندگی‎ هنری‎مان، هنرمندی را الگوی خودمان قرار داده‎ایم، اما یادتان باشد، الگو گرفتن خوب است اما کپی کردن نه! شما به ندرت می‎توانید استایل فرد دیگری را در کار خودتان به صورت کامل پیاده‎سازی کنید، چراکه سلیقه‎های‎تان متفاوت است و اگر هم مدتی به این کار تقلا کنید، دیر یا زود خودتان متوجه خواهید شد که باید سلیقه‎ی خودتان را در موسیقی پیاده کنید، نه دیگران. پس ارجینال باشید! بهترین نسخه‎ی خودتان! تنها در این صورت است که می‎توانید آثار فوق‎العاده‎ای خلق کنید اما یادتان باشد که الگو هم بگیرید. شنیدن کارهای استاندارد و هیت (Hit) به رشد سلیقه‎ی شما کمک زیادی می‎کند.

به تئوری موسیقی تسلط کافی داشته باشید

فرض کنید که می‎خواهید ساختمانی را بسازید، اگر به دانش عمران و معماری و علوم مربوطه، آشنایی نداشته باشید، چگونه می‎خواهید این‎کار را انجام دهید؟ موسیقی نیز همین‎طور است. باید به حد کافی با تئوری موسیقی آشنایی داشته باشید. البته در سبک ترپ، این نیاز نسبتا کم است اما این‎طور نیست که بگوییم نیازی به این دانش نیست. همان‎طور که گفتیم برای این‎که ملودی‎هایی که در سر دارید را در پیانورول نرم‎افزار میزبان بچینید، باید تئوری موسیقی را تا حدی بلد باشید.

تا جایی که می‎توانید آهنگ‎های ترپ گوش کنید

مطمئنا می‎دانید که آهنگ‎های ترپ نسبتا ساده هستند اما شما نباید گول سادگی‎اش را بخورید چون قرار نیست هر ملودی که می‎زنید، در بیت‎های ترپ قابل استفاده باشد. در سبک ترپ شما به خلاقیت نیاز دارید. اکثر ملودی‎های سبک ترپ از آرپژ ساخته می‎شوند اما نیاز است تا آن‎را به صورت خلاقانه بچینید. از افکت‎های مختلفی بر روی ملودی‎های‎تان استفاده کنید. برای مثال، پلاگین HalfTime به‎خوبی می‎تواند به ملودی‎تان جذابیت ببخشد. جدا از همه‎ی این موارد، می‎توانید در پلتفرم‎هایی مثل اسپاتیفای لیست بسیار بزرگی از آهنگ‎های ترپ را پیدا کنید که همگی برای الگو گرفتن و ساخت ملودی سبک ترپ بسیار تاثیرگذار هستند.

قاعده‎ی کلی ساخت ملودی سبک ترپ

اکنون که تمام پیش‎نیازها را متوجه شدیم، نیاز است تا با شاه‎کلید ساخت ملودی سبک ترپ آشنا شویم. از این فرمول در اکثر بیت‎های سبک ترپ استفاده می‎شود. کاری که باید بکنید این است که اول ملودی اصلی‎تان را بسازید. همان‎طور که گفتیم ملودی اصلی اکثر کارهای سبک ترپ به صورت آرپژ هستند که در چهار میزان ساخته می‎شوند. قسمت دوم لوپ، یعنی میزان سوم و چهارم را می‎توانید نسبت به دو میزان اول، متفاوت بچینید. در مرحله‎ی دوم باید فضای خالی ملودی اصلی‎تان را پر کنید (Gapها) در این مرحله می‎توانید از ساز دیگری استفاده کنید که سلیقه‎ای است. بسته به سلیقه‎تان می‎توانید Top Note و یا Low Note اصافه کنید. در مرحله‎ی سوم آکوردهای‎ آهنگ را بسته به گام‎مان مشخص می‎کنیم. در آخرین مرحله، تکسچر اصافه می‎کنیم. تکسچر می‎تواند صدای Bell، پیانو و یا هرصدایی باشد اما باید ولوم‎ش را کم کنید تا فقط تاثیرش حس شود و خوب است که به صورت نت سیاه بنویسیم. در پایان این مقاله، یک ملودی ترپ برای آشنایی شما عزیزان آماده کرده‎ایم که امید است به‎خوبی با این فضا آشنا شوید.

تو این مقاله سعی کردیم که مراحل ساخت ملودی سبک ترپ رو به ساده‎ترین شکل ممکن بگیم. اگه سوالی در این مورد داشتین، خوش‎حال می‎شیم باهامون در میون بذارید 😎

امید

    نوشته‌های مرتبط

    دیدگاه‌ها

    *
    *

      Shahmir RNJ پاسخ

      دمتون گرم سایتتون عالیه

      Sajad azii پاسخ

      مختصر و مفید . . . مرسی

      ی سوال . . . نمونه ای که آخر مقاله گذاشتید چه سبکیه؟

        امید پاسخ

        سلام سجادجان. خوش‌حالیم که براتون مفید بوده❤️ این نمونه تو سبک ترپ هستش

      amirshahivi پاسخ

      سلام لطفا راجع به اینکه چطور درام پترن جذاب بسازیم و بین درام پترن ها سوییچ کنیم هم بگین ممنون

        امین خان‌زاده پاسخ

        سلام امیر عزیز، در دل مقاله خیلی سخت می‌شه این نکات رو توضیح داد اما در آموزش‌ها حتما بهش می‌پردازیم. ممنون از اینکه نظرتو بیان کردی

      نیکان پاسخ

      سلام سایت عالی واقعا یکی از بهترین ها یه درخواست داشتم در مورد ساخت درامز ترپ هم نکاتی رو بگین ممنون و تشکر

      Saeid پاسخ

      سایتتونو خیلی دوست دارم. ایول به شما! 👍👍👍

        امید پاسخ

        سلام سعیدجان. خوش‌حالیم که مطالب به دردتون خورده 😍

    0