آرتیست‌ شو

آموزش آهنگسازی در عمل: طراحی و ساخت پیانو لوفای Lo-Fi

طراحی و ساخت پیانو لوفای Lo-Fi

دنیای مدرن موسیقی، دنیای دیوایس‌ها و ابزارهای پیشرفته‌ست. نتیجه این تکنولوژی‌ها و پیشرفت ابزارهای دیجیتال، کیفیت بسیار بالای خروجی‌ها و آهنگ‌ها در کل دنیای موسیقی بوده‌است؛ البته این مسئله فقط شامل هنر موسیقی نیست. اما پس‌از مدتی لذت بردن از این پدیده، مخاطبین موسیقی کم‌کم از این کیفیت بالا و موسیقی‌های استانداردِ بدون نویز، بدون گلیچ و بدون هیچ فرکانس اضافه‌ای خسته شدند!

در این‌راستا موزیشن‌ها و فعالین صنعت موسیقی، به این فکر افتادند که این نویزهای مزاحم و “کیفیت پایین” را به نوعی به موسیقی برگردانند. سبک لوفای Lo-Fi به نوعی تولید این تفکر و سلیقه‌ است که مخاطبین بسیار زیادی را به خود جذب کرده است. البته نویزها و گلیچ‌ها تنها بخشی از ماهیت و هویت سبک لوفای است و صرفا با اضافه کردن مقداری گلیچ و نویز سبک یک آهنگ به لوفای تغییر نمی‌کند.

آموزش ویدئویی ساخت و طراحی صدای پیانو لوفای (Lofi Piano)

چطور صدای لوفای طراحی کنم؟

همان‌طور که در ابتدا اشاره کردیم، به‌صورت خلاصه

  1. صدای هوا و نویز آنالوگ
  2. نویز و گلیچ‌هایی مثل دیسک‌ها و نوارهای قدیمی (تِیپ)
  3. کاهش فرکانس‌های بالا (High)

بخشی از مشخصه‌های صدای لوفای است. البته این موارد برای طراحی صدای این سبک است و ساختار خود آهنگ در سبک لوفای هم مشخصات خود را دارد، مانند تمپو نسبتا پایین و…! ولی برای ایجاد حس لوفای در طراحی صدا، می‌توان گفت اضافه کردن هر المانی که حس ضبط در خانه را می‌دهد، سمپل‌هایی با کیفیت متوسط که خودتان ضبط کردید و خلاصه کاهش کیفیت به روش صحیح اثرگذار هستند.

آموزش قدم‌ به قدم طراحی صدای پیانو لوفای

اینجا موارد بررسی شده در ویدیو بالا را باهم مرور می‌کنیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنم قبل از مطالعه این قسمت ویدیو اول صفحه را مشاهده کنید تا روش کامل و با جزییات را مشاهده کنید.

اما برای این که صدای پیانو لوفای خود را بسازیم:

1- صدای پیانو مناسب را انتخاب کنید!

Piano C

ساده‌ترین و درعین‌حال مهم‌ترین بخشِ کار انتخاب صدای درست است. بنایِ طراحیِ صدا در این مرحله نهاده می‌شود. بنابراین، صدای مناسب و نزدیک به صدایی که در ذهن دارید را انتخاب کنید.

2- سچوریشن و دیتیون اضافه کنید.

RC 20 Lofi Piano C

برای اضافه کردن ماهیت لوفای، می‌توانید از هر پلاگینی استفاده کنید. در اینجا ما از پلاگین RC20 از شرکت XLN Audio استفاده می‌کنم. مقداری Distort برای اشباع کردن فرکانس‌ها و Wobble برای ایجاد حس دیتیون (Detune یا خارج شدن از کوک) به صدا اضافه می‌کنیم.

دانلود و آموزش کار با پلاگین سچوریتور XLN Audio RC-20 Retro Color

3- روی صدا پیانو کمپرسور بگذارید با سایدچین از کیک!

Compressor C

در مرحله آخر، روی صدای پیانو کمپرسوری قرار دهید و از لاین کیک (Kick) پروژه به این کمپرسور سایدچین بدهید. احتمالا خیلی از شما این متد را امتحان کرده‌اید. با این کار با هر ضربه کیک صدای پیانو لوفایِ ما، کمی کاهش پیدا می‎کند و صدای کیک بهتر شنیده می‌شود.

از چه پلاگین‌هایی برای سبک لوفای استفاده کنم؟

برای طراحی صدا در سبک لوفای، شما نیاز به پلاگین مشخصی ندارید! بالاتر اشاره کردیم که برای این که به یک لاین ماهیت لوفای بدهید باید المان‌هایی به صدای اضافه یا کم کنید؛ این المان‌ها با ابزارهایی بسیاری قابل تغییر هستند. برای مثال شما می‌توانید بجای بخش Wobble در RC20 از یک پلاگین Tune استفاده کنید. یا اگر صدای شما سینتی‌ سایزر باشد معمولا قابلیت تغییر تیون در خود ساز تعبیه شده‌است. با وجود این لیستی از پلاگین‌ها که این قابلیت‌ها را کنارهم قرار داده‌اند و کاربردی هستند در ادامه خواهیم دید.

  1. iZotope Vinyl
  2. BabyAudio SuperVHS
  3. UJAM Retro Finisher
  4. Tritik Krush
  5. HY-Lofi2
  6. D16 Group Decimort 2
  7. AudioThing Vinyl Strip
  8. PSPaudioware VintageWarmer2
  9. Aphex Vintage Exciter

برای مشاهده ویدیوهای کوتاه و کاربردی دیگر روی لینک زیر کلیک کنید:
ویدیوهای کوتاه آموزشی

حسن بهرامی

    نوشته‌های مرتبط

    دیدگاه‌ها

    *
    *

    0